Iguana

IMG_1645-0.JPG

Iguanat tarjoavat texmexin, pizzan ja kotiruoan sekoitusta lounasbuffana. Kaikki käydyt Iguanat ovat mielestäni jokseenkin samanlaisia, tällä kertaa kohteena oli Manskun piste. Tarjolla on siis: Koko buffet (9,70e), Soppabuffa (8,30e), Pelkkä soppa (8,70e – omituinen hinnoittelu), Salaatti (9e), Pasta (9e), Burrito (9,30e) tai Nachos (9e). Paikallisena erikoisuutena buffetteihin kuuluu mukaan myös juoma. Tilaus ja maksu suoritetaan tiskille, josta saadaan myös juomalasi (vettä löytyy tiskiltä kannusta). Tiskin vierestä löytyivät myös päivän lehdet. Itse otin koko setin ja kokiksen päälle.

IMG_1633-0.JPG

Alkuun salaattibaarin kimppuun, joka on kohtuullisen runsas ja monipuolinen, varsinkin jos pitää texmex-henkisestä touhusta. Vaihtoehtoja löytyy: salaattisekoitus (salaatteja, tomaattia, kurkkua), kaalisalaattia, salsaa+”guacamolea”+ranskankermaa, jalopenoa, suolakurkkua, marinoituja oliiveja, porkkanaraastetta, pastasalaattia ja nachoja. Tästä saa kerättyä kohtuullisen täyden salaattilautasen jo itsessään. Tämän lisäksi päätin ottaa alkupalaksi myös suikaleen pizzaa. Pizzoja oli kolmea vaihtoehtoa: herkkusieni, kana+pesto ja salami+paprika. Pizzojen vieressä oli modauspiste jossa klassikot, eli oregano, valkosipuliöljytahna sekä tabascoa. Salaatti oli ihan kohtuullinen, tosin olisi sen (liian paksun ranskalaistyylisen) kastikkeen voinut jättää väliin, pilasi hieman tunnelmaa. Muutenhan tämä on aika ruotsinlaiva-meininkiä, eli kaikenlaista sekaisin lautasella. Pizza oli heikompi esitys kuin eilinen Putte’sin, mutta vain hieman. Tosin valkosipulitahna hieman pelasti sitä, antaen tuhdin lisäpotkun. Lämpimissä ruuissa löytyi fajitaslettujen + lihatäytteiden (kana ja nauta) sekä kasvisgratiini-vaihtoehdon lisäksi myös muussia ja riistakäristystä pakollisten puolukoiden kera. Itse nappasin riistakäristyksen, joko osoittautui heikoimmaksi mitä olen pitkään aikaan syönyt. Muussikin oli pakasteena ostettavan tavaran tasoa. Onneksi tuli otettua vain vähän lautaselle. Soppana oli lohikeitto joka oli aika mitäänsanomaton kokemus, lohipalatkin olivat niin tasaisen kokoisia kuutioita, että varmaan oli aika valmispusseista kasattu kokonaisuus. Kaikenkaikkiaan Iguanalla on laaja, mutta sekava tarjonta vähän sitä sun tätä ja mikään näistä ei ole tehty mitenkään erityisen laadukkaasti. Mutta jos ei laatua kaipaa, niin kieltämättä rakenteellisesti tämä setti voi olla kokislaseineen ihan houkutteleva.

IMG_1640-0.JPG

Sisustus on ajanmittaan hieman väsynyt texmex teemaa noudatteleva kaljakuppila. Koko hoito on melko hämärän oloinen paikka, mikä näkyy kuvistakin, mutta onneksi ikkunapöydästä voi sentään tihrustella Manskun tohinaa, kun ihmiset rehaavat Hullujen Päivien kasseja. Kasvissyöjille tämä ei tarjoa oikein mitään kiinnostavaa, enkä kyllä lastenkaan kanssa tänne eksyisi.

URL www.iguana.fi
Puhelin 09-6801855
Osoite Mannerheimintie 12, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.