Passio

image

Oli sitten synttärit ja käytiin perheen kanssa syömässä Passiossa (kuvassa kaunis vaimoni). Paikka ei tarjoa lounasta, vaan maistelumenua joko kolmella (49e) tai viidellä (69e) ruokalajilla. Listalta voi ottaa myös yksittäisiä annoksia jos sille päälle sattuu. Meille valikoitui kolmen ruokalajin (yllätys)menu ja otettiin toki sama setti koko pöydälle, iso kiitos ravintolalle lasten annoksien puolittamisesta. Ruoka on kotimaista fine dining hengessä ja viinit “persoonallisilta eurooppalaisilta pientuottajilta”.

image

Alkuun tullut amuse-bouche (vaikka olihan tämä suupalaa hieman isompi) oli tartar pihvi parmesan-lastulla. Tämä oli kaunis ilmestys lautasella ja erinomaisesti maustettu sekä hienolla tekstuurilla varustettu versio tartarista. Mielestäni tämä oli vielä maukkaampi ja laadukkaampi kuin Brondan jo hyvinkin tasokas tartar. Annos maistui erittäin hyvin myös lapsille, erityisesti parmesan-lastu sai kiitosta.

image

Alkuruoka oli savustettua siikaa ja vaikkakin savustuksen maku oli niin hento ettei se kovinkaan erottunut, niin maut ja kypsyydet olivat loistavat tässä erittäin kauniissa annoksessa. Tillimajoneesin yrttiä arvuuteltiin pöydässä ja piti ihan kysäistä, että mitä tuo herkullinen kastike oikein oli. Muutenkin annos oli taitavasti rakennettu kokonaisuus, niin makujen kuin tekstuurien osalta. Itse pidän tästä pienestä piiperryksestä, missä on jaksettu väkertää pitkään ja hartaasti useita monimutkaisia ja yhteensopivia komponentteja.

image

Pääruoka oli possun “secreto” (jos nyt oikein kuulin), eli käytännössä ylikypsää ja prässättyä possua, mutta kuitenkin niin, että tämä ei ollut mikään väsynyt pulled pork -annos vaan huikean herkullinen, mehukas ja haarukkaan muriseva possuannos. Sopivan rasvainen pala, jonka täyteläisyyttä leikkasi lähes täydellinen omenaisen hapokas kastike. Savustettu (taas erittäin hennosti) perunapyree ja muut lisukkeet olivat nekin todella hyviä, mutta jäivät pääraaka-aineen taakse. Poika piti possusta niin, että söi tyttöjen rippeet parempiin suihin.

image

Välijälkkäri oli ainoa huti tässä ruokailoittelussa. Tämä hieman caprese-salaatin kaltainen kokonaisuus oli hauska konsepti, mutta maut olivat sen verran jyrkkiä (erityisesti se parmesanvaahto), että se ei oikein uponnut kaikille. Tomaattisorbetti ja paahdettu tomaatinviipale olivat minusta oikein hyviä, mutta se basilikabriossi ei kolahtanut. Kiva kuitenkin, että rikotaan tätä vakiintunutta pääruoan ja jälkkärin välimaastoa.

image

Viimeinen annos olikin sitten se jälkkäri ja jälleen kerran esillepano oli esimerkillistä. Valkosuklaaganache oli omasta mielestä hyvän makuinen, mutta muille se ei uponnut niin täysin. Mutta kuningatarjäätelö oli niin suuri suksee, että itse sain maistaa omasta annoksesta vain osan kun se oli mennyt jo muille jakoon. Itse pidin myös siitä vahvan makuisesta timjamihyydykkeestä, mutta tämäkin jakoi mielipiteitä. Suklaamurusta pitivät estottomasti kaikki. Loistava lopetus erittäin hienolle ja hienostuneelle aterialle. Tämä on ehdottomasti stadin kärkikastia, mutta ihan karvan verran jää mielestäni Olon ja Gaijinin jälkeen, erityisesti puitteiden osalta.

image

Sisustus on persoonallisen tyylikäs (hauskat lamput, sama idis oli Say Deliciousissa), mutta tämä ei yllä ihan samalle tasolle ruoan kanssa, vaikka onkin harkittu ja omalla tavallaan linjakas. Erittäin mukavaa täällä oli kuitenkin istuskella, tosin baaritiskin vieressä oli melkoinen vilske, kun (liian vähäinen) ravintolahenkilökunta kirmasi keittiön ja salin väliä. Asiakaspalvelu oli osaavaa, huomioonottavaista ja sujuvaa. Ainoa on, että johtuen ravintolan menun rakenteesta (paljon pieniä annoksia) ja henkilökunnan määrästä, joutuivat he touhuamaan melko kovaa tahtia. Hienosti suoriutuivat tästä vaativasta työmäärästä huolimatta, kiitos erinomaisesta illasta heille. Kasvissyöjälle oli ainakin niitä yksittäisannoksia (vege 25e) ja tämän tasoiselta ravintolalta voi jo odottaa vegemenuakin, ainakin ennakkovaroituksella, tosin en nyt suoraan tästä kysynyt. Lapset otettiin niin hienosti huomioon, että harvoin saa näin hyvää ja joustavaa palvelua.

URL www.passiodining.fi
Puhelin 020-7352040
Osoite Kalevankatu 13, Helsinki

 

2 thoughts on “Passio”

    1. Heippa! Kiitos kommentista ja aivan loistavaa, että tarjoatte myös lounasta. Pitääpä tulla joku kerta käymään!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.