Meze Point

20140703-122440-44680564.jpg

HUOM! Ravintola on suljettu.

Vahingossa alkuun lähtenyt “ruotsinlaiva”-viikko jatkui kaikkien “änge lautaselle kaikki mitä pystyt”-paikkojen äidillä, eli Meze Pointilla. Ja miksi näin? Koska täällä ei saa ottaa kuin yhden lautasen, joten siihen on laitettava kaikki mitä ehkä mahdollisesti tulee jossain vaiheessa päivää syömään. Santsilautanen maksaa femman, joten kuka hullu sitä lähtee ostamaan kun voi ihan yhtä hyvin salaatinlehdistä ja leivästä muodostaa kupin, jonka päälle lähtee sitten laajentamaan lautasen kapasiteettia. Itse koin asian karvaasti ensimmäisellä kertaa, kun hain alkuun maltillisen määrän salaattia ja sitten minulle ilmoitettiin käytännöstä (tätä ei tietenkään käyty mitenkään läpi tiskillä, vaan siellä oli joku lappu mitä olisi pitänyt muistaa itse lukea), niin poistuin nälkäisenä ja närkästyneenä. Lähdin sitten kuitenkin noin kolme vuotta myöhemmin kollegoiden matkaan taas Mezeen ja olen sen jälkeen käynyt muutaman kerran, olen kuitenkin joka kerta kostoksi ottanut ihan liikaa ruokaa ja melkein joka kerta syönyt siitä melkein kaiken (joka toiselle kuoppaa kaivaa..).

Kyseessä on siis eräänlainen buffet (9,30e), joka maksetaan tiskille ja otetaan samalta tiskiltä lautanen mukaan. Sen jälkeen ruuan pariin, pöytä usein kierretään oikealta vasemmalle, salaateista lämpimiin, mutta jotkut konkarit aloittavat lämpimien ruokien luota, edeten sitten muihin antimiin. Itse tein asian perinteisesti ja aloitin leivästä ja salaatista. Tarjolla oli: Leipää, tsatsikia, hummusta, tomaattia ja “krutonkeja”, fetasalaattia, jäävuorisalaattia, (lämmintä) täytettyjä kesäkurpitsoja, punajuuriperunoita, marinoituja kukkakaaleja, couscousia kasviksilla, kana-riisisalaattia, pastasalaattia, ihastuttavia pieniä pepperoneja (tms pikkuchilejä) ja vesimelonia. Lämpimässä oli riisiä, kanakastiketta, perunaa, kebablihaa ja lihapullia.

Ruoka täällä on hyvää ja vaihtoehtoja on tarpeeksi. Kulhoja myös täytetään kiitettävää tahtia, joten kaikkea saa kyllä, kunhan lautaselle mahtuu. Itse pidin tsatsikista ja hauskoista pikkuchileistä, pastasalaattikin oli ihan maukas. Se mikä täällä vaivaa, on että pakotettu yhden lautasen strategia aiheuttaa makujen sekamelskan lautaselle, ellei ole hyvin pidättyväinen. Tämän lisäksi, kebab-mesta kun tämä sitten ihan loppujen lopuksi on, tahnat eivät sijoitu kaupungin parhaimmistoon. Hummus oli ihan jees ja kuten sanoin, tsatsiki toimi myöskin, mutta ei ne nyt mitään häkellyttäviä kokemuksia olleet. Mezeä jos kaipaat, niin parempiakin löytyy. Hyvää tässä on keskeinen lokaatio, nopea toiminta ja vapaus valita (ähky).

Kasvissyöjille täällä on kaikenlaista hyvää, joten jos nyt ei haittaa, että “pääruoka” on lihaa (kana, kebab ja lihapulla) niin kannattaa käydä kokeilemassa. Lasten kanssa en itse tänne tulisi, kun siinä melkein väkisin tulee ongelma tuon santsauksen kanssa. Joku venäläinen pariskunta oli lapsensa kanssa viereisessä pöydässä istumassa, mutta he hoitivatkin tilanteen niin, että kävivät vesimeloneita santsaamassa todennäköisesti ilman mitään maksamista. Palvelu oli asiallista ja toimi buffet-nopeudella (warp speed mikä?).

URL www.meze.fi
Puhelin 09-6222625
Osoite Mikonkatu 8, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.