Trattoria Limone

Perrrrjantai! Tänään oli suunnitelman seuraava vaihe (olen alkanut laittaa näitä paikkoja kalenteriin menun yms kiinnostavuuden perusteella) ja vuorossa oli Nahkahousuntiellä sijaitseva Trattoria Limone, koska lasagne! Rakas vaimonikin saapui sopivasti, joten suuntasimme lounaalle aurinkoiseen Lauttasaareen. Jotenkin en ole aikaisemmilla reissuilla ehkä rekisteröinyt tätä, mutta onpas Larussa nykyään uutta ja kiiltävää tönöä pistetty pystyyn.

A lovely little neighborhood Italian restaurant, the lunch menu had the usual suspects, such as pasta, lasagne, pizza, salad and escalopes. The food was tasty and the decor on point for a Finnish trattoria.

For excellent lasagne and Italian food in Helsinki, be sure to check out Mamma Rosa, Trattoria Corretto and Rivoletto.

Ravintola on siis italialainen, kuten nimestä saattaa arvata. Ja päivittäin vaihtuvalla listalla näyttäisi olevan aina joku pasta tai kaksi/risotto, salaatti, pizza sekä paistettu protsku. Tänään tarjolla oli: Pasta alla diavola eli tonnikala, oliivi, kirsikatomaatti, kapris, chili ja tomaattikastike (9,50e); lasagne della casa eli talon herkullinen jauhelihalasagne (9,50e); insalata di pollo eli raikas salaatti, kanan rintafile, tuore mozzarella, aurinkokuivattu tomaatti, kurkku, kapris ja rucola (9,20e); pizza del giorno eli parmankinkku, salami, kirsikkatomaatti, buffalomozzarella ja rucola (9,50e) sekä scaloppina vino bianco eli porsaan ulkofile, valkoviinikastike, talon perunat ja lämpimät vihannekset (10e).

Lounaaseen kuuluu myös salaattibaari (jäävuorisalaatti, porkkanaraaste, marinoitu kaaliraaste, kurkku, marinoituja oliiveja, maustekurkkua ja kastikkeet), (pizza)leipä sekä kahvi/tee. Webska vielä kertoo jostain “kokin suosituksesta”, mutta tästä kysely ei tuottanut enää ravintolassa tulosta, ehkä webskasta voisi poistaa maininnan asiasta? Tilaus ja maksu hoidettiin tiskille tullessa. Aseet ja vedet yms löytyy salaattibaarin vierestä. Pizzoille löytyi leipien vierestä oreganoa, valkosipuliöljyä sekä chiliöljyä. Meitsi otti lasagnen (üllatus!) ja vaimoni otti sen pastan.

Alkusalaatti oli hyvä. Etikkainen kaaliraaste sai kiitokset molemmilta ja tämä oli tosiaan omasta mielesätni hyvä versio tällaisesta. Toki se kaakkoisaasialainen tapa tujauttaa vähän seesamiöljyä mukaan toimii itselle vieläkin paremmin. Leivät olivat sellaisia pizzataikinasta veivattuja nurkkia, ilmavia ja pienellä pinnalla varustettuja. Mutta nerokkaasti nappasin mukaan vähän sitä valkosipuli- sekä chiliöljyä ja ai että oli hyvä. Miksi niin harvassa pizzamestassa on nykyään näitä sörsseleitä tarjolla?

Lasagne saapui hetken odottelun jälkeen pöytään ja oli oikein komean näköinen setti. Tämä oli myös lämmitetty kunnolla, ei ollut keskeltä edes viileä. Mielestäni tämä oli oikein oiva lasagne rakenteeltaan ja koostumukseltaan. Juuri sellainen mehukkaan kastikkeinen ja kohtuullisen juustoinen, antaen kuitenkin isosti myös pastaa mukaan. Lihakastike oli pitkään haudutettu ja lasagen oli kaikin puolin maittava, paitsi että joku maku tässä dominoi oikein isosti. Joku vähän itämainen tms mauste puski sieltä läpi, mutta ehkä ei kuitenkaan kaneli tai kardemumma, olisiko voinut olla muskottipähkinä?

Joka tapauksessa se ominaismaku jäi pyörimään suuhun. Puolenvälin jälkeen piti asialle tehdä jotain ja ratkaisin tilanteen chili- ja valkosipuliöljyllä. Kylläpäs nämä sopivatkin tähän mainiosti, chilissä oli sellainen melko lempeä potku, mutta toi kuitenkin haluttua lisää annokseen. Hyvä että näitä oli tarjolla. Lasagnena tämä oli kelvollinen suoritus, mutta kyllä silti mieluummin heitän sen Rivoletton tai Pauletten lasagnen naamariin, tai sitten sen aivan upean Mamma Rosan version.

Vaimon pasta antoi odottaa hetken pidempään, mutta tulikin sitten höyryävän kuumana pöytään. Tämäkin oli oikein hyvä suoritus, pennepastalle jotenkin sopii tällainen vähän chilinen ja tomaattinen kastike. Vaimokin piti kastikkeesta, vaikka yleensä tuollainen tomaattinen meininki ei ole ihan kaikkein kovin juttu hänelle. Itse pääsin maistelemaan myös ja tykkäsin, vaikkakin kyllä se lasagne maistui enemmän.

Sisustus on sopivan kitchimäisellä tavalla italialainen ja kaikki “katulamput” yms toivat hymyn huulille. Tämä on tällainen siisti kortteliravintola ja oikein oiva lounastamiseen, vaikka toki pienehköön tilaan on väännetty aika runsaasti asiakaspaikkoja. Hyvin kuitenkin mahtui ja ravintola tuli kohta 11 jälkeen niin täyteen jengiä, etten ihmettele yhtään pöytien määrää. Iso käsi lähtiessä taustalla soivalle Dire Straitsille!

Asiakaspalvelu oli sujuvaa ja ystävällistä. Kasvissyöjälle ei ollut tänään yhtään mitään, mutta kuulemma ravintolasta järjestyy myös vegeilyyn sopivia vaihtoehtoja kysymällä. Lasten kanssa en ehkä ihan tähän lounasruuhkaan lähtisi ahtautumaan.

Ps. Cityn ravintolaäänestys on julkaistu. Mo Café pitää käydä koestamassa tässä joku päivä, kuten myös Roots. Viikonloppuja!

URL www.limone.fi
Puhelin 050-5625010
Osoite Nahkahousuntie 1, Helsinki

2 thoughts on “Trattoria Limone”

  1. Kiitos mainiosta arvostelusta! 🙂 Meiltä saa tosiaan pyydettäessä myös lounaalla vege-annoksia ja muitakin vaihtoehtoja kannattaa kysyä, pyrimme aina täyttämään asiakkaidemme toiveet. Kiva, että viihdyitte meillä ja tervetuloa uudestaankin!

    Ystävällisin terveisin,
    Trattoria Limonen väki

    1. Kiitos kommentista! Ja kiitos myös korjauksesta, en tosiaan bongannut listalta niitä vegeilyvaihtoehtoja. Onnea ja menestystä!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.