Kitzens

image

Melko keväinen ilma, mutta kun ei kerran satanut, niin päätin kävellä Radisson Blu Plaza hotellin Kitzensiin, johon oli pitänyt useampaan kertaan suunnata. Tämän lista on nähnyt useamman iteraation, mutta nykyään on tarjolla buffa (12,50e) salaatin ja sopan (oli vähemmän, mutta webska ei kerro ja muisti ei toimi) kera sekä viikon burgeri (12,50e) tai viikon lohi (12,50e). Tänään oli tarjolla: Parsakeitto, höyrytettyä kalaa sitruunakastikkeella, vegemoussakaa, kanaa briejuustolla, riisiä, uusia perunoita ja uunikasviksia. Salaattibaarissa oli: Paahtopaistia, perunasalaattia, semiretro-porkkanaraaste ananaksella ja rusinoilla, kukkakaalia, parmesa(?)rouhetta, tomaattia, kurkkua, paprikaa, salaattisekoitusta, (isoa)couscousia, oliiveja, joku kasvispate punajuurikastikkeella ja erilaisia kastikkeita. Leipiä oli useampia voinappien kanssa, käytännössä tämä vaikutti taas hieman hotellin aamiaisen jatkeelta. Burgeri oli pekoni-juusto ja lohi oli Savulohta hollandaisekastikkeella. Tilaus ja maksu hoidetaan tullessa baaritiskillä ja päivän lehdet löytyvät ruokasalin laidalla olevan tolpan lehti”hyllystä”. Valitsin luonnollisesti buffan ja kipitin pöytää valitsemaan. Vettä joutui erikseen pyytämään, jota tuotiinkin sitten pöytään kannu.

image

Alkuun heitetty keitto oli ihan kiva, ei mitään ihmeellistä, mutta sileä ja ok makuinen. Salaattibaarin valikoima oli jotenkin onnahteleva, en oikein osaa sanoa miksi tältä tuntui, mutta vähän sellainen “rääppiäiset” fiilis tästä jäi. Komponentit olivat melko neutraalin makuisia, tosin aiolin oloinen kastike vähän auttoi asiaa. Hieman näissä tuntui jääneen mausteet uupumaan tai jotain. Leipänä vedetty sämpylä menetteli, mutta tämäkin oli hyvin perusmeininkiä, voinapista ironista plussaa, näitä näkee nykyään niin harvoin (ehkä lasten koulutapahtumissa). Pääruoka olikin sitten asia sikseen, “uudet” perunat olivat melkoisen kuoren omaavia, hieman jo kuivuneita tapauksia. Kala oli sekin kuivahtanut ikävästi ja tästäkin oli mausteet jääneet jonnekin keittiön pöydälle. Kana oli mennyt reilusti yli ja joskus aikoinaan lämpimänä olleet brie-juuston viipaleet eivät olleet mitään makunautintoja nekään. Onneksi oli se kasvismoussaka, se pelasti jonkun verran tätä lounaskokemusta. Tässä oli kivat mausteet ja annos oli myös mehukas, tosin hieman ihmetytti parsakaali tämän seassa, saattoi tosin johtua siitä, että oli tipahtanut kalan annoksesta tähän pönttöön. Ei tämä missään nimessä hyvä ollut ja varsinkin tähän hintatasoon nähden lähes kaikki (ehkä Arthuria ja Ryan Thaita lukuunottamatta) ympäristön ravintolat ovat parempia vaihtoehtoja.

image

Sisustus on tyylikäs, hieno tilahan tämä on ja ihan hauskoja yksityiskohtia saatu laitettua valaistuksesta lähtien. Hotelli- ja konferenssikeskusmaisuushan tästä paistaa läpi, mutta ei se ainakaan itseä haittaa. Harmi että ruoka ei ollut läheskään samaa tasoa. Asiakaspalvelu oli ystävällistä mutta hieman haparoivaa (veden olisi voinut tuoda pöytään samalla kun tyhjensivät ylimääräiset aseet yms). Kasvissyöjälle täällä oli se kasvismoussaka, mutta vaikka se olikin paras kohta buffasta, niin ei tänne kyllä sen takia kannata tulla. Lasten kanssa täällä on oltu joskus äitienpäiväbuffassa (joka oli parempi), joten tiedossa on, että mesta toimii siltä osin.

URL https://www.raflaamo.fi/en/helsinki/kitzens-helsinki-radisson-blu-plaza
Puhelin 020-1234800
Osoite Mikonkatu 23 , Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.