Rivoli

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/9/16

Rakas vaimoni saapui jälleen lounaalle ja nappasin yhden siltä toiselta to do -listalta (oma lista niistä vähän paremmista paikoista), tällä kertaa Rivolin. En Bellevuen uudistuneilta sivuilta keksinyt, että onko heillä lounasta vai ei, joten se jäi seuraavaan kertaan. Tämä verrattain vanha ravintola Stadin ravintolakartalla sisältää mielenkiintoisen historiikin webskassa. Näitä on aina hauska lukea, pääsee vähän sinne ihon alle ja saa ehkä vähän enemmän irti ravintolakokemuksestakin.

A wonderful lunch at this traditional restaurant with a French vibe. Good food, great service and a relaxing atmosphere.

Other traditional restaurants worth a visit in Helsinki area are Palace, Elite and Lyon.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/9/16

Paikka tarjoilee melko traditionaalista kamaa ranskalaiskeittiön tyylillä, mutta kuitenkin modernilla otteella. Tarjolla on joko päivän annos (11,20e) tai sitten annoksia (6,50e – 16,50e) menulta tai ihan kolmen ruokalajin menun (27,80e). Tänään päivän annos oli: Chili con Pollo.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/9/16

Menulta löytyi alkupaloja (10,40e): Graavisiikatartar tai viiriäisen koipia ja rakuunamajoneesia. Pääruoat olivat (16,50e): Sitruunavoissa paistettua ahventa ja saaristolaisperunaa tai paistettua kananpojan rintaa ja vin santo-kastiketta. Loppuun oli: Lettupino, crème anglaise ja mustikkahilloa (6,50e).

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/9/16

Tilaus ja maksu hoidetaan pöydässä, ollaan ihan perinteisessä ravintolassa. Tilattiin tuo kolmen ruokalajin menu, niin että saatiin maistaa kaikkea.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/9/16

Heti kärkeen veden kanssa saapui lämmintä leipää ja suolattua voita. Leipä oli hyvää, siinä oli kohtuullinen sitko ja snadisti rapsakka kuori. Sulanut voi siinä leivän päällä kruunasi maun.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/9/16

Rouvan alkupalana oli viiriäistä ja se maistui hänelle erinomaisesti. Itsekin pääsin testaamaan ja hyvää oli, suussasulavan pehmeää ja taiten maustettua. Majoneesi toimi ihan hyvin, tosin olisin itse halunnut isommin sitä rakuunan makua messiin.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/9/16

Oma siikatartar oli erittäin hyvää ja kauniisti aseteltu lasilautaselleen. Tymäkkä suola, mutta ei liiallinen, sopi tähän hyvin ja mäti sekä tahnat että muut lisukkeet nostivat maun ihan omille leveleilleen. Herkulliset alkupalat!

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/9/16

Pääruokana hänelle tuli paistettua ahventa perunoilla. Oli hyvää, myös minun mielestäni. Perunat olivat kuohkeita ja ottanee hyvin pintaa, ahven maistui hyvälle, mutta ehkä tähänkin olisin toivonut isommin sitä sitruunaa. Annoskoko oli melko reilu tällaiseen koko menuun, niin tässä kuin myös minun annoksessani.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/9/16

Paistettu kananpoika oli oikein hyvää, nahka oli saatu ihailtavan rapsakaksi ja se kastike oli todella hyvää. Kana noin muuten oli ihan karvan verran mennyt yli, mutta oli silti oikein mehukasta vielä, varsinkin sen kastikkeen kanssa. Se (yllätys)sienirisotto oli hyvin tehtyä, mutta koska en ole ihan niin innostunut sienistä, niin tämä jäi vähän paitsioon omalta osalta. Sen lisäksi ison alkupalan ja kanan jälkeen alkoi olla jo aika tanakassa kunnossa.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/9/16

Jälkkäriksi napsahti molemmille keko pikkulettuja kahdella kastikkeella. Ja voi että oli hyviä lettuja. Vaikka kuinka oli sitä mieltä, ettei mitenkään jaksa enempää, niin nämä kuohkean ilmavat herkkulätyt tuli vedettyä viimeistä myöten.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/9/16

Mustikkahillo komppasi kivasti lettuja ja se kermakastike viimeisteli annoksen ihan täydellisesti. Erittäin hyvä lopetus loistavalle lounaalle. Suosittelen käymään, tämä oli aivan ihana lounas.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/9/16

Sisustus on jännä tuulahdus menneisyydestä, mutta silti omalla tavallaan oikein tyylikäs ja tasapainoinen kokonaisuus. Lempeä jazzi taustalla ja rauhallinen meno koko ravintolassa toi tähän tällaisen miniloman fiilistä. Täällä oli erittäin miellyttävää istuskella kaikessa rauhassa ja rupatella. Tämä sopisikin vallan mainiosti viipyilevään liikelounaaseen.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/9/16

Asiakaspalvelu oli erittäin ammattitaitoista ja kohteliaan sujuvaa, iso kiitos siitä. Koko lounas meni juuri niin hyvin kuin olisi voinut toivoa. Kasvissyöjälle on todella hintsusti vaihtoehtoja, melkein kannattaa katsoa jotain toista paikkaa tai ainakin soittaa etukäteen ja kysellä asiasta.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/9/16

Varsinaisellakaan menulla ei oikein näkynyt kauheasti kasvisruokia. Lasten kanssa mahtuisi kyllä hyvin, molemmissa saleissa on erittäin hyvin tilaa ja kyllä näin hyvä ruokakin varmasti maistuisi. Mutta ei tämä mitenkään erityisesti lapsille tai lapsiperheille ole ehkä suunnattu.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/9/16

Ps. Mahtavaa viikonloppua kaikille, nautitaan nyt kesästä kun sitä vielä riittää.

URL www.rivolirestaurants.fi
Puhelin 09-643455
Osoite Albertinkatu 38, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.