Yacsa

image

HUOM! Ravintola on suljettu, vaikka sitä ei webskasta uskoisi, tilalla on iLuuri-ehjäämö

Tänään oli sitten taas kiire ja kun ilmakin oli mitä oli, niin tuli tsombailtua Forumin käytäviä pitkin lähes viimeiseen(!) Forumin ruokapaikkaan, eli Yacsa-nimiseen terveyssysteemiliikkeeseen joka myy puuroa (3,50e), soppaa (7,90e) ja salaattia (15e/kg). Nyt enää puuttuu Robert’s Coffee (jossa on jotain aika väsyneen näköisiä sämpylöitä “lounaaksi”) sekä Arnold’s (joka on remontissa) mäkkärin lisäksi (tähän minulla on jo suunnitelma). Soppa oli kana-kasvis ja koska ajattelin pidättäytyä nyt kasvisvaihtoehdossa, niin valinta osui salaattiin jota sitten lapioin take-away kippoon. Tarjolla oli: salaatti-lehtikaalisekoitus, kurkkua, kirsikkatomaattia, aurinkokuivattua tomaattia, raejuustoa, kukkakaaliröpelöä, sokerihernepalkoa, (raakaa) keltasipulia, hunajamelonia, paprikaa, vihreitä oliiveja, kik-herneitä, jotain spelttiä tms, tonnikalaa, punakaalia ja härkäpapuja. Sivuun tuli pala patonkia ja kastikkeina oli rypsi- tai oliiviöljyä, suolaa+pippuria ja balsamicco”reduktiota” (niitä kaupan truuttauspulloja). Maksu suoritetaan punnitsemisen jälkeen tiskille ja oman annoksen hinnaksi tuli 4,50e, mikä ei ole mitenkään paha. Vettä löytyy kannusta jääkaapista.

Salaatin komponentit olivat tuoreita ja kun itse ne siihen kippoon latoo, niin saapahan ainakin sitä mitä kaipasi. Se speltti(?)töhkä (se ei ollut ainakaan täysin kuivaa, olisiko näitä pidetty vedessä vai oliko joku marinadi?) oli ihan hyvää, varsinkin raejuuston kera. Noin muuten tästä on vaikea sanoa mitään, vihanneksia, oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Basic, mutta toimi. Leipä oli pehmeää patonkia, myös kuoren osalta, joten ei ollut ihan omaan makuun. Kastikkeissa olisi saanut olla joku jujutin mukana, toisaalta tiskin päällä oli jotain mikä etäisesti vaikutti valkosipuliöljyltä, mutta en uskaltanut sitä sotkea joukkoon.

image

Sisustus on kioskimainen hässäkkä asematunnelin ja Forumin yhteyskäytävän laidalla. Tässä oli joskus se (kamala) Namaskaar, joka on onneksi jo siirtynyt jonnekin muualle. Aika karu tilahan tämä on ruokailuun, pienet baaripöydät ja jotain steissiltä tulleita häröilijöitä koko ajan vieressä (yksi viitsi tulla pummimaan rahaakin kesken ruokailun). Kai tämä on enemmän take-awayhin suuntautunut, mutta pakko oli syödä tässä kun se kuuluu tähän konseptiin. Olipahan ainakin tehokas lounas (20min koko setti matkoineen). Asiakaspalvelu oli nopeaa ja ystävällistä. Kasvissyöjälle täällä on sitä salaattia ja joinain päivinä (lista löytyy webskasta, laitan aina linkin siihen alla olevaan karttaikoniin) myös soppa on soveltuva. Lasten kanssa en tänne kyllä eksyisi, jo pelkästään logistiikan osalta, mutta myös tarjooman puolesta. Kevyt ja nopea lounas.

URL http://www.yacsa.fi/
Puhelin 040-7773372
Osoite Mannerheimintie 20, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.