Hey Poke

Yritin sitten tulla aamulla duuniin länsimetrolla, joka osoittautui liian optimistiseksi kurotteluksi. Köröttelin kauniissa suomalaisessa säässä pitkin kuvauksellista länsiväylää ja kun pääsin Ison Omenan ostoshässäkän kohdalle, niin arvaa oliko liityntäpysäköinti auki vai suljettu? Saat kaksi arvausta. Tässä alkaa tulla jo ihan Kummeli-sketsin tasoista kamaa tästä sekoilusta, siellä ei ollut tainnut kukaan muistaa koordinoida noita parkkihalleja mukaan tähän hommaan. Soitettaessa ei myöskään pystytty arvioimaan, että milloin parkit olisi käytettävissä.

Selkeästi ihan pro-meininkiä, puikoissa on varmasti useampikin PMP sertifikaation suorittanut heebo, kun luistaa yhtä hyvin kuin se räntä mikä oli levittäytynyt asfaltille kuin pitsiharso. Mutta ei se haittaa, kyllä se löytyy. Sokeakin kana joskus sen jyvän saa, kun tarpeeksi kauan nokkii. Josta tuleekin mieleen yksi runollisemmista xkcd:n What If -skenaarioista. Kaikesta tästä normaalista poikkeavasta ajamisesta tuli nälkä ja lounasajan saavuttua täytyi lähteä jälleen metsästämään murkinaa.

Ja koska oli maanantai, niin R oli peesissä, joten valinta kohdistui pikku hiljaa hupenevaan listaan kevyistä ravintoloista. Nyt päätin napata Hey Poken, jonka ohi olen Ullanlinna/Punavuori/Eira-keikoilla kävellyt vaikka kuinka monta kertaa. Plan B oli tällä kertaa Maulito (ja C:n virkaa hoiti KUUMA), mutta tämä pikku narikka oli onneksi auki ihan normaalisti, joten päästiin ihmettelemään havaijilaisten kulhojen ihmeellisyyksiä.

Hawaiian style Poké bowls at this small, surfer themed restaurant. The food was light and fresh, but nothing too spectacular.

Other restaurants for bowl food in Helsinki are Eat Poké HKI, Super Bowl and Hoshito.

Hey Poke kuitenkin palveli, joten listalle jäi notkumaan varapaikat myöhempää käyttöä varten (ja KUUMA oli enivei kiinni, kun ajettiin ohi, näemmä sekään ei ole maanantaisin auki). Paikassa on lyhyt ja ytimekäs lista: Lohipoke tai tofupoke. Annokset saa pienenä (11,50e) tai isona (14,50e), sekä ilman riisiä (14e/18e) ja kylkeen löytyy juomia (mm. 3,20e kokis), annoksiin saa myös lisäksi mangoa (+0,50e). Annokseen valitaan myös kastike, joista löytyy: Maui eli seesami-soija, oahu eli yuzu-soija sekä lanai eli kookos-sitruuna. R nappasi lohen seesamikastikkeella ja minä tofun yuzulla. Päälle vielä sosikset, että pysyy kofeiinissa. Kupin kahvia olisi saanut ilmaiseksi, mahdollisesti liittyen lounasaikaan.

Muovikupit tulivat melko nopsaan ja aseet annettiin kouraan. Pöydästä löytyi myös srirachaa ja sriracha-“mayo”, vaikka ei se ollut majoneesia nähnytkään. Jossain olen törmännyt tuohon aiemminkin, mutta ei pysty enää muistamaan että missä. Annos oli ihan jees, raikkaat maut ja komponentit juurikin niin hipsterimeininkiä kuin voisi tällaisesta kuvitellakin. Riisiä ei ollut maustettu mitenkään (joskushan näissä on sushisoossit sekoitettuna), mutta muuten kastikkeet toimivat hyvin ja kokonaisuus oli miellyttävän kevyt ja freesi, pienellä chilipotkulla. Jota tuli tietty lisättyä niillä soossipulloilla.

Vähän se muovikupin pohjalta haarukalla noukkiminen rupesi kuitenkin tympimään ja oli tämä kokonaisuutena arvioituna aika yksioikoinen annos. Pidin enemmän siitä Eat Poké HKI versiosta, varsinkin kun se on huomattavasti edukkaampi kuin tämä (ja siellä oli oikeat astiastot yms), tässä on vähän turhan paljon Ullanlinna-lisää.

Sisustus on funktionaalinen, tämähän on tällainen snadi kioski. Vähän on tavoiteltu sitä surffariteemaa ja värimaailma on kivan pirteä. Palvelu oli iloisen ystävällistä, kiitos siitä. Ulkomaan kieltä juttelevat immeiset olivat normisuomalaista puheliaampia ja tämä toi taustalle hennosti soivan musan päälle tasaisen pulinapöhinän. Mikäs tässä oli syödessä, kun ohi lipui ihmisiä ja vieressä oli R. Toki tämä on enemmän tällaiseen take away -meininkiin varmaan sopivampi, mutta kyllä täälläkin istuskelee tällaisen nopean ja kevyen safkan. Kasvissyöjille oli tosiaan se tofu-versio tarjolla.

Ps. Uu peipe, Palace tulee keskiviikkona (näemmä kaikki pöydät ovat jo buukattu), ihan mahtavaa nähdä mitä sinne on värkätty!

Pps. Voi kyynel. Tuli luettua Hesarin artikkeli ravintolahygieniasta ja siinä oli loppukaneettina tämä: “Helsingissä on tarkastettu yli neljä tuhatta yritystä, kun esimerkiksi Vantaassa ja Espoossa molemmissa lukema on reilu tuhat.” Onneksi varsinaisia rafloja ei ole ihan noin paljon (lukuun sisältyy kaikki elintarvikkeiden kanssa häsäävät osapuolet), tässähän menisi muuten ikä ja terveys kun yrittäisi kaikkia niitä rehaa läpi.

URL www.heypoke.fi
Puhelin n/a
Osoite Korkeavuorenkatu 4, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.