Primula

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/14/16

Upeat ilmat jatkuvat, joten piti taas kehittää joku paikka mihin voisi mennä auringonvalon saattelemana. Tällä kertaa kohteeksi valikoitui konkurssin kurimuksen läpikäynyt ja Skifferin kautta uudestisyntynyt Primula Viiskulmassa. Tämä perinteinen paikka tarjoaa omien sanojensa mukaisesti “modernia kotiruokaa” ja leimaa itsensä “scandinavian bistroksi”. Ja tämän kaltainenhan se lista näytti olevan, mukana luonnollisesti myös Skifferin pizzoja (eli “liuskoja”).

A very average “home-cooked” lunch with a surprisingly subdued taste. If you go here, get the pizza.

For a much better lunch in the immediate vicinity, go to Len’s Keishoku, Hoku or Pikku Georgia.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/14/16

Tänään vaihtuvalla listalla oli tarjolla: Simpukkakeitto (10e), ankkasalaatti (12e), formaggio-liuska (12e) sekä kirjolohta tilliperunoilla ja sitruunavoikastikkeella (12e). Alkuun oli leipää, voita ja vihreä salaattisekoitus kurkulla sekä oliiviöljyä että balsamiccoa. Loppuun oli: Juustokakku (5e). Loppuun on kahvi tai tee.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/14/16

Tilaus ja maksu hoidetaan tullessa tiskille, josta löytyy myös päivän lehdet. Vedet yms tarvikkeet löytyvät pöydästä. Salaatti/leipä on tiskin vieressä, kuten myös kahvit ja teet. Itselle valikoitui tuo lohi, kun Skifferin pizzat on jo nähty (ne on hyviä).

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/14/16

Alkusalaatti oli todella basic, tuoreet komponentit, mutta hyvin yksioikoinen. Leipä ja voi oli hyvää, paksu ja tuore tumma leipä sekä vaalea leipä hyvällä sitkolla sekä kuorella.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/14/16

Pääruoka saapui ja oli kivan näköinen setti lautasella. Kala oli tuoretta ja kohtuullisen hyvin kypsennettyä, ehkä ihan karvan verran yli. Kalan maussa ei ollut moittimista, mutta jotenkin tässä tuli sellainen olo, että missäköhän se sitruuna-voikastike oikein piileksi? Oliko se pienen pieni lätäkkö voisulaa siellä lautasen pohjalla tuo “voikastike”?

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/14/16

Annos oli näin ollen aika kuivakka, isot perunat oli kypsiä ja tilli ei oikein noussut esiin millään tavalla. Ujosti maustettu porkkana-kaaliraaste ei sekään säväyttänyt, mutta toi kuitenkin annokseen pientä tekstuurivaihtelua sokeriherneiden kanssa. Vähän tällainen rimanalitus tässä hintakategoriassa, mutta ilmeisesti tälläkin pärjää näinkin kilpailulla alueella. Ehkä täällä kuuluu ottaa se pizza?

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/14/16

Sisustus on rustiikilla tavalla tyylikäs, paljaat tiiliseinät ja yksinkertaisen linjakas kalustus toimivat hyvin. Isot ikkunat tulvivat valoa saliin ja antavat hyvän näkymän ihmisvilinään, jota oli mukava seurata lounaan yhteydessä.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/14/16

Asiakaspalvelu oli kohteliasta ja sujuvaa. Kasvissyöjälle on tarjolla juustopizza sekä alkusalaatti. Lasten kanssa en tämän perusteella ehkä vaivautuisi, vaikka tilaahan täällä toki on. Oudon keskinkertainen setti, olin odottanut eritasoista lounasta.

URL www.ravintolaprimula.fi
Puhelin 045-6419955
Osoite Laivurinkatu 10, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.