Allas Cafe

Kuulas talvipäivä aloitteli viikon, aamun hikiheilunta oli takana ja lounas edessä. R oli tulossa Stadiin ja rajasi aamulla Larun pois vaihtoehdoista, ilmeisesti olen vienyt häntä sinnepäin liian usein tässä lähiaikoina. Parilla Española olisi muuten sopinut (R-listalla, sopiva aukeamishetki, ytimessä jne), mutta paistoin eilen pihvit salaatin kylkeen, eikä tehnyt mieli lihaisaa lounasta.

Viikonloppu oli sujunut muutenkin mukavissa merkeissä, sain tehtyä pari hyvää palauttavaa kävelylenkkiä viime viikon juoksumattorääkkien jälkeen ja kytkettiin pojan kanssa PSVR paikoilleen. Hauska laite, pitää yrittää itsekin tutustua aiheeseen, kun William Gibsonin kyberavaruusseikkailut on kuitenkin hyvin lähellä sydäntä.

Neuromancerin kun joku porttaisi tuohon ympäristöön, niin olisi kyllä hienoa. Mutta niin, se ruoka. Ytimestä löytyy vielä muutama tällainen kevyempään safkaamiseen sopiva kohde ja näistä houkuttelevin oli maailmanpyörän kupeeseen kyhättyjen merialtaiden ravintola-kahvila.

Seawater pools with holes in the ice right in the middle of Helsinki, the sauna and swimming is the main attraction at this cafe, with the food playing the second fiddle. And such a salty toon at that.

There are plenty of restaurants close by, such as Chapter, Salutorget and Via Tribunali.

Kyseessä on kotiruokabuffa (9,90e), salaatilla, sopalla ja lämpimällä ruoalla. Tekijöinä on Soupsterin porukka, joiden Soup-ravintolalla (ei siis jo lopettanut SOUP vaan vähän vanhempi tapaus) on meille erityinen merkitys.

Käytiin siinä menneen Marskin Kengän (vai mikä sen liikkeen nimi oli .. Kenkämarski) yläkerrassa safkaamassa silloin joskus ja se oli yksi mieleenpainuvista päivällisistä. Tänään Allas Cafen kirjavan globaalilla listalla oli tarjolla: Tandoorikanaa & kasviksia, vihannesriisiä, linssi-porkkanakeitto, vihreä salaattisekoitus sekä leipää (tummaa ja vaaleaa + voita).

Tarjolla on myös päivän keitto (9,90e) sekä deli-salaatti (9,90e). Loppuun oli kahvia tai teetä. Otettiin buffa molemmille. Tilaus ja maksu hoidettiin tullessa tiskille, josta löytyi myös lämpöhauteet etc. Vesipiste oli ikkunaseinällä.

Alkuun vedetty soppa oli tavallaan ihan hyvän makuista, mutta tähän oli tuikattu melkoisesti suolaa mukaan. Ei niin paljon, ettei pystynyt syömään, mutta kyllä se alkoi jo dominoimaan makumaailmaa.

Salaatti oli yksinkertaisuudessaan hyvä ja dijon-sinappikastike oli herkullista, kuten myös R:n valitsema balsamiccokastike, johon oli tuikattu hänellekin tarpeeksi etikkaa. Ja suolaa, näissä kastikkeissakin oli sitä suolaa tarpeeksi. Tumma leipä oli stanu kaupan settiä.

Pääruokana ollut tandoorikana oli kuivahtanut hieman ja maistui lähinnä masala-kastikkeelle. Mikä sinänsä kyllä on ihan maittavaa, mutta tässäkin oli vedetty vielä varmuuden vuoksi suolaa mukaan riittävästi.

Onneksi oli riisiä, jolla sai tasapainoitettua kokonaisuutta ja otin kylkeen vielä suositusten mukaisesti lisää sitä kivaa salaattia. Tällä kertaa balsamiccokastikkeella. Vähän se herne-maissi-paprika-systeemi siinä riisissä mietitytti meitä, mutta riisi oli kuitenkin kohtuullisesti keitettyä, vaikkakin vähän tällaisen laitosriisin oloista.

Valitettavasti se suolaisuus koko setissä oli aivan liian hallitsevaa, muuten tämä olisi ollut sellainen semijees kotiruokabuffa hyvillä salaattikastikkeilla (molemmat tykättiin niistä molemmista tosi paljon). Mutta pari salaattikastiketta ei lounasta tee ja kahveja juodessamme täytyi todeta, ettei tämä ihan tällä suoritustasolla lennä.

Sisustus on vähän tällaisen hätäisesti väsätyn parakkikoulun henkinen, mutta tavallaan ihan kiva, varsinkin kun ulkona oli ne jännät altaat. Kontrasti saunasta tulevien höyryävien ihmisten ja jääpeitteisten altaiden – joita availi jäähakulla joku henkilökunnan kaveri – välillä oli hauska. Oletettavasti tämä mesta toimii paremmin kesällä, siideritörppö käsissä ja uikkarit jalassa. Makeet näkymäthän tästä on.

Mutta mikäköhän siinä on, että niin Löylyyn (joka on muuten hienompi rakennuksena, kannattaa käydä) kuin tännekin on onnistuttu saamaan jokseenkin heikkotasoinen safka? Oli tämä siis parempi kuin se Hernesaaren käsittämätön veto, mutta ei merkittävästi.

Ps. Yes Yes Yes -ravintolassa pitää päästä käymään. Harmi, ettei siellä ole lounasta tarjolla.

URL www.neighbour.fi/allas-cafe
Puhelin 040-0601806
Osoite Katajanokanlaituri 2, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.