Corretto Deli & Café

image

Tänään lähdin suurielkeisesti Töölöä kohti ja sitten hyppäsinkin sporasta Kansallismuseon kohdalla, kun päätinkin käväistä Corretton lounasta ihmettelemässä. Paikka on siis deli ja kahvila (kuten paikka on myös nimetty) jossa on tarjolla Deli buffet (13e) ja päivän keitto + leipää. Hieman suolainen hinta lounaasta sai aikaan pienen vatuloinnin, mutta en sitten jaksanut lähteä mitään muutakaan paikkaa etsimään. Tänään oli tarjolla: Tomaatti-vuohenjuustokeittoa (olisi kiva jos tämä tieto lukisi myös Facebook sivuilla hinnan kera), tomaatti-salaattisekoitusta, lohta, kalatahnaa (kyltit buffassa olisi kanssa suotavaa, tosin kysymällä olisi varmasti selvinnyt), äyriäissalaatti, marinoituja sieniä, marinoituja oliiveja, marinoituja hillosipuleita, marinoituja artisokan sydämiä, marinoituja (joojoo, uskotaan jo) uunivihanneksia (paprikaa, kesäkurpitsaa yms), jotain jännää makkaraa, paria leikkelettä, siemensekoitus, paahdettua sipulia ja leipänä oli patonkia.

image

Alkuun syöty delibuffa oli pääosin hyvää settiä ja ne marinoidut jutut vaikuttivat itse tehdyiltä eikä miltään kaupan kamalta. Erityisesti se kalatahna oli herkullista ja pidin myös äyriäissalaatista sekä artisokansydämistä. Noin muuten tämä oli aika normimeininkiä, mutta se lohi oli jotenkin ihmeellisesti (uppoöljyssä keitetty/confit?) valmistettu ja siinä oli omituinen maku sekä tekstuuri. Leipä oli tuoretta ja ihan ok patongiksi. Keitto oli oikein hyvän makuinen ja tekstuurikin oli pääosin ok, mutta ne tomaatinkuoret hieman hämäsivät, ehkä tämän olisi voinut poraa sileäksi? Ihan ok buffa, mutta ei mielestäni hintansa väärti.

image

Sisustus on hauskoilla yksityiskohdilla kalustettu valoisa ja siisti italialaishenkinen kahvila. Rauhallinen musiikki ja vähäinen asiakasmäärä (olin lähes koko ajan ainoa asiakas) takasivat miellyttävän rennon lounashetken. Asiakaspalvelu oli ystävällistä. Kasvissyöjälle täällä on ilmeisesti esim. pizzoja (n. 12e), tosin webska ei kerro että onko niitä tarjolla myös lounasaikaan (oletan näin). Mutta se buffa oli melko lihapainotteinen. Lasten kanssa täällä voisi varmaan jotkut pullat tms vetää, mutta tuskin tulisin ihan varta vasten tätä buffaa ajatellen tänne.

URL https://www.facebook.com/corretto.deli.cafe
Puhelin 040-0298586
Osoite Töölönkatu 1, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.