Salutorget

image

Teki mieli jotain oikein hyvää ja tarvittiin rauhallista tilaa kaverin kanssa, joten sovin tapaamisen Salutorgetiin. Täällä on ollut aiemmin “lounas”, mutta se on käytännössä tarkoittanut a la carte menua joka on hieman tyyris normilounaaksi. Mutta nyt on tarjolla husmanskost lounas (14,10e), eli “kotiruokaa” joka tällä viikolla (vai kuinkakohan usein tämä vaihtuu?) sisälsi: Paistettuja silakoita, perunamuhennosta ja mummonkurkkuja; Grillattua maissikanaa ja chorizorisottoa sekä Porsaan ribsejä, paahdettua perunaa ja choronkastiketta. Alkuun tulee leipää ja vihreä salaatti. Sisään tullessa ohjataan pöytään istumaan ja laitetaan (melko sekava, oli vaikea löytää webskan lounasvaihtoehtoja tästä) menu käteen tilausta varten. Ihan aito ravintola siis, tosin tarjoilun tahti oli viipyilevää, joka ei tällä kertaa haitannut laisinkaan kun oli niin paljon juteltavaa. Mutta kiireisille tämä ei sovi. Itse päädyin silakoihin ja kaveri otti puolikkaan Toast skagenin.

image

Alkusalaatti oli erittäin tyylikkäästi maustettu ja leivät olivat hyviä, erityisesti maalaisleivässä oli mahtava kuori ja sitko. Silakat olivat taitavasti paistettu sekä maustettu ja pysyivät kivan rapsakoina loppuun asti. Näitä oli ilo syödä samettisen muussin (vai pottuvoin!) kanssa mummonkurkkujen (pahoittelut etteivät oikein osuneet kuvaan) kompatessa hienosti. Kaikki astiat olivat tyylikkäitä ja toivat herkullisen ruoan hyvin esille. Täällä oli erittäin miellyttävää ruokailla.

image

Sisustus on todella hieno ja arvokkaan oloiset puitteet tuovat hyvän lisäsäväyksen muutenkin korkealaatuiselle ruokailukokemukselle. Tänne voi hyvin mielin tuoda kenet tahansa syömään pidemmällekin lounaalle, kannattaa kuitenkin varmuuden varoiksi tilata loossi, niin saa hieman omaa rauhaa. Asiakaspalvelu oli ystävällistä ja sekin hoidettu paikalle sopivalla tyylikkyydellä kuitenkin ilman mitään turhia pönötyksiä. Kasvissyöjälle löytyy a la carte listalta joitain vaihtoehtoja, mutta kotiruokalounaalta ei niinkään, kehottaisin kuitenkin kysymään vaihtoehdoista. Lasten kanssa tänne voisi tulla ajan kanssa, jos ei olisi mikään kiire, mutta vaunujen kanssa ei ehkä viitsisi lähteä könyämään. Hieno ravintola ja kiva että on hieman edullisempikin kattausvaihtoehto laitettu tarjolle.

image

URL http://www.salutorget.fi/
Puhelin 09-61285950
Osoite Pohjoisesplanadi 15, Helsinki

 

Salutorget on 5.2.2015 rated 3.0 of 5

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.