Keko

image

Se olis sitten maanantai jälleen ja erittäin hyvän viikonlopun jälkeen oli pientä väsymystä ilmassa joka johti loputtomaan häröilyyn lounaspaikkaa miettiessä. Kävin Instagramin perusteella tarkastamassa Stockmannin entisen shampanjabaarin (siellä katutasossa, Manskun ja Espan kulmassa) tilalle tullutta Smörre nimistä raflaa, mutta sehän oli kiinni. Siitä sitten osittain paketoidun Esplanadin puiston läpi ja kävin tsekkaamassa olisiko Cafe Du Coin avautunut (ollut listalla, mutta tuntunut aina olevan kiinni) ja se tilahan oli tyhjennetty. Eli pois to do -listalta sitten se.

Just your average pizza/kebab restaurant with big portions and a lunch offer with salad and a soda.

For better food close by, go to Qulma, Café DaJa or Doi Thai. Or if it is Friday, you might want to treat yourself to Ask, one of the best restaurants in Helsinki.

image

Ovelasti (like a fox!) menin Kauppatorin ihmismassan läpi (ehkä jossain näissä mestoissa pitäisi vetäistä joku kesälounas?) ja kohti Helsingin Kaupunginmuseota ja siellä sijaitsevaa El Fant -raflaa. Mutta sehän tarjoileekin lounasta vain tiistaista perjantaihin. Tässä kohtaa olin jo menettänyt toivoni ja harhailin kohti Krunikan katuja epämääräinen muistikuva jostain saksalaisesta ravintolasta sillä suunnalla. Mutta sitten kun tuli vastaan Keko-ravintola, niin päätin luovuttaa ja mennä sisälle.

image

Mesta tarjoaa pizzaa ja kebabia yms tavaraa lounastarjouksena (8,50e) johon saa mukaan myös limpparin ja salaattipöydän. En nyt rupea tähän listaamaan niitä vaihtoehtoja, ne ovat juurikin niitä mitä kaikissa tällaisissa rafloissa on. Itse valitsin kebabin ranuilla, kun pää vaan löi tyhjää eikä tehnyt mieli pizzaa. Salaattibaarissa oli: Salaattisekoitus, makaroni-herne-maissi-paprikasötkötys, punasipulia, punajuurta, pikkelöityjä pepperonichilejä, ananasta, vihreitä oliiveja paprikalla, joku valkoinen (jogurtti?) kastike sekä leipää. Loppuun kuuluu myös kahvi/tee. Tilaus ja maksu hoidetaan tiskille tullessa ja tähän kohtaan voi todeta, että se limpparin kuuluminen lounaaseen kävi ilmi vasta webskaa selaillessa. Olisi siitä voinut mainita, vaikka en minä nyt sinänsä sitä jää mitenkään kaihoisasti muistelemaan.

image

Alkusalaatti oli perussettiä, tuoretta salaattia ja sipulia, muuten purkkikamaa. Kastike ei oikein maistunut miltään, mutta leipä oli tuoretta.

Kebab tuli kohtuu nopeasti ja sitä oli melkoinen keko (heh heh) lautasella. Lihassa ei ollut mitään erityisempaa paistopintaa, mutta ranut olivat kohtuullisen rapeita. Salaattia oli myös kivan runsaasti, mutta siinä oli sitä samaa hennon makuista kastiketta, jonka olisin toivonut maistuvan vahvan valkosipuliselle. Tomaattikastike oli sekin melko pliisua, mutta toisaalta sen sai korjattua srirachalla, jota oli tarjolla salaattibaarin päällä sijaitsevissa maustelaatikoissa. Tämä oli hyvin stanu kepsu miedoilla kastikkeilla. Ei isoa muistijälkeä, mutta sitäkin täydempi vatsa. Kebabin vetäminen lounaaksi osoittautuu lähes aina virheeksi ja tällä kertaa raskas olo seurasi mukana konttorille asti. Oma vika.

image

Sisustus oli yllättävän freesi ja uudenkarhean oloinen (eat.fi:n kommenttien perusteella on rempattu lähiaikoina) ja webskakin oli kiitettävän selkeä. Vähän tässä oli sellaista dösäaseman odotteluaulan karua fiilistä, mutta ehkä sellaista on haettukin. Eihän tänne istuskelemaan tulla, vaan syömään nopeasti isoja annoksia.

image

Asiakaspalvelu oli asiallista, mutta olisin tosiaan toivonut vähän selkeämpää lounastarjouksen selitystä ja muutenkin opastusta, varsinkin kun kysyin että onko lounaslistaa. Mutta meni tämä nyt näinkin. Kasvissyöjälle oli mm. falafeleja, mutta ehkä menisin mieluummin vaikka läheiseen Qulmaan tai erinomaiseen Café DaJaan tai peräti Doi Thaihin asti. Lasten kanssa en vaivautuisi, varsinkaan kun ei ole mitenkään kotikulmia.

image

Tässä tuli taas mietiskeltyä, että mitenköhän kauan sitä jaksaa rehaa näitä rafloja sitten kun jäljellä on enää näitä pizza/kebab mestoja. Onneksi on vielä jotain muitakin tarjolla ja lista on vielä semipitkä. Tavallaan voisi olla hauska jatkaa johonkin maagiseen numeroon, kuten 555. Kattoo nyt.

URL www.kekoravintola.com
Puhelin 09-2784481
Osoite Vironkatu 11, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.