Samrat

20140708-123029-45029285.jpg

Pitkään samalla paikalla vaikuttanut Samrat tarjoaa intialaista ruokaa peruspeltilautasilta, kuten asiaan kuuluu. Nyt kun on kesäiset kelit vihdoinkin, niin Samrat tarjoaa oivat puitteet ulkona syömiseen keskellä kaupunkia. Sisäpihalle oli laitettu huima määrä pöytiä ja osaan näistä paistoi aurinkokin. Tosin itse sain napattua varjoisan paikan ettei nyt touhu mene ihan hikiseksi. Tilaus tehtiin pöydässä seisovan listan mukaan (mistäköhän tämä menutyyppi on kotoisin? onko näitä intiassa/nepalissakin?) jossa oli tarjolla tänään: Dal kofta (8e) eli Friteerattuja linssipyöryköitä, Prawn jalfrezi (9e) eli Tulisesti maustettuja katkarapuja paprika-sipulimuhennoksen kera, Chicken garlic (9,30e) eli Kanaa valkosipulikastikkeessa, Beef korma (9,30e) eli Naudanlihaa maustetussa jogurttikastikkeessa ja vielä Lounas mix (10,50e) eli kolme pientä annosta listalta. Itse päädyin kanaan tällä kertaa.

Huolimatta siitä, että ravintola oli täynnä kuin turusen pyssy, annos tuli yllättävänkin nopeasti pöytään. Mukana oli mausteisen kanakastikkeen lisäksi papu-kikherne-tomaatti-muhennosta sekä hyvin omintakeista raitaa, jossa maistui minttu tai jokin mintunkaltainen yrtti kivasti. Tämän lisäksi riisin päällä oli voilla (tai todennäköisemmin gheellä) sivelty naan-leipä ja riisin vieressä pieni salaatti. Kaikenkaikkiaan hyvä kokonaisuus ja hieman rankkaisin tämän paremmaksi kuin nepalilaisissa syömäni vastaavankaltaiset setit. Maut olivat kohdallaan ja erityisesti raita nousi oman kategoriansa voittajaksi. Naan-leipä oli erinomainen sekin mutta salaatin koin aika turhaksi. Kanakastike ja kasvismuhennos olivat molemmat oikein hyviä, tosin kana ei ollut ihan niin mehevää kuin esim. Satkarissa (jossa on joskus ihan siinä rajoilla, että onko kana kypsää vai ei).

Sisustus sisällä on sitä mitä kuvittelisikin, eli tummanpuhuvaa ja raskasta puukalustoa. Paikka on sisältä siisti ja asiakaspaikkoja ei ole ahdettu ihan niin tiiviiksi kuin joissain muissa tämän tyylisuunnan ravintoloissa. Ulkona oli hauska syödä kun kerran kelit sallivat sen ja ehkä osittain senkin takia ruoka maistui niin hyvälle. Kasvissyöjille täällä on aina jokin vaihtoehto ja lista on näppärästi netissä saatavilla jokaikiselle vuoden päivälle mitä tämä on auki (jännä ratkaisu) joten ainakin sen vaihtoehdon pystyy vakoilemaan halutessaan. Lasten kanssa tänne voisi oikein mielellään tulla. Kannattaa tosin olla ajoissa liikenteessä jos haluaa ulkopaikan, ne olivat hyvin täynnä ja muutamat joutuivatkin seikkailemaan sisälle. Ruoka maksetaan lähtiessä sisälle tiskille joka tulikin tehtyä automaatiolla vaikka lappu josta voisi käytännöstä lukea sijaitsi sisällä.

URL www.samrat.fi
Puhelin 09-611001
Osoite Etelä Esplanadi 22c, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.