Kannas

20140717-134630-49590871.jpg

Taaskaan ei ole kyseessä lounas, koska Kannas ei sellaisia tarjoa, mutta koska kävin kavereiden kanssa syömässä myöhän päivällisen täällä ja koska paikka oli kiintoisa, niin pistetään nyt tänne meriselitys. Kyseessä on siis suominostalgiaan vahvasti nojaava ravintola joka on nähnyt hienompia ja huonompia aikoja. Nyt täällä on selvästi oma linja ja se ei ole pelkän kaljan myynti vaan reilun kokoisten, suomiaiheisten ruoka-annosten tarjoaminen. Ja tässä se onnistuukin ihan kohtuullisen hyvin, ainakin tämän käynnin perusteella.

Listalta löytyy kaikenlaista suomimeinkiä, muutamia poimintoja pitkähköltä listalta. Alkuruuista salaateissa on hauskan kuuloinen kuhasalaatti (ei hintaa listassa, mutta tod.näk. 15e) ja keitoissa on kesä- (9e) sekä lohi- (8,50e/14e) että savuporokeittoa (8,50e/14e). Pääruuissa taas maininnan arvoisia ovat mm. Suomalainen elämänmuoto (16e) eli silakkapihvejä ja perunamuusia, Pippuripihvi lohkoperunoilla (20,50e 200g ja 25,50e 300g) sekä Poro-hirvipihvit sienikastikkeella ja uusilla perunoilla (19e). Jälkkäreistä täytyy mainita Kannaksen letut (8e) ja Jalluplörö (7,50e). Plörö käsite oli itselle uusi (sana oli tuttu, mutta en tiennyt alkuperää), eli tarkoittaa sitä kun kahvikupin pohjalle laitetaan (markan)kolikko, kaadetaan kahvia kunnes kolikko ei näy ja sitten Jallua siihen asti kunnes kolikko taas näkyy. Kunnon plöröt siis.

20140717-134627-49587188.jpg

Itse söin pienemmän pippuripihvin, joka aika tiukka setti sekin. Kermainen ja erittäin pippurinen (hyvä!) kastike pakollisilla kasviksilla höystettynä. Kasviksen olivat ilahduttavasti jätetty hieman napakoiksi, eli niitäkin järsi ihan mielellään. Annoksen ulkoasu oli hauska paistinpannuineen kaikkineen. Perunat olivat aika turhia, tosin kyllä niitäkin söi kastikkeen kanssa, mutta vain vähän. Itse pihvi oli ok, mutta olisi voinut olla medium lähes läpikypsän sijaan. Tarjoilija ei erikseen kypsyysastetta kysellyt, mutta luulisi ettei lihaa kannata heittää hukkaan tällä tavalla. Onneksi pihvi oli sentään vielä semiok kypsyydeltään, joten kyllä se tämän hyvän kastikkeen ja oluen kanssa meni.

20140717-134628-49588937.jpg

Kaverit ottivat kuhaa(muistaakseni päivän kala) perunamuusin kanssa ja kuulemma kala oli ihan hyvää. Perunamuusi oli poikien suosikki ja kehuivat rakeisuutta. Ehkä tämä on sitä autenttisuutta tai jotain, itse pidin muusin mausta, mutta haluan itse soseet soseina. Makuasioista voi vain kiistellä, koska kaikki ovat aina oikeassa.

Sisustus on hieman baarimainen, mutta muutamilla yksityiskohdilla yritetty tuoda suomiteemaa esille. Palvelu oli ystävällistä sekä välitöntä ja kaikenkaikkiaan käynti oli antoisa. Kasvissyöjille täältä löytyy jotain sääliannoksia, mutta melkeinpä menisin jonnekin muualle. Lasten kanssa en ehkä tänne eksyisi.

URL www.kannas.fi
Puhelin 09-6944780
Osoite Eerikinkatu 43, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.