Dacca

Kesäkelit komeimmillaan, tänään piti hoitaa hommat normaalia myöhempään ajankohtaan ja toisaalta ei ollut oikein sopiva hetki pidempään lounastaukoon. Näin ollen päätin hoitaa alta pois Ruohiksen Dacca-ravintolan, eli metro alle ja päättärille (jokohan se Länsimetro tulisi tämän vuoden puolella). Tämän viikon kun vielä jaksaa kyntää, niin sitten pääsee hyvin ansaitulle lomalle lämpimään.

A nondescript restaurant/bar next to the Ruoholahti subway station, offering pizzas and Indian food. The lamb korma I had was rather basic in taste and presentation.

Other restaurants in Ruoholahti are Yeti Nepal, Hima & Sali and Meritähti.

Tarjolla on mielenkiintoinen sekoitus pizzaa, pihvejä ja intialaista safkaa. Tänään tarjolla oli: Chicken cury (8,50e), lamb korma (8,50e), palok paneer (8e), pippuripihvi (9,70e), wienerleike (9e), kebab (7,90e), spaghetti carbonara (7,90e), päivän pizza (7,90e) sekä muut pizzat (8e). Hetken vaiheilun jälkeen päädyin tuohon lammas-annokseen.

Tilaus ja maksu hoidettiin tullessa (baari)tiskille, josta löytyy aseet. Lounaaseen kuuluu myös salaattibaari: Jäävuorisalaattia, maustekurkkua, tomaattia, pikkelöityjä pepperonichilejä, punajuurta ja kastiketta. Pääruoka tuodaan pöytään.

Alkuun vedetty salaatti oli niin perussettiä, että. Mutta ihan kohtuullisen tuoreita meininkejä ja olipahan jotain näperrettävää kun odotteli varsinaista annosta.

Pääruoka saapui melko nopeasti, muita asiakkaita ei juuri ollut, poislukien pari kantista vetämässä bissee ja katsomassa fudista. Annoksen kanssa tuli naan-leipä, joka heti ensi kosketuksella tuntui melko väsyneeltä. Tästä puuttui se ilmavan sitkoinen rapsakkuus, mikä tekee naan-leivästä herkullisen.

Käytännössä tämä oli sellaista semikypsää taikinaa, jota ei oikein tehnyt mieli käyttää kastikkeiden noukkimiseen. Hieman erilaisesti muotoillulta peltilautaselta löytyi lammascurry, jonka kastike oli ook ja lammas melko hyvin keitettyä. Lammasta ei ollut kovinkaan pajon annoksessa, mutta toisaalta minulla ei ollut erityisen nälkä. Riisi oli semijees, päälle oli ripsoteltu paahdettua sipulia.

Lautasen lokeroissa numero kolme ja neljä oli hajasijoitettuna yksinäinen tomaattilohko, snadisti nahistunut viipale kurkkua sekä vetisen oloinen raita minttuhippuisilla. Kyllä tätä söi, kastike ja riisihän tässä pääosassa oli, ne olivat ihan kohtuullisia, mutta ei tänne tämän takia erikseen kannata mennä.

Sisustus on tällainen kauhtunut korttelikapakka, fudis pyörii takaseinällä ja Koffin mainokset sekä muu alkoholin nauttimiseen liittyvä merkistö hallitsee näkökenttää. Baarin sivusta löytyy pakollinen hedelmäpeli, tosin tässä ei näyttänyt olevan slottia luottokorteille.

Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista. Kasvissyöjälle löytyy kasvispizzat ja intialaisesta valikoimasta varmaan myös jotain, mutta suosittelen mieluummin testaamaan metroaseman toiselta puolelta löytyvää Yeti Nepalia. Lapsia en tänne kyllä ottaisi mukaan.

URL Dacca
Puhelin 09-6853525
Osoite Itämerenkatu 16, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.