Café-Tienda España

image

 

HUOM! Ravintola on suljettu

Olin lukenut tästä mestasta jostain blogista (oli pakko googlettaa ja se oli tästä) ja teki mieli koestaa lounasta. Sörkän rantatie on aavistuksen harhaanjohtava osoite, koska kyseessä on Hakiksen hallin vieressä sijaitseva kahvila, ainakaan itse en jotenkin osaa hahmottaa tätä osaksi rantatietä, vaikka näin varmasti onkin. Maantieteellisestä sekoilusta huolimatta löysin paikan ihan hyvin ja lampsin sisälle ihmettelemään. Tarjolla oli ilmeisesti soppaa ja salaattia, joista valikoitui salaatti. Kielen kanssa oli pientä haastetta, joten jäi hieman puutteelliseksi tiedot muista vaihtoehdoista. Jotain jostain muistakin lounastarjoomista oli puhetta, mutta en oikein ymmärtänyt että mitä, missä ja milloin. Eksoottisesta tilauksesta (joka suoritettiin maksun kanssa tiskille) huolimatta päästiin hienoon lopputulokseen, kun sain tilattua salaatin (8e) kinkulla ja juustolla. Vettä sai tiskiltä mukaan. Sitten vaan pöytään istumaan ja odottelemaan.

image

Salaatti tuli melko nopeasti ja oli kivan näköisesti aseteltu lautaselle. Salaatti koostui virheästä salaattisekoituksesta, kirsikkatomaateista, muutamasta artisokan sydämen palasesta, jostain (sinihome tai mahdollisesti vahva vuohenmaito, oli niin pieniä murusia, etten oikein hahmottanut) juustomurusesta sekä niistä kinkku-juusto-rullista. Tämän lisäksi salaatin reunalla oli vaaleaa leipää. Salaatti oli ihan ok, maut kohdillaan ja erityisesti kinkkurullat olivat herkullisia. Sipulia olisin kaivannut salaattiin ja eihän tämä kieltämättä mikään kovin iso ollut, mutta sopiva kevyeksi lounaaksi kuitenkin. Ja hintatasoon nähden tämä oli mielestäni ihan hyvä diili, erityisesti kun se kinkku oli niin laadukasta kamaa. Otin mukaan vielä puolikkaan patongin kokoisen kinkku-kasvissämpylän (5e) iltavuoroa varten ja sekin oli oikein herkullinen ja leipä oli siinä selkeästi parempaa kuin salaatin vieressä levänneet siipaleet. Näihin olisin kaivannut kunnon sitkoa ja kuorta.

image

Sisustus on miellyttävän mannermaisen kahvilamainen ja persoonallisia yksityiskohtia pursuava kokonaisuus. Täällä oli ihan hauska käydä ja koska hintataso oli mitä oli, niin suosittelen kyllä koestamaan. Kasvissyöjille oli juustovaihtoehto kinkun sijaan salaatin osalta ja varmaan tenttaamalla löytyy tieto mahdollisista kasviskeitto vaihtoehdoista. Mutta olihan tämä kuivattuine kinkkuineen melko lihapainotteinen tarjonnassaan. Lasten kanssa tänne olisi ihan hauska tulla ja jos joskus ollaan hakiksessa liikkeellä, niin täytyykin piipahtaa. Tilaa oli ihan kohtuullisesti, tosin jonkun verran oli asiakkaitakin, enkä ihmettele.

URL https://www.facebook.com/CafeTiendaEspana
Puhelin 044-7277707
Osoite Sörnäisten rantatie 1, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.