Villetta

image

Woo! Superviikonloppu edessä, lauantaina vaimon kanssa Grand Champagne Helsinki 2016, jonka jälkeen Finnjävel pitkän kaavan mukaan. \o/ Ja sitten sunnuntaina vielä pikku tytön merirosvosynttärit. Tänään oli oikein aurinkoinen keli ja perjantai, joten päätin hoitaa yhden pitempiaikaisen to do -listalla roikkuneen perjantaipaikan alta pois. Villetta aukeaa ma-to päivinä vasta klo 15, joten täällä voi normilounaalla käydä vain perjantaisin. Mestahan on jo melko pitkään tässä kohtaa oleskellut italialainen ravintola, jossa on kovin autenttinen meno ja meininki.

An authentic feeling italian restaurant with so-so food. The service was efficient but not that hospitable.

For a better pizza close by, check out Linko. And for great italian food, go to Trattoria Corretto or Rodolfo.

image

Tänään lounaslistalla oli tarjolla: Pollo al porcini eli kanaa sienikastikkeella (13e); Pasta Carbonara (10e); Pizza Deliziosa eli ragú bolognese, salamia, katkarapuja, tuoretta tomaattia ja mozzarellaa (10e) sekä Pizza Al Tonno eli tonnikalaa, sipulia, kaprista ja mozzarellaa (9,50e). Tilaus hoidetaan pöydässä ja itse ainakin maksoin kassalle. Tilasin tuon Deliziosan. Pelit ja rensselit löytyvät pöydistä, tosin esim. oreganosirottimen jouduin blokkaamaan viereisestä pöydästä.

image

Alkuun tuli yllätyspatonki pestolla ja tuoretomaatilla. Pesto oli herkullista ja sopi tomaatin kanssa erinomaisesti. Leipä oli myös hyvää, pehmeäkuorista tosin, mutta toisaalta sopi tähän alustaksi ehkä paremmin kuin joku rouskuvampi. Kiva tätä oli natustella samaan aikaan kun ihmettelin avokeittiön touhuja ja kuuntelin henkilökunnan italiankielistä puheensorinaa.

image

Pizza tuli nopeasti (olin tapani mukaan tikkana mestoilla kun ovet aukesivat) ja oli oikein komea ilmestys lautasella, isoine raguröykkiöineen. Heti kärkeen täytyy todeta, että pohja oli oikein mainio ja mahdollisti sormin syömisen. Reunatkin olivat osittain oikein kivan rapsakoita, mutta eivät kuitenkaan mitenkään kärvähtäneitä, kuten Linkossa. Juusto oli ihanan venyväistä ja herkullista, tuore tomaatti toi pientä kirpeyttä mukaan (tykkään itse tuoreesta tomaatista pizzassa mm. tästä syystä) ja jauhelihakastike oli tymäkän syvän makuista.

image

Mutta jotenkin sen makkaran kanssa, kaikki nämä komponentit yhdessä saivat tästä hyvin suolaisen ja erinomaisen rasvaisen pizzan. Tässä oli liikaa täytteitä omaan makuun ja se suolaisuus oli aavistuksen sen kriittisen rajan yli. Mielestäni tämä asettui hieman sinne alempaan keskikastiin, mikä yllätti minut, koska tällä paikalla on kuitenkin (melko) hyvä maine ja meno on tosiaan kovin italialaishenkistä. Mutta pizza ei tosiaan ollut mitään ihan ihmeellistä.

image

Sisustus on ajan hampaan kuluttama ja hieman homssuinen, mutta kuitenkin ihan siisti. Koko rafla on koristeltu vanhoilla matkamuistomaisilla esineillä ja tästä tuli hieman samanoloinen fiilis sisustuksen osalta kuin Salvesta.

image

Asiakaspalvelu oli jotenkin töksähtelevää ja varautuneen oloista, mutta kuitenkin sujuvaa ja nopeaa. Kasvissyöjälle ei ollut suoraan lounaslistalla yhtään mitään, toki vegepizzoja (tai ainakin Margherita) löytyy, mutta en minä tämän perusteella suosittelisi. Lasten kanssa en ehkä itse tulisi, paikallisia kyllä parveili heti kohta avautumisen jälkeen ja yhdellä seurueella oli lapsi mukana, eli sinänsä kyllä. Vaunujen tms kanssa voisi tulla hieman ahdasta.

Ps. Tein virallisen laskelman ja tämä on (ei lounaspaikkojen/liian kaukana olevien/duplikaattien poiston jälkeen) ravintola numero 463. Tuo on muutama (joku kolme) vähemmän kuin olin aiemmin olin laskenut. Jos jotain kiinnostaa, niin lasken nuo tallennetuista karttapisteistä, joilla muodostetaan noi Google Mapsin kartat näiden postauksien lopussa. Jokaiselle ravintolalle on oma entrynsä, mutta muutamalla (Social Food, Stockmann Deli kun safka syötiin picnic-muotoisena Espan nurmikolla sekä Texas BBQ) on kaksi karttapistettä because of reasons (liikkuva ravintola etc). Nojoo, se siitä avautumisesta. Huomenna herkuttelemaan!

URL www.villetta.fi
Puhelin 09-498960
Osoite Ruusulankatu 8, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.