Santa Fé (2. kerta)

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/1/16

Pitkästä aikaa päätin käydä lounastamassa muiden mukana, varsinkin kun kohteeksi osui uudistunut Santa Fé:n lounas. Edellinen kerta tässä hyvin pitkään ikään päässeessä ravintolassa oli melkoinen farssi, mutta rohkeasti tulta päin jne. Mestahan on yksi vanhimmista texmex paikoista Stadissa ja muistan kuinka eksoottista täällä oli käydä silloin ennenmuinoin. Nythän näitä muiden maiden tuotoksia on niin paljon, ettei meinaa sekaan mahtua.

A fajitas buffet with an ample salad bar in this ye olde tex-mex restaurant. The food was pretty good and there was lots of it.

For a more authentic Mexican food go to El Rey, Eatos or Lucha Loco.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/1/16

Paikka tarjoaa siis nykyään buffet-mallista (9,70e) fajitaslounasta salaattibaarilla (perjantaisin näyttäisi olevan burgerbuffa). Tänään oli tarjolla: Vehnätortilloja, paistettua sipulia ja paprikaa, nauta-, kana- ja vihannesmuhennosta, guacamolea, lämmintä juustokastiketta, ranskankermaa, salsaa ja salaattibaarissa oli salaattisekoitus, ananasviipaleita, vesimelonia, maissia, pepperonichilejä, pikkelöityjä chiliviipaleita (punaista ja vihreää), tomaattia, kurkkua, aurinkokuivattua tomaattia, coleslawta, nachoja, tonnikalaa, vihreitä oliiveja, penne-lohi-sipulisötkötystä, marinoitua sipulia, tonnikalaa, modausjuttuja (pähkinöitä, paahdettua sipulia ja siemeniä), paahtoleipää sekä voita. Loppuun on kahvi tai tee.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/1/16

Tilaus ja maksu hoidetaan pöydässä, paikasta löytyy myös lautasannoksia jos siltä tuntuu. Aseet ja paperit löytyvät pöydistä, vedet (tai muut juomat) tuodaan pöytään.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/1/16

Alkusalaatti oli oikein hyvä, runsas valikoima tuoreita komponentteja ja muutama kivasti marinoitu salaatti. Erityisesti se herkullinen tuore ananas jäi mieleen. Itse olisin kaivannut salaattikastiketta (ehkä sitä olikin ja en vaan huomannut), mutta ne marinoidut sipulit sekä coleslaw paikkasivat tätä hyvin. Leipä oli ehkä snadisti kuivahtanut, mutta voi toki auttoi asiaa.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/1/16

Itse kyhätty fajitas oli maistuva ja kiva kun oli useita eri täytevaihtoehtoja. Tosin kaikki maistuivat aika samanoloisille, mikä toki on osittain tuon tortillapaketoinnin seurausta.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/1/16

Ehkä oma suosikki oli kuitenkin se nautamuhennos, jota mukaan dumpatut kastikkeet täydensivät hyvin. Guacamole ja salsakin olivat ihan hyviä. Ja ehdottomasti siis parempi kuin ennen ja maukas sekä täyttävä lounas. Kannattaa käydä tsekkaamaassa.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/1/16

Loppuun vedetty kahvi (jännistä lasimukeista) oli ihan hyvä, peruskahvia, ei palanut yms yms.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/1/16

Sisustus on ihan samanlainen kuin ennenkin, tosin olisiko tätä kuitenkin hieman siistitty? Tällä kertaa täällä ei ainakaan tullut sellaista samanlaista kauhtunutta fiilistä ja se melko himmeä valaistus (jos tosin aiheutti ongelmia kuvauksen suhteen) tuo oman tunnelman mestaan.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/1/16

Ainiin, terassikin löytyy katetulta sisäpihalta ja on hauskan värikäs ja taas siistimpi kuin mitä muistan (onkohan täällä omistajat vaihtuneet tms?).

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/1/16

Asiakaspalvelu oli virkeämpää kuin aiemmin, heti otettiin hyvin vastaan ja ohjattiin toimintaa sujuvasti. Astiat blokattiin kohteliaan tehokkaasti ja muutenkin tarjoilijoiden toiminta oli ystävällisen kohteliasta. Kasvissyöjälle oli se iso salaattibaari sekä kasvistäytteinen fajitas, joten jos tekee mieli texmexiä, niin tänne vaan.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/1/16

Lasten kanssa voisi harkita tulevankin jos olisi mestoilla, tulisuutta pystyi säätelemään itse (eikä ne chilit juuri olleet tulisia) ja fajitakset uppoavat aina. Tilaakin löytyi ihan vaunuillekin, joita oli ainakin yksi salissa, syöttötuolin vieressä. Vaikka onhan tämä toki vähän tällainen baarimainen ympäristö, mutta enemmän ehkä kallellaan faux-saluunaan kuin hämyisään kaljakuppilaan.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/1/16

Ps. Poket pysyivät taskussa, oli juttuseuraa. Milloinkohan se Ville Haapasalon georgialainen ravintola aukeaa?

URL www.rafla.fi/santafe
Puhelin 09-42426010
Osoite Aleksanterinkatu 15, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.