Tiedekahvila

image

Taiteiden yö ja kaupunki täynnä tapahtumia, joista yksi on Taste Of Chengdu Kasarmintorilla ja ajattelin yhdistää sen myöhäiseen (klo 12) lounaaseen. Näin ollen lähdin harhailemaan Kaartinkaupungin kaduille ja kun näin observatorion, niin mieleeni juolahti että onkohan siellä kahvila josta saisi vaikka jonkun salaatin tms. Puistossa käveleminen ei tuntunut mitenkään hukkaan heitetyltä ajalta, joten matkasin mäen päälle ja siellähän olikin Tiedekahvila jossa tarjolla lounasbuffa. Tänään oli tarjolla Lasagnea ja salaattibaarissa: Salaattisekoitus tomaatilla ja kurkulla, babypinaatti-kirsikkatomaatti-joku juusto, marinoitua kaalia ja banaaninpalasia(!) sekä kastiketta. Tarjolla oli myös: Ciabattaa ja näkkäriä hervottoman kokoisia levyjä joista sai naksauttaa mukaan palasen sekä voita joka ei kylmänä oikein levity sen näkkärin päälle kauhean helposti. Kaipasin sitä Southparkin vaahdotettua voita. Tilaus ja maksu hoidetaan tiskillä josta löytyy myös vedet ja päivän lehdet.

image

Salaatti oli ihan ok, aika perussettiä kuten myös se ciabatta. Näkkäri oli ihan hauska, vähän erilaista kuin se koulun/armeijan perusnäkkäri. Lasagne oli kohtuullisen maukas, sopivasti tomaattista jauhelihakastiketta ja juustoa. Pinta oli paikoitelleen kärähtänyt jo sen verran kovaksi, että joutui hieman työskentelemään palastelussa, mutta maku oli ihan jees. Kotiruokabuffa ihan alusta loppuun.

image

Sisustus on sisältä siistin yksinkertaisen kahvilamainen. Mutta tänne kannattaakin tulla kauniina kesäpäivänä, koska observatorion sisääntulopihalle katetut terassipöydät ovat oikein miellyttävät kesäiseen lounaaseen. Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista. Kasvissyöjälle lienee tarjolla jotain piirasta tms kahvilan normitarjonnasta. Lasten kanssa voisi tulla, jos pääsisi observatoriota ihmettelemään samalla ja onhan tämä koko puistoalue tosi kiva.

Ainiin ja tämä on sitten 295 stadin ravintola jossa on tullut käytyä. Tästä on siis putsattu kaukana (mökillä, Kirkkonummella yms) ja ne missä ei ole lounasta sekä tietysti uusintakäynnit, niitä ei lasketa. Eli teoriassa ensi viikon perjantaina on pyöreät 300 täynnä. Pitää keksiä joku repäisevä lounaspaikka. Tai sitten on niin perjantaipörinöissä, että tulee mentyä mäkkäriin pikalounaalle duunikiireiden lomassa. Jää nähtäväksi.

URL www.tiedekahvila.fi
Puhelin 0400-850869
Osoite Kopernikuksentie 1, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.