Bistromat (brunssi)

image

Kävimme perheen kanssa Bistromatin sunnuntaibrunssilla ja pistetään nyt tännekin merkintä aiheesta. Oli jälleen kerran erinomaista ruokaa tarjolla. Brunssit (aikuisilta 32e, lapset 16e 9-12 ja 12e 3-8) täällä toimivat aika normaaliin tyyliin, eli alkuruoka ja jälkkäri löytyy noutopöydästä, kun taas pääruoka tuodaan lautasannoksina. Alkuruokapöydässä oli: Vihersalaattia ja sinappikastiketta, Grillattua vihannes-vuohenjuustosalaattia, Maalaiskana-papusalaattia ja parmesaanikastiketta, Sinappisilakoita, Katajanmarjasilakoita, Savusmetanasilakoita, Katajagraavattua lohta ja tillikastiketta, Karitsanlihatartaria ja tryffelimajoneesia, Tilliperunoita sekä Bistro O matin artesaani leipää ja kirnuvoita. Pääruoka valittiin kolmesta lautasannoksesta: Punajuuririsottoa, Paahdettua siikafileetä ja basilikakastiketta tai Naudan kuvepaistia ja kurpitsapyrettä. Jälkkäripöydässä oli tarjolla: Karpalo-juustokakkua, Suklaamoussea ja kirsikkahilloketta, Crème Caramel, Suomalaisia pientila-juustoja.

image

Alkuruoka oli valtavan hyvää, kohokohtina oli ehdottomasti täällä tehdyt silakat, jotka olivat valtavan herkullisia, sekä tartar jonka kaverina ollut tryffelimajoneesi toimi ihan käsittämättömän hyvin. Pienet perunat olivat kuin uusia perunoita, ihanan pieniä ja maukkaita. Ja ne leivät ovat edelleenkin todella hyvin tehtyjä, erityisesti se saaristolaisleipä maistuu vähän liiankin hyvältä. Pääruoaksi tuli itselle se kala ja siika oli hienosti paistettu ja (porkkana?)pyree oli samettisen sileää ja suussasulavaa.

image

Noin muuten ne lisukkeet jäivät sivurooliin, kuten alkupalojen salaatitkin ja jännä mutta varmasti tehokas, ratkaisu että lihalla ja kalalla oli täsmälleen samat lisukkeet. Se beurre noisette komppasi kieltämättä molempia protskuja taitavasti.

image

Vaimolle tuli yllättäen se risotto ja oli kuulemma oikein hyvä, itsekin maistelin sitäkin hieman ja hyvin oli keitetty. Lapsillekin maistuivat ruoat erittäin hyvin ja erityisesti ne alkuruokapöydän kalat ja tartar olivat uuden hakukierroksen kohteina.

image

Sisustus on jo käyty läpi useampaan otteeseen, joten en nyt ala siitä avautumaan (tyylikäs on). Mutta täytyy kiitellä ruokien esillepanoa ja tarjolla olleiden annoksien jatkuvaa ylläpitoa, tässä oli jatkuvasti joku hääräämässä, että pöydät pysyivät hyvännäköisinä ja annokset freeseinä. Asiakaspalvelu oli erinomaista ja huomioonottavaista, huomasi myös että oli omistaja(t?) paikalla, salityöskentely oli hyvin sujuvaa. Ja iso kiitos jälleen siitä, että lapset otettiin niin hienosti huomioon, täällä on ilo käydä isommalla köörillä.

URL bistromat.fi/
Puhelin 050-4338700
Osoite Limnellinaukio, Kirkkonummi

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.