Ateneum Bistro

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/16/16

Dodih, pääsin sitten käymään vihdoinkin siellä Atskin uudistuneessa ravintolassa. Aikaisempi inkarnaatiohan ei ollut mikään kovin ihmeellinen, joten menin kohti kaunista museorakennusta kiinnostunein mielin, hintakin oli tiputettu ympäristön tarjontaan nähden samoille tasoille. Aamuisesta loskakelistä ei ollut onneksi jälkeäkään keskustan kaduilla ja hyvä niin, oma matka liityntäparkkiin oli pelonsekainen kurvailu joka meinasi päättyä huonosti useampaan otteeseen.

The museum cafeteria has improved and the buffet with a salad, a soup and warm dish is pretty good. But just the decor in this nationally important building of arts is interesting enough to visit the restaurant.

There are a lot of restaurants in the area, for example Caverna, Leonardo and Momotoko.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/16/16

Tarjolla on buffet-muotoinen salaattibaari ja soppa (10,20e) sekä lisäksi päivän lämmin ruoka (10,80e). Näiden lisäksi tarjolla on lautasannoksia, jotka vaihtelevat päivittäin/viikottain. Tänään buffassa oli tarjolla: Tomaatti-basilikakeittoa, salaattibaari (salaattisekoitus, valko-punakaaliraaste, porkkanaraaste rucolalla, yrtti-papusalaatti, punajuuri-vuohenjuustosötkötys, lohi-kapristahna, ananas-raejuustosötkötys, tomaatti-basilikasalaatti) sekä thai-kasviscurrya ja jasminiriisä.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/16/16

Lautasannoksissa löytyi: Punajuuririsottoa vuohenjuustolla ja pinjansiemenillä (11,50e), paahdettua kanaa caponata-vihanneksilla ja pinaatilla (12,50e) sekä Ateneum pekoni-aurajuustoburgeri karamellisoidullaa sipulilla ja ranskalaisilla (14,50e). Salaattibaarista hämmentävästi alussa puuttui niin kastikkeet kuin leipäkin, mutta näitä tulikin sitten n. 15 minuuttia lounaan alkamisen jälkeen. Leipiä oli vaaleaa ja kellertävää (porkkana? sahrami?), levitteenä voita. Salaattikastikkeina toimivat kannu oliiviöljyä, kannu balsamiccoa sekä joku jogurttikastike (en tätä koestanut kun tuli niin myöhään että suurin osa salaatista oli jo vedetty).

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/16/16

Tilaus ja maksu hoidetaan kassalle tullessa, josta saa myös ostaa lounaan kaveriksi kahvin (1e) tai sitten pienempää kahvilamaista purtavaa. Itselle valikoitui buffa lämpimällä ruoalla. Aseet ja rensselit löytyvät buffan päädystä, vedet on jo pöydässä ja kassalta saa lisää tarvittaessa.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/16/16

Alkuun heitetty keitto oli ihan kohtuullinen tomaattikeitto, basilika toimii tässä kontekstissa hienosti ja jotain pieniä sattumia (luulen että sipulia) lukuunottamatta keitto oli melko sileä. Mutta soppa oli myös snadisti vetisemmän puolella, ehkä tätä olisi voinut joko suurustaa hieman tai keittää snadisti kasaan.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/16/16

Maku oli kuitenkin ihan jees. Salaattibaarin valikoima oli sekin ook, tosin aika pitkälti tälleen valmiiksi leikattuja komponentteja, joita ei pääosin oltu marinoitu ja tässä kohtaa se salaattikastikeen uupuminen verotti kokemusta aika paljon. Käytännössä vetelin raakaa kasvista kuin nälkäinen jänis, joka ei nyt mahdu ihan top 10 ruokailukokemuksiin.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/16/16

Punajuuri vuohenjuustolla oli ok, klassinen yhdistelmä. Se lohi-kapristahnakin oli sinänsä ihan ok, mutta ihan tällaisenaan ilman leipää (joka sekin tuli salaatin viimeistelyn jälkeen) oli jotenkin karu. Mutta siis tuoreita komponentteja jotka varmasti sen kastikkeen kanssa toimivat ihan hyvin. Leipää kävin hakemassa riisiannoksen kylkeen ja leivät olivat ihan hyviä, pehmeät kuoret eikä kauheasti sitkoa, mutta vähän tälleen kotitekoisen oloisia.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/16/16

Pääruokana toiminut kookosmaitopohjainen vegecurry oli tällainen kotiruokamainen veto, ihan ok, mutta pliisut maut ja jännittävä kimara kasviksia joita ei normisti assosioi thaikkucurryyn. Sinänsähän tämä annostyyppi on tosiaan vähän tuollainen pyttipannumainen, eli siihen voi kyllä heittää mitä kaapista löytyy, mutta ei tämä mielestäni ylettänyt thaikkumestojen vegecurryille, ehkä ihan ymmärrettävästi.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/16/16

Kyllä tätä söi, riisikin oli ihan kohtuullisen hyvin (paikoitellen paakkunut) keitetty, mutta olisin vähintäänkin kaivannut soijaa ja jotain chilikastiketta tms kylkeen. Mutta siis selvennykseksi, tämä oli selkeästi parempi kuin Tablo Ateneum ja ihan kohtuullinen lounas.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/2/16

Sisustus on luonnollisestikin jokseenkin samanoloinen kuin ennenkin, mutta todetaan tämä nyt vielä kerran. Paikkahan on ihan mielettömän upea ja seinistä huokuu kansallishistoria, kalusteet ovat kuitenkin modernit ja mukavat. Täällä on oli istuskella ja ihmetellä vanhaa arkkitehtuuria.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/2/16

Asiakaspalvelu oli asiallista. Kasvissyöjälle on salaatti ja soppa sekä vaihtelevasti se lämmin ruoka ja toki myös lautasannoksia, jos on muutenkin asiaa museoon niin tämä voi olla ihan varteenotettava vaihtoehto. Mutta en ehkä erikseen lähtisi tänne lounastamaan. Lasten kanssa voisi museokäynnin yhteydessä käydä vetäsemässä jotain pientä, tilaa on jne.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/16/16

URL www.ateneumbistro.fi
Puhelin 040-5638430
Osoite Kaivokatu 2, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.