Café Esplanad

image

Kiireen saattelemana piti etsiä joku pikainen lähipaikka ja mieleen juolahti Café Esplanad, jossa on tullut syötyä salaatti jos toinenkin. Melkoisen nihkeän webskan kautta tästä ei oikein saa mitään selvää, mutta paikan päällä selvisi, että tarjolla on keittoja (9,40e), salaattia (10e kaksi komponenttiä, 13,50e kolmesta ja 16e! neljästä joka on jo hyvin reipas hinta salaatista) sekä luonnollisestikin kaikenlaisia kahvilaan sopivia systeemeitä, kuten täytettyjä patonkeja etc. Keittoja löytyi tänään: Borsch, lohi ja Tom Yum katkaravuilla. Salaattiin oli valittavissa: Paistettu lohi, minimozzarellapalloja, fetaa, paistettua vuohenjuustoa, katkarapuja majoneesissa, tonnikalatahnaa, lohitahnaa, marinoituja oliiveja sekä artisokan sydämiä. Oli siinä varmaan pari muutakin, mutta nämä nyt ainakin. Vanhojen muisteluista huolimatta iski ennakoiva annoskateus, kun näin lohikeiton ja päädyin sitten siihen. Tilaus ja maksu hoidetaan tiskille, josta löytyy myös aseet, vedet, lehdet sun muut. Keiton ja salaatin viereen isketään sämpylä.

image

Sämpylä oli ok, tosin pehmeäkuorinen jne. Toimi kastettaessa lohikeittoon. Soppa olikin sitten ihanan täyteläinen ja ravitsevan oloinen. Tämä oli juurikin sitä mitä kaipasin ja lämmitti miellyttävästi lyhyen tuulen ja tuiskun jälkeen (matkalla rupesi tihkuttamaan). Lohikeitto oli maitoon valmistettu ja sopivan rasvaista, isoilla lohipaloilla jotka olivat juuri oikean kypsyisiä. Tätä oli ilo syödä ja toimi tällaisena suomalaisena kotiruoka-annoksena. Ne salaatit olivat melko suolaisen hintaisia, joten ei tämä nyt mitenkään kärkikastiin osunut. Mutta ihan hyvä, kevyt ja nopea, lounaskokemus oli ja nosti hauskasti nostalgiaa pintaan, täällä on tullut käytyä viimeksi varmaan joku kymmenen vuotta sitten. Jättikorvapuustejahan täällä kannattaa vetää kahvin kera, nykyään on ihan itse paahdettuja papujakin.

image

Sisustus on hyvin perinteinen, mannermaisen kahvilan oloinen ja onnistuu hyvin eurooppalaisen viban tuottamisessa. Täällä oli ihan hauska istuskella, tosin osa asiakaspaikoista on tungettu melko omituisiin kohtiin, minkä sinänsä ymmärrän kyllä. Korvapuusteja myymällä tämän paikan vuokra on varmaan melko raju, vaikka ihan hyvinhän tämä tuntuu pärjäävän. Asiakaspalvelu oli asiallista. Kasvissyöjälle onse salaatti ja ehkä mahdollisesti joku soppakin. Lasten kanssa voisi hyvinkin tulla koestamaan esim. niitä pullia ja olihan täällä lapsellista jengiä paikalla, syöttötuolit löytyy ja näemmä vaunujakin oli saatu onnistuneesti tuotua paikalle.

URL www.esplanad.fi
Puhelin 09-665496
Osoite Pohjoisesplanadi 37, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.