Relove (ja Epic Foods)

Maanantai ja lounas w/R. Kevyttä oli taas tilauksessa ja tämä sopi itsellekin isänpäivä-herkkujen jälkeen. Nyt sen “paremmat ravintolat” shortlistan viereen on muodostunut jännä “kevyet” lista, jota kasvattelen tätä varten, ituhippipäivät on nyt sijoitettu maanantaihin ja torstaihin, silloin vedellään kanien safkaa ja muuten elostellaan ja irstaillaan.

Tai jotain sellaista. Hoplop ja käsipainojen kanssa rehaaminen teki tehtävänsä ja nyt on vasen olkapää niin jumissa, että meinaa näkö lähteä kun kääntää päätä. Ei tämä silti vielä pahimmasta päästä ole, muistan vieläkin kun niskat (vai ehkä niska? miksi tulee sanottua yleensä monikossa tuo, eihän niitä yleensä ole useita?) oli niin juntturassa yläasteella, että ei pystynyt päätä kääntämään.

Siinä taisi sillä kertaa mennä pari päivää, että tilanne eheytyi normaaliksi. Tosin silloin syyllinen oli Commodore Amiga 500 ja Monkey Island, sekä muut liian koukuttavat pelit.

Veggie heavy food and vintage clothing at this cafe inside a shop. The food was not that good, but the atmosphere was vibrant.

Other restaurants hidden inside shops are Phở Corner, Alejandra and Wild.

Tarjolla on kahvilameiningin lisäksi Epic Foodsin lounastarpeita (12,90e), tänään tuo tarkoitti: Pennepastaa savulohella sekä kvinoa-kasvispaistosta korianterijogurtilla. Lista olisi muuten kiva löytyä netistä, tai vähintäänkin Epicin listaan voisi linkkaa, nyt ei omat pienet aivot riittäneet siihen, että olisin kuvauksen (“Epicin supermaukkaat lounaat ovat saapuneet!”) perusteella osannut suoraan mennä saitille.

Toki nyt sitten perätyönä tehty tutustuminen vei minut oikeaan osoitteeseen. Hänelle kvinoa (blech) ja minulle pasta. Tilaus ja maksu hoidetaan tullessa tiskille. Vedet löytyy pöydistä, mutta ovelasti aseet, lasit sun muut pitää hakea sivupöydältä, kahvitönikän (kuuluu hintaan) vierestä.

Mnjaa. Olihan se pennepastaa ja vähän parempi kuin normi mikroannos. Savulohi oli hyvää, tätä harvemmin on onnistuttu pilaamaan. Ja pidin kapriksista sekä niistä vegeistä, mutta kun tsekkasin listan Epicin sivuilta, niin näemmä veget olisi pitänyt olla sivusalaattina tms.

Penne oli mennyt yli/lötköksi ja samaan aikaan jämähtänyt sellaisiksi pastaklustereiksi, punasipulit olivat myös hävittäneet kaiken napakkuutensa ja kokonaisuutena tämä olisi kaivannut jotain tuomaan lisää tekstuuria.

Kerrankin olin tyytyväinen, että oli rucolaa tuomassa pientä tuoreutta annokseen. Ei tämä kamalaa ollut, mutta ei kyllä kovin eeppistäkään ja tähän hintatasoon aika heikosti vedetty suoritus.

R:n kvinoasalaatti oli aavistuksen parempi, vaikka en kvinoasta perustakaan. Mutta tätä taas vaivasi annoksen kuivuus, jota oli paikkailemassa se maittava korianterijogurtti. Sitä oli vaan auttamattoman vähän verrattuna siihen kvinoakekoon, jota rouva sitten sai rouskuttaa pitkään ja hartaasti.

Mutta saipahan ainakin vegeannoksen, ei vaan kauhean erikoista sellaista. Eli en nyt ihan ensimmäiseksi lähtisi tätä suosittelemaan, toki lista vaihtuu kokoajan ja tämä saattoi olla joku maanantaikappale-setti?

Sisustus on mielenkiintoinen, kuten näissä kauppoihin piilotetuissa ravintoloissa yleensä. Pöytiin laitetut kynttilät toivat tunnelmaa muuten melko hälyiseen tilaan, kaupassa riitti vilskettä ja vilinää. Asiakaspalvelu oli ystävällistä ja sujuvaa. Jännä muuten tämä tällainen kiinteä kirppari konseptina.

Skidinä tuli käytyä mutsin kanssa myymässä jotain riepuja torilla, mutta nämä tällaiset ovat tulleet myöhemmin. Aika suolaset hinnat/provikat näissä tuntuu olevan, mutta toisaalta vuokrat jne haukkaavat oletettavasti ison osan liikevaihdosta. Ja kierrätys on toki hyvä asia.

Ps. Yes Yes Yes on avatunut/avautumassa (soft launch, indeed), mutta ei tarjoa lounasta (buu). Ja sitten Hesarissa oli kiintoisa artikkeli miehestä, joka on käynyt syömässä useamman wienerleikkeen ja kirjoittelee niistä juttuja. Tiedän tunteen. Varsinkin tuon fiksaation tiettyyn annokseen, itselle vakioannoksia ovat vihreä salaatti, lasagne ja tomaattikeitto, ne toimivat hyvinä kiintopisteinä keittiön filosofian arvaamisessa.

Pps. Uusi Menu-lehti on taas ilmestynyt ja siinä oli kiintoisa artikkeli Restamaxista. Jännä jotenkin yrittää hahmottaa ravintolatoiminnan liiketoiminta-arkkitehtuuria, hankinta- ja logistiikkaosaaminen sekä henkilöstöhallinta ei itsellä ole päällimmäisenä mielessä kun käyn ravintolassa, mutta taustalla on tietty iso koneisto ja välillähän se pilkahtaakin esimerkiksi ylikorostuneena samojen komponenttien ristiinkäytössä useissa annoksissa (esim. Más).

Ppps. Tämä oli nyt (varmaan ehkä) #762, joten 4.12. olisi saumoja numeroon #777, jonka olen jostain syystä valinnut Erikoisnumeroksi. Sitä odotellessa.

URL www.relove.fi
Puhelin 046-9226960
Osoite Sandelsinkatu 6, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.