Goodwin

image

Tästähän onkin tulossa tällainen keräilyviikko, kun nyt jo toistamiseen menin ravintolaan joka on ollut työlistalla vaikka kuinka pitkään. Goodwin mainostaa itseään paikkana, josta saa elämänsä parhaan pihvin ja valinnanvaraa täällä ainakin on. Sisään tullessa ohjattiin pöytään istumaan ja tuotiin ruoka- ja viinilistat eteen (perinteinen ravintola siis). Tosin hetken ihmeteltyäni sain sitten sen (liike)lounaslistan, joka ilmeisesti ei tullut koska olin yksin liikkeellä. Pihvit ovat kuitenkin semiarvokkaita täällä (25e ja ylöspäin) á la cartelta tilatessa ja liikelounas (19,50e) sisältää keiton/salaatin alkuun ja sitten valinnaisen pääruoan sekä kahvin. Listalla on alkuun: Kurkku-tomaatti-yrtti-salaatti, kana-caesar-salaatti, vihreä sekasalaatti, peruna-vihanneskeitto katkaravuilla, kermainen sienikeitto tai lohikeitto (kirkas tai maitopohjainen). Pääruokavaihtoehdot taasen ovat: Kanaleike, grillattu lohi, flank steak, jauhelihapihvi, stroganoff, bbq-possunkylkeä tai hamppari. Lisukkeet (ei hampparin kanssa): Grillatut vihannekset, ranut tai perunamuussi sinihomejuustolla. Itse valitsin tuon flank steak pihvin (‘natch) muussilla ja alkuun lohikeiton maitopohjaisena.

image

Alkukeitto tuli verrattain nopeasti leipäkorin ja yrtti-valkosipulivoin kera. Leipä ei ollut mitään ihmeellistä (kaupan patonkia tms), mutta se keitto oli oikein mainiota. Ihan perinteinen, hyvin tehty lohikeitto. Tämä oli aika runsas alkupalaksi, mutta toisaalta tulee tehtyä sen verran pitkää päivää, että pitää riittää iltaan asti. Pääruoka saapui yllättävän nopeasti tyhjän keittolautasen blokkaamisen jälkeen. Perunamuussin päälle oli laitettu fritattua sipulia tuomaan tekstuuria ja vaikka ne sipulit olivat aika pliisun makuisia, niin se muussi olikin sitten sitäkin parempaa. Hieno ja osuva yhdistelmä niiden pihvien kanssa ja muutenkin erittäin kelvollinen ja sileä perunamuussi. Pihvit olivat ainutlaatuisen hyviä, mureita kuin mikä ja erinomaisesti paistettuja, todella hyvää lihaa. Pienehkö setti kerma(pippuri?)kastiketta oli myös todella hyvää ja kaikesta huomasi kyllä, että ravintola on keskittynyt niihin pihveihin. Jos pihviä haluaa lounaaksi, niin tämä on kyllä yksi ehdottomia ykkösmestoja stadissa. Groteskin riiputetut pihvit pitää vielä käydä koestamassa, mutta tämä oli kyllä erittäin laadukas veto.

image

Sisustus oli pihvipaikalle sopiva, nahkasohvia, vanhoja kuvia 50-luvulta jne. Ja omalla tavallaan viihtyisä ja tyylikäs. Asiakaspalvelu oli todella hyvää ja huomioonottavaista. Kaikki sujui (alun menuhässäkkää lukuunottamatta) erittäin sujuvasti ja yllättävän sutjakkaasti. Kohteliaat ja ystävälliset tarjoilijat viimeistelivät erittäin laadukkaan lounaskokemuksen ja tämä paikka kannattaa ehdottomasti pitää mielessä liikelounaita silmällä pitäen, erityisesti jos pihvi kiinnostaa. Kasvissyöjien kannattaa mennä jonnekin muualle, teille tulee vaan paha mieli. Lasten kanssa voisin ehkä harkitakin, oli tämä niin hyvää ruokaa, että haluaisin heidänkin maistavan. Noin muuten tämä oli ehkä enemmän aikuisille suunnattu ravintola.

URL http://www.steak.fi/
Puhelin 050-4198000
Osoite Eteläranta 14, 00130 Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.