Mount Nepal

Perjantaina (ei aina jaksa kirjoittaa heti käynnin jälkeen, Ultiman raporttikin odottaa viimeistelyä) tein taas pikahyökkäyksen Tapiolan (joo joo, *hys*) ravintoloiden kimppuun ja tällä kertaa ekskursion kohteeksi osui nepalilainen, siinä keilaradan vieressä, Espoon kulttuurikeskusta vastapäätä. Tuolla on joskus kamalan kauan sitten tullut käytyä frendien kanssa Espoo Ciné -festareilla, silloin kun se oli vielä ihan tuore tapaus (jeebus siitäkin on jo aikaa, joku 25v tms).

Silloin Tapiola oli kummallinen, kaukainen paikka, johon lähdettiin ihan isolla porukalla liikenteeseen, pakkautuen kaverin autoon kyytiin. Muistaakseni oltiin ennen leffoja menossa johonkin ostoksille ja oltaisiinko osuttu Ribiksen ovenkahvaan, muistan vaan, että oli vähän sellainen lännensaluuna meininki, kun musiikki pysähtyy ja kaikki kantikset kääntyy katsomaan. Voi olla, että oli joku muukin mesta, ehkä se viereinen baari? Käytiin sitten muualla.

A nice Nepalese restaurant in the heart of Tapiola, with tasty dishes and ample portions.

Some of the other restaurants in Tapiola are Ribis, Kylä and Xin Long.

Nepalilaista siis ja menu etenee samoja kiskoja kuin nämä muutkin. Tänään lautasannoksissa tarjolla oli: Sag Tofu eli tofua inkivääri-valkosipuli-tomaattichilli-pinattikastikkeessa (8,90e), Malai Kofta eli cashewpähkinä-peruna-tuorejuusto-pyöryköitä tomaatti-voi kermakastikkeessa (9e), Ginger Lamb eli haudutettuja lampaan pajoja inkivääri-valkosipuli-sipuli-currykastikkeessa (9e), Chicken Paneer eli paistettuja kanan rintafileepaloja ja tuore-juustoa tomaatti-kookoskermakastikkeessa (9e), Fish Chilly eli paistettua pangasius filettä mausteisessa paprika-chili-valkosipuli-sipuli-inkivääritomaattikastikkessa (9e), kombo kahdesta edellisestä (10e) sekä päivän erikoinen: Khasi Khukura Masala eli yrtti-jogurttimarinoituja ja tandooriuunissa grillattuja kanafileepaloja ja lampaanjauhelihaa tulisessa tomaatti-sipuli-inkiväärimasalakastikkeessa (11,50e).

Näiden lisäksi oli salaattibaari: Jäävuorisalaatti, maissia, porkkanaraastetta, pikkelöityjä chilejä sekä kastiketta + chilisoossia. Otin kombon (tottakai), kalalla ja lampaalla. Tilaus hoidettiin pöydässä, maksun tein tiskille, kun oli kiire.

Alkuun nykäisty salaatti menetteli, tällaista perusmeininkiä ilman turhia yllätyksiä. Mutta se chilisoossi oli hyvää, pakko oli maistaa ihan paljaaltaan, silleenhän se on makoisinta.

Safka tuli kiitettävän vauhdikkaasti, mutta silti oli naan-leipä hyvin paistettu. Ei sitä ikävää taikinan makua, mitä on tullut lähiaikoina vastaan. Rapsakka päälta ja ilmava sisus, tämä toimi hienosti kastikkeiden noukkimiseen ja muuhun elosteluun. Riisi oli hyvin keitettyä, raita raikkaan makoisaa, tosin myös melko ohutta.

Ne kastikkeet olivat oikein herkullisia! Varsinkin kalakastike oli saanut riittävästi maukasta chiliä, pysyen silti kivan tomaattisena ja pyöreähkönä. Kalakin oli paistettu rapsakaksi ja pelasi hyvin kastikkeen kanssa. Lammaskastike oli onnistuneesti erilaisen makuista, vaikka jokseenkin samoja komponentteja sisälsikin. Tämäkin soossi oli tasokas, joskin vähän täytyi repiä mukaan salaattilautasen nurkalta sitä chiliä lisäksi.

Lammas oli paikoitellen päässyt sitkistymään, mutta ei häiritsevästi, tämäkin ehkä johtuu siitä, että olin normaalia myöhempään liikkeellä, mutta toki annosten pitäisi olla tasalaatuisia läpi lounaan. Liha oli kuitenkin hyvin maustettua ja tulikin vedettyä aika setti näitä ja riisiä. Toisaalta perjantainahan sitä pitääkin mättää, että jaksaa koko viikonlopun. Oikein hyvä nepalilainen, ihan noin pääkaupunkiseudun mittakaavassa. Kannattaa käydä jos on huudeilla.

Sisustus noudatti tuttua kaavaa, vuoritaulut seinillä ja loosseja jne. You know the drill. Ja porista puheen ollen, koko Tapiola tuntuu olevan jonkinlaisen työkoneen kohteena, tännekin yritin “oikaista” mutta ei mitään saumaa, koko se keskusalue on yhtä DMZ aluetta, pystyy liikkumaan ainoastaan tunneleita pitkin, ellei meinaa tetsaa ihan metsään asti.

Asiakaspalvelu oli sujuvaa ja vähän töksähtelevää, mutta homma hoitui kuitenkin ihan jees. Kasvissyöjälle löytyi jopa ihan vegaaninenkin vaihtoehto (Sag Tofu), mikä on hienoa.

Ps. Hill’s Dumplings on tosiaan MOWin tiloissa, kuten aiemmin arvelinkin. Avautuu 9.6., joskin en ole oikein koskaan saanut mitään ihan törkeän hyviä dumpling(s?)eja, että en osaa ehkä olla ihan niin innostunut. Kiva kuitenkin kun tulee uusia rafloja.

URL www.mountnepal.fi
Puhelin 09-463400
Osoite Kaupinkalliontie 7, Espoo

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.