Aman

Kyllä oli upeeta vedellä juoksumatolla ilman pinnejä, juoksin pikkasen ekstraa ihan sen kunniaksi. En paljoa, mutta tässä on oppinut, että pienikin ele auttaa ja kumulatiivinen efekti on huomattava. Pitää alkaa laittaa noita vanhoja vaatteita pois, kun ovat käyneet liian isoiksi. Se mikä ei toiminut aamulla oli metro, joku oli pistänyt raiteet rikki ja metro ei kulkenut laisinkaan, tuli vaan päällekkäisiä kuulutuksia, joista junan kuljettajan väsynyt “kestää ainakin kymmenen minuuttia vielä” tuntui realistisimmalta. Oltiin kuitenkin kuunneltu virallista kuulutusta 15 minuutin maksimista jo parikymmentä minuuttia siihen mennessä.

Ei se HSL näköjään osaa tota raideliikennettä hoitaa, onneksi on vaihtoehtoja. Ei ku. Lounasaikaan yritin keksiä jotain vetävää mestaa, mutta päädyin sitten random-otannalla poimimaan Listalta jonkun semilähellä sijaitsevan raflan. Kohteeksi valikoitui Isoroban tällä hetkellä viimeinen käymätön paikka, eli Aman.

An Indian buffet on the busy Iso Roobertinkatu street, the food had heat, but not much else.

Isoroba has many restaurants, such as Tortilla House, Na’am and Jackie.

Intialainen buffet (9,50e) on kyseessä, salaattibaarilla ja lämpimillä safkoilla. Tänään oli tarjolla: Kanaa tomaatti-kermakastikkeessa, chili-lammasta, vegesötkötystä, tuorejuustokastiketta, riisiä sekä naan-leipää. Salaattipuolelta löytyi: Jäävuori-paprika-kurkkusalaatti, mandariinin lohkoja, ananasta, jalopenoviipaleita, (värjättyjä) mustia oliiveja, raitaa, marinoitua sipulia sekä salaattikastiketta. Buffan päällä oli myös chilijauhetta ja -sörsseliä. Maksu hoidettiin tullessa tiskille, jossa oli mainos mango-lassista (2,50e).

Alkuun nykäisty salaatti oli vähän niin ja näin. Itse salaatti oli tuoretta ja sipulissa kivasti kurkumaa, joskin ei se tarjonnut muuten mitään järisyttävää makukokemusta. Chilisiipaleet toivat kaivattua tulisuutta geimiin. Mutta se raita hämäsi, koska se kupli ja sihisi suussa. Jostain syystä tuli vapaa-assosiaatio Aku Ankan sihijuomaan.

En osaa sanoa, että onko tuo hyvä vai huono asia. Jotenkin tämä aiheutti reaktion, ettei tehnyt enempää mieli sitä jogurttikastiketta. Naan-leipä oli ihan ok, vähemmän rapsakkaa kuin eilen, mutta saman kokoisia viipaleita.

Pääruoka ei ollut sekään mitään ihan ihmeellistä, riisi hyvin keitettyä, mutta kaikissa safkoissa – paitsi kanassa – oli chiliä. Ja vaikka mä tulisesta diggailenkin, niin näissä se oli vaan sellainen tympeä tulisuus, joka ei mielestäni siihen juusto- tai vegekastikkeeseen tuonut mitään plussaa. Chili-lampaaseen tulisuus toki sopi, mutta aika geneerisen oloinen setti tämäkin oli.

Lammasbiitit olivat kuitenkin ihan kohtuu mureita ja semimehukkaita. Buffan päältä lusikoitu chilisoossikin oli jotenkin kitkerää/teollisen makuista ja jäi pääosin lautasen reunaa koristamaan. Kana oli lampaan lisäksi ihan syötävää, mutta liha oli päässyt vähän kuivahtamaan.

Ei nämä lämpimät siis mitenkään häiritsevän tulisia olleet, mutta makumaailma tuntui olevan jotenkin epäbalanssissa suurimmassa osassa tuotteita. Kyllä tätä tietty söi, nälkä lähti yms, mutta ei rohkaise kokeilemaan uudestaan.

Sisustus oli siisti, mutta jotenkin hätäisen oloinen. Ikkunaa koristavat muovikukatkin olivat säilyttäneet alkuperäiset Ikea-lappunsa ja mitään selkeää karaktääriä en päässyt aistimaan raflasta. Asiakaspalvelu oli nopeaa.

URL www.facebook.com/ravintolaAman
Puhelin 040-5309128
Osoite Iso Roobertinkatu 24, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.