Vinkkeli

image

Vinkkeli on ollut luupin alla jo hetken, mutta koska lounasta ei ole ollut tarjolla, niin olen ollut odotteluasemissa. Tänään lounasserviisi alkoi ja tietysti piti hyökätä heti ineen. Viikonlopun jäljiltä (ks. Grand Champagne, Finnjävel ja merirosvosynttärit) olo oli piesty, mutta kun pöytäkin oli varattu niin pakkohan sitä oli mennä. Ja hyvä niin, tämä(kin) oli todella hyvä kokemus. Paikka tarjoaa “vierailleen maailman keittiöiden klassikkoannoksia” mielenkiintoisella vanhan ja uuden sekoituksella. Tämä on jälleen kerran yksi helmi lisää Pikku Robertinkadun uskomattoman tasokkaaseen tarjoomaan.

image

Lounaalla on tarjolla kolmen ruokalajin liikelounas (29e), jossa alku-, pää- ja peräruokaa on tarjolla kaikki kaksi (sekä olipa vielä loppuun juustovaihtoehtokin) annosta, joista voi sitten koostaa mieleisensä menun. Ilmeisesti tästä voi jatkaa pidemmälläkin kaavalla, jos haluaa vaikka parikin alkuruokaa jne. Tarjolla oli alkuun: Karitsatartar tai fenkolikeitto ravuilla. Pääruoaksi: Kampelaa kukkakaalipyreellä tai pitkään haudutettua ibericopossua puy linssien ja chorizon kera. Loppuun: Banaanikakkua rommirusinoilla, petit fours tai kolme juustoa (korsikalainen vuohenmaitojuusto, kaksi vuotta kypsytettyä Comtea ja Brie de Meauxia sekä pähkinä-sellerisalaatti). Itselle valikoitui tartar, kampela sekä ne juustot (lasten synttärit poistivat hetkeksi makeanhimon). Tilaus ja maksu hoidetaan pöydässä.

image

Leipää tuli alkuun paria eri tyylistä, eli oli hapanjuureen leivottua vaaleaa leipää sekä tummaa mallasleipää. Viereen napsahti lautasellinen vaahdotettua voita tuhkasuolalla maustettuna. Molemmat leivät olivat todella hyviä, mutta erityisesti se mallasleipä osui kohdilleen ja pitikin ottaa sitä vielä vähän lisää.

image

Tartar heti kärkeen näytti mainiolta. Hyydytettyä kananmunankeltuaista, pikkelöityä punasipulia (vai shalottia?) kapriksen hedelmien sekä Worchester(ja ehkä dijon?)majoneesin kera. Tartar annos oli erittäin laadukas, mutta liha tosiaan kaipasi muita komponentteja tuekseen, oli hieman hennon makuista. Kokonaisuutena ruoka oli todella hyvää ja pyyhki väsymyksen pois mielestäni.

image

Pääruoka saapui sekin rivakasti ja oli kaunis kokoelma paistettuja kalan fileitä pinaatti-sipuli-kukkakaalipaistoksella, kukkakaalipyreen ja beurre blanc -kastikkeen kanssa. Maut olivat hienostuneen herkullisia. Kalan hento paistopinta antoi hyvän säväyksen tähän suussasulavaan ruokaan. En tiedä mitä tuolle kalalle oli tehty, mutta se ihan oikeasti tuntui sulavan sinne suuhun, mutta oli silti vielä haarukalla käsiteltävässä muodossa. Erinomaisen erikoinen ja ihanan makuinen kala-annos. Se paistos oli myös todella hyvää, mutta tällä kertaa kukkakaalipyree vei kielen mennessään. Harvoin olen näin hyvää kukkakaalia maistanut, todella loistava suoritus keittiöltä.

image

Loppuun oli niitä juustoja ja nämä olivat hyvin kypsytettyjä, sopivaan lämpötilaan saatettuja herkkuja. Brie de Meaux, tuo juustojen kuningas tuli vahvana pöytään ja tähän “salaatin” raikastava vaikutus toimi erittäin hyvin. Seuraavaksi nautittu Comte oli sekin miellyttävän täyteläistä ja tämän kanssa ne pähkinät pelasivat mainiosti. Viimeisenä ollut voimakas korsikalainen juusto oli uusi tuttavuus ja maistui oikein hyvälle. Tosin tässä kohtaa oltiin jo aika tuhti ateria vedelty. Tämä lounas meni heti top ten listalle ja tämä on ehdottomasti käymisen arvoinen.

image

Sisustus on tosiaan jännä yhdistelmä vanhaa (ajattele Great Gatsby/Kultahattua) ja modernia (lasia ja uudenkarheita kalusteita), musiikkikin sopi tähän kokonaisuuteen loistavasti. Koko ravintola huokui omintakeista tyyliään ja täällä oli erittäin miellyttävää asioida. Myös astiasto sopi tyyliin erittäin hyvin.

image

Asiakaspalvelu oli todella tasokasta ja huomioonottavaisen kohteliasta sekä ammattitaitoista. Jokainen kuultu keskustelu salin puolella tuki tätä, kaikilla kielillä millä asiakkaita palveltiin. Jo pelkästään tämän takia täällä kannattaa käydä, näkeepähän millaista salityöskentely voi parhaimmillaan olla.

image

Kasvissyöjälle oli hieman hintsusti juttuja, mutta uskoisin sellaistenkin asioiden järjestyvän näin laadukkaassa paikassa. Lasten kanssa voisi kyllä tulla ihan mielellään, vaikka onhan tämä ehkä vähän aikuisempaan makuun. Liikelounaan kohteeksi tämä tyylikäs ja tasokas ravintola sopii enemmän kuin hyvin.

image

Ps. On se Diana-puisto kiva. Varsinkin kun saadaan kesän myötä taas suihkulähde toimintaan. Mutta nyt on syöty ja juotu niin hienosti, että pitää varmaan slummailla hetki jossain ihme mestoissa että pääsee taas maan pinnalle.

URL www.ravintolavinkkeli.fi
Puhelin 029-1800222
Osoite Pieni Roobertinkatu 8, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.