Food Lab

image

Tänään oli taas hieman nihkeä keli ja kova kiire, joten päädyin kokeilemaan Food Labia joka on Citykäytävän Rosson alakerrassa sijaitseva erilaisia konseptiravintoloita kokeileva jännä mesta. Tänne on pitänyt mennä monen monta kertaa, mutta tänään sitten osui tähdet kohdilleen. Paikassa on tällä hetkellä suomalaista perinneruokaa katuruokana tarjoileva Koju ja menulta löytyy: Moniviljapita juuressalsalla, jääsalaatilla, hernehummuksella, tomaatti-kurkkusalaatilla, limejugurtilla ja korianterilla sekä chilillä (8,90e) ja näitä saa papupalleroilla, karjalanpaistilla tai lohella; Keitinpiirakka haudutetulla pinaatilla, paahdetulla paprikalla ja majoneesilla (9,60e) ja näitä saa nypityllä kalkkunalla, pikkelöidyillä sienillä tai karjalanpaistilla; Rieskarulla marinoidulla tofulla, paahdetulla paprikalla, pikkelöidyillä sienillä, jääsalaatilla ja romanescokastikkeella (8,90e); Rieskarulla karjalanpaistilla, säräjuureksilla, jääsalaatilla ja karpalo-bbq-kastikkeella (8,90e); Rieskarulla nypityllä kalkkunalla, juuressalsalla, jääsalaatilla, kurkku-tomaatti-kastikkeella ja savumajoneesilla (8,90e).  Juotavaksi löytyy ihan vettä (ei maksa mitään), maitoa (2e), itse tehtyä limua (4,20e), mustikkamaitoa (4,20e) ja sitten löytyy vielä mystinen päivän side order (3,90e). Itselle valikoitui pita karjalanpaistilla ja siihen sai vielä mukaan korianteria sekä chiliä (kysyivät tilatessa että haluanko). Tilaus ja maksu hoidettiin tiskille.

Ruoka tuli nopeasti, tosin eipä täällä ollut kuin yksi asiakas joka oli jo lopettelemassa. Annos oli paljon isompi kuin mitä oletin ja tarjoilija kysyikin että haluanko haarukan (toki). Annos oli yllättävän kivan näköinen pitaleiväksi. Kasviksia oli runsaasti tarjolla ja kaikki oli kivan värikästä. Ja ne värikkäät komponentit olivat herkullisia! Karjalanpaisti oli erittäin mureaksi kypsytetty ja edelleen mehukasta sekä maukasta. Salaattisetti annoksessa oli erittäin runsas ja vaihtelevia makuja sekä tekstuureita sisältävä. Kurkku-tomaatti-salaatti oli erikseen marinoitu jollain ja hernehummuskin oli hyvää. Löytyi sieltä seasta retikkaakin ja kastikkeet sitoivat annoksen eri osaset hienosti yhteen. Tosi hyvä setti ja jaksoi kiinnostaa lähes loppuun asti. Ainoa mikä ei oikein maistunut oli hieman liian jännittävän makuinen pitaleipä, joten käytännössä tämä oli hassun malliselta lautaselta nautittu salaatti. Mutta siis hyvä ja runsas sellainen.

image

Sisustus oli mielenkiintoisen oloinen sekoitus kahvilaa, kioskia ja työpajaa. Erilaiset myynnissä olevat tavarat koristivat huonetta ja joka puolella oli jotain kylttiä tai muuta tekstiä sisältävää roikkuvaa lehteä yms. Isot ikkunat Citykäytävään toivat sen verran valoa sisään mitä tänään oli tarjolla ja toimivat hienosti viihdykkeenä kun sai ihmetellä kaikenlaisia ihmisiä toimittamassa asioitaan. Turisteja oli yllättävän paljon liikenteessä. Asiakaspalvelu oli nopeaa ja ystävällistä. Kasvissyöjälle täältä löytyy kaikenlaisia juttuja ja kehotan koestamaan, sen verran hyvä setti oli tuo pitaleipä, leivästä huolimatta. Lasten kanssa voisi ehkä tulla, tosin korkeat baarijakkarat ja ruokalista ei ehkä osu ihan täysin maaliin ja luulen että lasten kanssa olisi muutenkin helpompi lampsia yläkertaan kun siellä on se leikkinurkkakin ja kaikkea.

URL http://www.foodlab.fi
Puhelin 010-7664212
Osoite Keskuskatu 6, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.