Mashiro (2. kerta)

Viikonloppu oli ja meni, pääsin pulikoimaan skidien kanssa ja kaikkee. Tänään oli tarkoitus mennä Addis-ravintolaan, mutta sehän onkin kiinni maanantaisin (tämä olisi käynyt kyllä selväksi Facebook-sivuilta, jos olisin jaksanut katsoa) eikä nämmä Melt ole myöskään auki maanantaisin. Se heille sallittakoon, viikonloput kuitenkin palavat noissa raflahommissa aika tehokkaasti. Mutta siis vaimon kanssa liikenteessä, joten en viitsinyt alkaa sen enempää viuhtomaan, joten astuttiin Mashiroon, vaikka tämä onkin jo koestettu.

A small Japanese restaurant with an intimate atmosphere and slightly more unusual dishes on offer for lunch. Go here if you want something else than the usual sushi and such.

Other restaurants offering Japanese food other than sushi are Bodo, Momotoko and Hoshito.

Mashiro on siis pieni japanilainen ravintola, joka ei tarjoa sushia (jei!), vaan kaikenlaista muuta. Edellisen käyntikerran jälkeen listalle on saapunut myös Japanese Chashu Ramen (14,50e) eli possua ramen-nuudelikeitossa. Päädyin itse siihen, vaimo halusi Hokushi-lohi majodon -annoksen (12,50e) eli uunilohta avokadolla, katkiksilla ja riisillä. Tilaus ja maksu hoidettiin tiskille tullessa ja siitä sitten vaan pöytään venaamaan.

Safka tuli seminopeasti, annoksia väsäiltiin heti tilauksesta ja selvästi melko alkutekijöistään. Ja hyvä niin. Oma annos oli kivan näköinen, höyryävä sammio ramen-soppaa possulla, maissilla, sokeriherneillä sekä surimilla että puolikkaalla kananmunalla. Kuuma liemi oli hyvää, ei mitään tajunnan räjäyttävää, mutta täyteläisen oloista ja mukaan oli päässyt pientä chilin potkuakin. Tätä hörppi oikein mielellään, vaikkakin kovempaakin ramen-settiä kaupungista löytyy. Possu oli murisevan mehukasta ja nuudelit olivat imaisseet liemestä hyvän maun itseensä.

Ja itseasiassa ne nuudelit tekivät tämän annoksen, juuri sopivan paksuja ja makoisia, vaikka saivatkin roiskittua paidalleni parit pisarat. Kananmuna oli herkullinen ja tällä kertaa ne maissit tuntuivat sopivan annokseen. Muutama sokeriherne toi kaivattua tekstuurivaihtelua. Omaan makuun tämä oli hyvä ramen-soppa, mutta jäin kaipaamaan isompia makuja. Täyttävän kevyt ja lämmittävä lounas.

Vaimon annos oli sitä mitä puirkissa sanottiinkin, eli riisiä, uunilohta, avokadoa sekä niitä katkarapuja. Maistoin vähän itsekin ja ihan hyvää oli. Vaimokin piti, mutta taisi annoskateus iskeä, kun olisi poislähtiessä sitten kuitenkin halunnut jotain muuta kuin uunilohta. Hauska japanilainen versio kuitenkin tästä kotiruoasta. Ja tuokin hyvä, kevyt lounas. Tässä jäi jokseenkin samanlainen olo kuin edelliselläkin kerralla, eli hyvät maut, kiva kun jotain muuta kuin sushia mutta kuitenkin japanilaista ja vähän jäi kaipaamaan jotain spessumpaa. Mutta mieluummin tällaista kuin joku geneerinen kaakkoisaasialainen buffet.

Sisustus on samanlainen kuin ennenkin, siisti ja yksinkertaisen linjakas, muutamat koristeet seinillä tuovat väriä pieneen valkoiseen huoneeseen. Tunnelma oli jopa hieman harras, kun musiikkia ei ollut ja äänimaisema oli harvinaisen hiljainen.

Asiakaspalvelu oli sujuvaa ja asiallista. Kasvissyöjälle oli monessa annoksessa quorn-vaihtoehtona. Lasten kanssa en edelleenkään välttämättä juuri tänne tulisi ruokailemaan, ehkä snadisti ahdas isommalle porukalle.

URL www.mashiro.fi
Puhelin 040-6616864
Osoite Mäkelänkatu 22, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.