Mizu

Tämä alkuviikosta suunniteltu Kallion kierroshan sujuu varsin mallikkaasti, ensimmäistäkään yritystäkään siihen suuntaan ei ole ollut. Mutta ei se haittaa, kyllä se löytyy. Tänään teki mieli käydä taas sillä hauskalla Museokadulla kääntymässä ja koska KuuKuu-ravintolaan melkein vastapäätä oli minulle tuntematon Mizu-rafla, niin osoitin nokkani Tölikän suuntaan ja lähdin köpöttelemään. Päiväkin oli kaunis kuin mikä, joten hikihän tässä tuli. Täytyy jälleen todeta, että tämän alueen seesteisen urbaani ilmapiiri on mitä miellyttävin.

Katsokaa nyt vaikka tota elintarvikekauppaa ja (entistä?) videovuokraamoa, en tiennyt että tällaisia edes on olemassa enää. Toki toi vuokraamo nyt on varmaan jo umpi, tai oli ainakin sen oloinen. Mutta jotenkin sen ikkunoiden haalistuneet leffamainokset saivat aikaan pienimuotoisen iho-orgasmin.

Nordic minded Japanese food available at this charming little cafe situated in the picturesque streets of Töölö. I had the “hokuo roll” sushi with miso, which was a pleasant enough lunch.

Other interesting restaurant near here are Manala, Jing Cheng and KuuKuu.

Japanilaista siis ja jotenkin kuvista olin antanut itseni ymmärtää, että kyseessä olisi sellaiset samanlaiset törpöt kuin Sushirollenissa, mutta ei, tarjolla oli ihan perinteisen muotoista sushia hieman tuunatuilla sisuksilla. Lounaslistalta löytyy siis: Hokuo rolls lohi/tonnikala/katkarapu/teriyaki-kanalla (4,90e / 5,90e jollain muulla täytteellä), hokuo roll * 2 ateria misolla tai teellä (9,90e, 13,90e kolmella rullalla), temaki-ateria eli roll-your-own sushia misolla tai teellä (9,90e), miso-ateria (6,90e), donburi teriyaki-kanalla tai spicy possulla (8e tai 12e ehkä isompana?) sekä udon nuudelikeitto (8,50e). Otin tuon hokuon kanalla ja lohella sekä misolla. Tilaus ja maksu hoidetaan kassalle tullessa, ruoka yms tulee pöytään.

Täytyy myöntää, että olin hieman pettynyt, kun ei päässytkään järsimään kokonaista pötkylää, mutta toisaalta on tämä suupaloiksi pätkiminen ehkä sitten kuitenkin sivistyneempää. Sushi oli hyvää, tällaiset puhtaat maut ja jotain tuorejuustoa tms oli livautettu sen lohen kaveriksi.

Kanassa oli snadisti rapsakkuutta ja “wasabin” törkkiminen soijan sekaan toi pientä potkua mukaan meininkiin. Näitä söi ihan mielellään, samalla kun hörppi sitä kuumaa ja maittavaa misoa, mihin oli ovelasti heitetty sekään retikkaa ja porkkanaa. Tämä oli tällainen kevyt ja terveellisen oloinen lounas miellyttävässä ympäristössä.

Sisustus on skandinaavisen ja japanilaisen fiiliksen hyvin yhdistelevä kahvilamainen tila. Plussaa ehdottomasti lapsille sopivista härpäkkeistä ikkunan viereisessä nurkkauksessa. Taustalla hennosti soiva klassinen musiikki sai lounaan sujumaan kovin harmonisessa tilassa.

Asiakaspalvelu oli ujon ystävällistä ja sujuvaa. Kasvissyöjälle oli miso-ateria ainakin? Tosin vaikea kuvitella, että pystyisi elämään koko päivää pelkällä misolla, vaikkakin kyllä herra J silloin joskus suurinpiirtein tuollaisella ruokavaliolla sinnittelikin.

Oikein puistattaa nyt kun alkoi muistelemaan niitä omia ruokailutottumuksia, silloin kun muutin ensimmäiseen omaan (vuokra)kämppään, niin mulla oli keittiön yksi kaappi täynnä nuudelikeittoja. Silloin niitä ei vielä saanut marketeista, vaan käytiin jätkien kanssa hakemassa iso tukkupakkauspahvilaatikko Vii-Voanista ja jaettiin se kristillisesti tasan kaikkien kesken.

Niitä tuli syötyä aika paljon. Mutta oli se hienoa avata tuo kaappi ja tuijottaa niitä hyllyjä, millä ei ollut yhtään mitään muuta kuin Mama-nuudeleita. Jääkaapissa ei ollut juuri muuta kuin valo ja säkki kylmiä, hieman kosteita karjiksia (brrh). Paljon on tapahtunut sen hetken jälkeen.

Ps. Hyvää viikonloppua!

Pps. Nyt kun on hyvät ilmat, niin menkääs terassille, City-lehdellä oli jotain suosituksia.

URL www.mizu.fi
Puhelin 050-3719882
Osoite Museokatu 28, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.