Coconut Street

image

HUOM! Ravintola on suljettu ja tilalla sijaitsee erinomainen Trattoria Corretto

Kaunis keväinen auringonpaiste houkutteli Helsingin kaduille ja päätin kirmata kohti kauppahallia, tarkemmin ottaen Hietsun Kauppahallia. Olin lukaissut Fat Ramenista joka kuullostaa kiinnostavalta (avautuu ilmeisesti 1.6.), mutta samalla olin bongannut Coconut Street -nimisen raflan josta saa vietnamilaishenkistä kamaa. Sinne siis listaa ihmettelemään, joka tosin hienosti löytyi Facebookista jo aamupäivällä (hyvä hyvä!), ilman hintoja, mutta kuitenkin. Listalla oli tänään: Vege nuudelisalaatti (oliko joku 8e tms), Filippiiniläistä adobo possua riisillä ja salaatilla (9e), Bahn-mi lihapullilla tai tofulla (4,50e), Vietnamilainen vege kevät(riisi)rulla (2,50e / kpl), Thai tee pannacotta (en muista). Tarjolla oli kaikenlaista muutakin mielenkiintoista, kuten esim. vietnamilaista kahvia. Itse päädyin possuun ja otin vielä kylkeen maistiaisiksi yhden kevätrullan. Tilaus ja maksu hoidetaan tiskille, tosin maksu meni vasta syönnin jälkeen. Tiskin vieressä on ruokailutila jossa oli pari pöytää lasien ja vesien kanssa.

image

Ruoka tuli hyvin nopeasti (ei ollut jonoa, olin taas ajoissa liikkeellä) ja oli kivan värikästä mustaa lautasta vasten. Possu oli erittäin mehukas ja suussa sulava sekä hyvin maustettu. Riisi ja sen päälle ripotellut mausteet (pähkinät, kookoshiutaleet etc) olivat hyviä ja paistikastike oli kiva nappaa lautasen pohjalta näiden mukaan. Salaatti oli myös hyvää, minttu ja hieman makea salaattikastike sopivat hyvin yhteen ja olivat miellyttävän raikkaita. Enemmän makuja olisin kuitenkin tähän kaivannut, enemmän hapokkuutta, enemmän tulisuutta jne. Nyt kaikki oli kovin hennon makuista, ehkä tämä tietty oli tarkoituskin (makuasioista voi vain kiistellä). Kevätrulla jatkoi samalla linjalla, eli hyvät, raikkaat ja tuoreet komponentit, miellyttävä dippikastike, mutta tämäkin olisi kaivannut mielestäni enemmän yrttiä/chiliä/limeä tai jotain. Mutta siis hyvä setti, pidin kovasti ja tämä oli oikein hyvä kevyt lounas.

image

Sisustus on kauppahallin perusmeininkiä, tosin se ruokailutila oli käytännössä joku entinen tyhjennetty myyntinarikka, joten siinä oli vielä rippeet vanhasta meiningistä. En tiedä onko tämä joku popup (onhan se, kun katsoo kauppahallin sivuilta), mutta vaikuttaa siltä. Mutta se myyntikoju on herttaisen oloinen ja persoonallisesti koristeltu ja onhan tässä kauppahallissa aina oma tunnelmansa. Tosin sitä ehkä hieman latistaa se, että Wanha Kauppahalli on näemmä imuroinut evakossa olleet myyjät aika hyvin takaisin, kovin oli monta tyhjää luukkua. Ehkä se kuvastaa tätä meidän nykyaikaa ja taloudellista tilannetta, mene ja tiedä. Kiva tässä oli istuskella ja syödä rauhassa raikas lounas. Asiakaspalvelu oli ystävällistä ja ymmärrettävästi hieman hapuilevaa, hyvin kaikki kuitenkin sujui. Kasvissyöjälle täällä oli ihan hyvin valikoimaa, se Bahn-mi tofulla houkutteli kovasti. Lasten kanssa voisi ihan hyvin tulla napostelemaan jos olisi täälläpäin liikenteessä, mutta ruokailutila sinänsä ei oikein tue isompaa joukkoa. Torstain Pho-keittoa pitää ehkä tulla koestamaan joskus.

image

URL https://www.facebook.com/pages/Coconut-Street/993107680708790
Puhelin 044-2527180
Osoite Lönnrotinkatu 34, Helsinki

 

2 thoughts on “Coconut Street”

  1. Kiitos mielenkiintoisesta ruokablogista!
    Sellaisen huomasin, että Coconut Street on muuttanut Telakkakadulle, sinne rempattuun Konepajahalliin. Eli n. 500 m etelään entisestä paikasta. Heillä on siellä toistaiseksi iso foodtruck ja siinä edessä istumapaikkoja, joita hallissa joutui joskus odottelemaan. Fiilis on tuolla uudessa paikassa rauhallisempi.

    1. Heippa! Kiitos kun viitsit kommentoida ja hauska kuulla, että Coconut Street on löytänyt uuden osoitteen. Heillähän oli ainakin hetki sitten vielä kyltti siellä Kauppahallissa, mutta lienee vanhoja peruja.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.