Hvitträsk

Luoma / Uusimaa / Finland - 7/31/16

Käytiin tuossa taannoin perheen kanssa sunnuntaibrunssilla ravintola Hvitträskissä, joka sijaitsee upean Hvitträskin “erämaa-ateljeen” – joka nykyisin toimii museona – piharakennuksessa. Puitteet ovat mitä mainioimmat ja muutenkin paikka on meille tärkeä, koska täällä oli hääjuhlat kauan sitten.

A magnificent cabin designed by some of the most influential Finnish architects, go here for the museum alone, it’s definitely worth it. The restaurant at the residence is also pretty good with a nice brunch on Sundays.

For other museums and related restaurants, please check the Enjoy Helsinki, part 2: Museums of Helsinki 101 article.

Luoma / Uusimaa / Finland - 7/31/16

Ravintola tarjoaa sunnuntaisin brunssia (32e / 15e lapset, nelivuotias peesasi ilmaiseksi), ainakin tällä hetkellä, kannattaa soittaa ja varmistaa jos on menossa. Tämän lisäksi on tarjolla lounasta (11:30-14:40, ke-pe) salaatin, sopan tai pastan (10,20e) sekä päivän annoksen (15e) muodossa.

Luoma / Uusimaa / Finland - 7/31/16

Brunssi käsittää runsaan alkupalapöydän, pari lämmintä ruokaa sekä jälkiruoat kahvin sekä teen kera. Alkupaloista löytyi: Useita eri kaloja (mm. kylmäsavulohta, graavilohta, muutamia sillejä, lohisalaattia), pastasalaattia, hölskytyskurkkuja, marinoituja punasipuleita, marinoituja oliiveja, vuohenjuusto-punajuurisalaattia, paahdettuja pähkinöitä, couscousia sattumilla, viher-tomaatti-punasipulisalaattia, lihapateeta ja hilloketta, paahtopaistia ja sinappikastiketta, ruisnappeja moussella, suolakurkkua sekä leipää ja voita (ja varmaan asioita mitä en muista).

Luoma / Uusimaa / Finland - 7/31/16

Lämmintä ruokaa edusti: Paahdetut kanansiivet tomaattikastikkeella, paahdettua possua ja uunikasviksilla, paahdettuja perunoita sekä keitettyjä perunoita.

Luoma / Uusimaa / Finland - 7/31/16

Jälkkäripuolelta löytyi: Pilkottuja hedelmiä, mansikka-kermakakku, keksejä sekä panna cotta. Sekä tosiaan se kahvi + tee.

Luoma / Uusimaa / Finland - 7/31/16

Alkupalapöytä’ oli ehkä se kohokohta koko brunssissa, kuten se usein tuppaa olemaan. Tämä oli oikein hyvä ja runsas setti herkullisia ja tuoreita ruokia. Kalat toimivat itselle parhaiten ja silleihin oli saatu hyvä marinadi, tuntui kovasti itse tehdyiltä. Paahtopaisti ja patee maistuivat myöskin ja kaiken kaikkiaan pidin tästä aloituksesta, joka maistui erittäin hyvin myös muulle perheelle.

Luoma / Uusimaa / Finland - 7/31/16

Pääruoka olikin sitten hieman heikompaa settiä, perunat toki ihan hyviä, mutta liha aavistuksen kuivakkaa eikä se kastikekkaan mitään ihan ihmeellistä ollut. Toisaalta kahden alkupalalautasen jälkeen tällä ei ollut niin isoa roolia muutenkaan omassa ruokailussa. Mutta silti, vähän jäi altavastaajan rooliin nämä lämpimät ja vähän jäi mietityttämään kasvisvaihtoehdot puuttuminen, ehkä sellaisen olisi saanut pyytämällä.

Luoma / Uusimaa / Finland - 7/31/16

Jälkkäripuolella taas homma lähti nousuun ja panna cotta oli täyteläisen herkullista kyytikaveria kahville. Keksit ja kakku maistuivat lapsille ja tämä viimeisteli kokonaisuudeltaan hyvän brunssin. Suosittelen käymään, erityisesti niiden alkupalojen puolesta.

Luoma / Uusimaa / Finland - 7/31/16

Ja toinen hyvä syy käydä on tämä ympäristö, historia puskee läpi jokaisesta nurkasta ja yksityiskohdasta. Sisustus on luonnollisestikin vanhanaikainen, mutta todella kovalla ammattitaidolla suunniteltu, varsinkin se museorakennus, jota ei pidä ohittaa kun tänne tulee.

Luoma / Uusimaa / Finland - 7/31/16

Eliel Saarisen, Herman Geselliuksen ja Armas Lindgrenin kädenjälki on upeaa ja täällä tulee hyvin omanlaisensa tunnelma kun käyskentelee niin museon sisällä tutkimassa talon arkkitehtuuria sekä upeita taideteoksia, kuin myös ulkona tiluksia mittaillessa.

Luoma / Uusimaa / Finland - 7/31/16

Nyt on vielä hyvät hetket mennä käymään täällä kansallisromanttisessa asetelmassa vetämässä hyvä pöperöt ja katsomassa Suomen maineikkaiden arkkitehtien luomusta sekä työmaata. Tarina kertoo, että Eliel Saarinen raapusteli täällä Helsingin päärautatieaseman, kansallismuseon sekä Munkkiniemi-Haaga suunnitelman.

Luoma / Uusimaa / Finland - 7/31/16

URL www.ravintolahvittrask.fi
Puhelin 09-2976033
Osoite Hvitträskintie 166, Kirkkonummi

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.