Crowne Plaza Doha Club Lounge

IMG_2032.JPG

Tällä kertaa tulee koko viikon setti samalla syötteellä, johtuen puhtaasti siitä syystä että tuli syötyä täsmälleen samassa paikkaa lähes koko viikon. Tällä kertaa vuorossa oli Qatar-valtion pääkaupungin Dohan Crowne Plaza -hotellin oleskelutila, Club Lounge. Tuli hieman pidemmän matkan sisältävä opetuskeikka tähän Persianlahden helmeen. Matka oli melko pitkä, en suosittele kenellekään nopeampaa lounasta kaipaavalle henkilölle. Tosin Istanbulin lentokenttä on omalla tavallaan eksoottisempi välipiste kuin Sörk[ä/a]n metroasema lounasmatkalla. Tällä viikolla oli tarjolla useampi kattaus, ravintola/lounge tarjoaa niin aamiaista, lounasta, iltapäivän kakkutarjoilun sekä päivällisbuffan. Aamiainen käsitti perussetin keitettyjen munien, kokkelin, erilaisten paistettujen juttujen (kalkkunapekonia!), mehujen, leipien sekä juustojen osalta, mutta laajensi tätä repertuaaria mausteisen curryn (sekä aamiaisriisin) kautta hummukseen etc.

IMG_2047.JPG

Ravintolahan on melko erilainen normaaliin lounaspaikkaan verrattuna, johtuen 6-kerroksen “all inclusive” hengestä. Lounas valitettavasti jäi joka päivä väliin, koska täällä päin ei ilmeisesti (lounas)taukoja pidetä vaan työpäivä alkaa klo 7-8 ja jatkuu kovalla tohinalla aina klo 13:30 – 14 saakka. Tästä tiukasta aikataulusta johtuen hotellille saavuttaessa oli tosiaan lounas jo ohi, mutta pahimpaan nälkään oli tarjolla kakkuja (sekä raskaimmille päiville kuohuviiniä) ja tietysti espressoa. Näillä sitten mentiin iltapäivän päivälliseen asti.

IMG_2040.JPG

Päivällinen tarkoitti käytännössä alakerran keittiön päivän ruokalajeja, jotka pitivät sisällään joka päivä melko tulisen linssi”dahl”-henkisen kermamuhennoksen basmatiriisin kanssa. Tämä riisi toimikin sitten lisukkeena muidenkin annosten kera, joiden tyylilaji vaihteli päivästä toiseen. Välillä oli grillattua kanaa/nautaa, joskus kebabia (joka oli käytännössä sama setti kuin “grillattu”) ja yhtenä päivänä oli stroganoffia sekä juustogratinoituja(!) äyriäisiä. Katkaravut, simpukat sekä mustekalathan eivät tykkää kauhean pitkästä kuumennuksesta, mutta olivat onneksi maltillisesti kypsennetty ja kovimpaan nälkään juustokin tuntui sopivan tähän kokonaisuuteen. Näiden lämpimien ruokien lisäksi buffasta löytyi myös valmiiksi tehtyjä voileipiä sekä muita pikkunaposteltavia. Loppuun löytyi juustolautaselle täytettä sekä ainakin kolmea erilaista jälkiruokakakkua kahvin yms kera.

IMG_2054.JPG

Sisustuksen osalta ravintola oli tyylikkään lentokenttä-loungen kaltaiseksi työstetty tila kuitenkin melko neutraalilla yleistunnelmalla. Seinillä roikkui telkkareita jotka toistivat 24/7 Discovery channelin luontodokumentteja, nurkassa oli iso shakkilauta ja pöydillä sekä hotellin että Dohan palveluita esitteleviä lehtiä. Asiakaspalvelu loungessa oli äärimmäisen ystävällistä ja huolehtivaa. Kasvisruokaa täällä edusti joka päivä se sama linssimuhennos, mutta oli se sen verran hienosti maustettu, että ihan mielellään sitä otti kerta toisensa jälkeen. Lasten kanssa tänne en ehkä ensimmäiseksi lähtisi matkaamaan, oli sen verran pitkä ja raskas lentoreissu vaihtoineen. Kiintoisana yksityiskohtana matkalta täytyy vielä mainita Dohan lentokentän check-in- ja turvatarkastusjonottelun jälkeen vastaan tullut isohko nalle.

URL Crowne Plaza Club Lounge
Puhelin +974-44087777
Osoite Airport Road PO Box 22080, Doha, Qatar

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.