Casa Largo

20140617-143352-52432074.jpg

Iberia-viikko jatkuu S-Ryhmän keskittymässä, eli Sokos Hotelli Vaakunan kivijalassa sijaitsevassa Casa Largossa. Itselle tämä edustaa after work henkistä tapaamispaikkaa, joten oli mielenkiintoista mennä tänne lounaalle. Paikkahan on erinomainen, keskellä ydintä, siisti, aika tyylikäs ja rauhallinen. Ravintolalle on tehnyt myös oikein hyvää muutos siitä aiemmasta Memphiksestä, joka oli kuitenkin vaan hieman kalliimpi hampparipaikka. Valitettavasti netin lounaslista näyttää tyhjää, joten tänne kulkiessa oli pieni pelko, että lounasta ei ole edes tarjolla. Mutta olihan sitä, ravintolan “eteisessä” oli lista ihmeteltävänä ja sieltä löytyi seuraavat vaihtoehdot: (alkuun) Ensalada eli salaattia ja marinoituja kasviksia (4,50e); Sopa del dio eli päivän keitto (6,50e); Tapas salaatti eli salaattia, paahdettuja kurpitsansiemieniä, marinoituja kasviksia, kirsikkatomaattia, talon kastiketta ja kaksi täytettä (marinoituja oliiveja, fetaa, manchegoa, friteerattua tofua, paistettua vuohenjuustoa, chili-valkosipuli katkiksia, serrano-kinkkua, salchicón-salamia, chorizoa tai valkosipulikanaa) (10,50e); Sanwich de casa eli päivän kerrosleipä joka tänään oli broileri-chorizolla jonka viereen tulee lankkuperunat sekä vihersalaatti (10,50e), Cerdo del gauchas eli possua, linssi-chorizopaistosta, tomaattikastiketta ja lankkuperunoita (11,60e), Bistec tierra y mar eli grillattu naudan ulkofile, marinoidut parsa ja -katkikset, bearnaise-kastike ja perunatortillaa (18,90e); loppuun Dulce finale eli päivän jälkiruoka (6,90e). Ihan hieno lista siis ja aika paljon espanjalaisempi kuin (samaa hintatasoa noudattava) BarCelona buffetteineen. Toki täällä ei voi santsaa, mutta hei, lounas. Itse päädyin salaattiin oliiveilla ja machegolla.

Ruoka tuli melko nopeasti ja oli oikein nätti setti lautasella. Viereen tuli pari leipäviipaletta ja juomaksi vettä. Sinänsä marinoidut kasvikset näemmä sisälsivät jo jonkin verran kalamata-oliiveja, joten tulipahan nyt sitten päivän oliivit vedettyä. Marinadit olivat hyvät ja salaattikastike oli myös hyvin maukasta. Kaikenkaikkiaan tämä oli hieman parempi salaatti, jota tietty hinnan puolesta oli oikeus odottaakin. Leipää en syönyt, mutta näytti ja tuntui aika geneeriseltä ciabattalta.

Fiilikseltään tämä paikka on kyllä miellyttävä, sisustus aika geneeristä, mutta siistiä, hyvässä kunnossa ja kohtuullisen tyylikästä. Pöydillä on tuoreita kukkia ja vaikka lounaan loppua kohti tuli isompiakin ryhmiä, niin tunnelma pysyi silti rauhallisena. Osa asiakkaista oli turisteja ja osa näytti joltain liikeneuvotteluilta, eli tänne voi hyvin tulla pidemmällekin sessiolle, mutta kannattaa varata ajoissa ikkunapöytä. Palvelu oli nopeaa ja hyvin ystävällistä, ei tarvinnut odotella tai ihmetellä mitään ja vaikkakin henkilöstöön oli iskostettu upsell-ideologia, niin juomien yms tyrkyttäminen ei ollut häiritsevää.

Kasvissyöjille tarjolla on käytännössä salaattia, tosin päivän soppa saattaa joskus tarjota siihen vaihtelua. Jotkut turistit nautiskelivat täällä lastensa kanssa, joten sen ja paikan rauhallisuuden puolesta tänne voisi pienempienkin kanssa tulla, vaunut varmaan saa passiin johonkin nurkkaan, paikka on kuitenkin iso.

Itse pääsin täällä jo hieman enemmän espanjalaiseen tunnelmaan, huolimatta ulkona katuja piiskaavasta raesateesta. Ruoka ja äänimaisema toivat fiilistä ja ympärillä hiljaa kuuluvat vieraskieliset keskustelut veivät ajatukset pois takatalvisesta Helsingistä, ainakin hetkeksi.

URL www.raflaamo.fi/fi/helsinki/casa-largo
Puhelin 010-7663500
Osoite Asema-Aukio 2, Helsinki

 

Casa Largo on 17.6.2014 rated 2.0 of 5

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.