Il Birrificio

image

Uusi viikko, uudet kujeet, tällä kertaa matka kulki Kynsilaukan tilalle ilmestyneeseen Il Birrificio -ravintolaan. Omien sanojensa mukaan “Baristojen ja oluenpanijoiden rakentama kuppila” ja tarjoaa lounaan lisäksi myös näin ollen kahvia sekä kaiketi jossain vaiheessa omia oluita (ei tietoa onko näin jo). Tänään oli listalla: Salaatti eli Iberico chorizoa, uusia perunoita, paahdettua paprikaa, punasipulia, kananmunaa, herneitä ja yrttiöljyä (10,30e); Pasta eli Kesäkurpitsaa, borlotti-papuja, chiliä, basilikaa, paahdettu paprikakastiketta ja parmesania (10,30e); Risotto eli Currylla maustettua sinisimpukkarisottoa (11,90e) sekä Husmans eli Keitto päivän kalasta ja kevään kasviksista, ruiskrutonkeja ja leipäjuustoa (10,50e). Valitsin listalta pastan ja sain numerolapun tiskiltä maksun jälkeen. Tiskiltä löytyy myös leivät (focacciaa) sekä vesipiste ja aseet yms.

image

Leipä oli hyvää, rosmariinillä maustettu focaccia, jossa oli hyvä tekstuuri ja riittävä suola. Tätä oli kiva nakerrella pääruokaa odotellessa. Annos oli hauskan näköinen, värikäs setti rouhealla lautasella. Pastan kypsyys oli juuri oikea, mutta maku tästä puuttui. Koko annos oli kovin pliisun oloinen, chiliä en löytänyt kyllä ollenkaan ja olisi nyt voinut vaikka tujauttaa vähän valkosipulia mukaan edeltäjäravintolan kunniaksi. Tai vaikka suolaa tai jotain. Reilun kympin annokseksi tämä jäi kyllä isosti jälkeen esim. Vapianon edullisemmista pastoista. Mutta kyllä tämän nyt söi, pasta oli kuitenkin hyvää.

image

Sisustus on jännä yhdistelmä Kynsilaukan fiilistä ja uudenkiiltävää pintaa sekä laboratoriofiilistä kaikista teknisistä laitteista. Valoisuuttakin on saatu lisää, mutta ne pöydät ja tuolit/penkit olivat oudon epämukavia ja kolhoja. Asiakaspalvelu oli nopeaa ja ystävällistä. Kasvissyöjälle oli se pasta, mutta suosittelen tämän kokemuksen perusteella menemään jonnekin muualle. Lasten kanssa voisi näiden kalusteiden kanssa tulla ongelmia, ainakin jos on vaunuilla liikenteessä. Harmi, että Kynsilaukan korvaaja ei yllä samalle tasolle.

URL http://ilbirri.fi/
Puhelin 09-651939
Osoite Uudenmaankatu 32, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.