Allotria

image

HUOM! Ravintola on suljettu ja tilalle on tullut Bar Kapsäkki, joka ei tarjoile lounasta Kapsäkki.

Lounastapaaminen herra J:n kanssa osui Sörk[a/ä]n tienoille johtuen aikataulupaineista ja bongasin eat.fi:stä tämän ravintolan, jossa tarjoiltiin ilahduttavan paljon kasvispainotteista ruokaa. Tarjolla on päivittäin vaihtuvia lautasannoksia salaattibaarilla tai sopalla ja loppuun kuuluu kahvi tai tee. Tänään lounaslistalla oli tarjolla: Hernekeitto / Kasvishernekeitto ja pannukakku (8,90e), Salaattia punaviinissä haudutetulla päärynällä ja gorgonzola-juustolla (9,50e), Paahdettu paprika risotto (9,80e) sekä Kreikkalaista lihamureketta ja yrttiperunat (10,10e). Salaattibaarissa oli: Tomaatti-kurkku-jäävuorisalaatti-viinirypälesalaatti, kimchi (! tosin taisi ehkä olla jämät eiliseltä bbq-possua kimchillä annoksesta, mutta silti!), kurkku-purjokastike, krutonkeja, siemeniä ja balsamicco+oliiviöljy (sekä suolat ja pippurit). Salaattibaarin vieressä oli erilaisia leipiä, itselle osui maalaisleivän viipale ja voita päälle. Tiskillä oli myös alkusalaatin vaihtoehtona tomaattisoppa. Itselle valikoitui tuo hauskan kuuloinen päärynäsalaatti ja kaverille vegehernari. Tilaus ja maksu hoidetaan tiskille.

image

Alkuun nykäisty salaatti oli oikein maukas ja se kurkku-purjokastike oli herkullista. Kimchi oli sekin todella hyvää, omaan makuun olisi saanut olla hieman tulisempaa, mutta ihan oli tässä jo pientä potkua. J:n tomaattisoppa oli kuulemma sekin hyvin keitetty. Pääruoka saapui erinomaisen nopeasti, alkusalaatti ei ollut edes puolessa välissä. Valitettavasti molemmilla olikin sitten alkuruoka parempaa kuin pääruoka. Minulla se salaatti olisi kaivannut kastiketta, ja vaikka sitä olisikin voinut käydä salaattibaarista duunaamassa niin jos tehdään valmis salaatti, olisi se ihan hyvä tehdä loppuun asti. Päärynät olivat melko pliisun makuisia, mutta hauskan eksoottisia verrattuna normisalaatteihin. Sinihomejuusto komppasi päärynöitä ja tämä olisi ollut oiva salaatti pienellä lisäyrityksellä. Leipä oli sekin hyvin normisettiä, ei mitään erityistä kuorta tms, kaupan maalaisleipää. Kaverin hernari oli kuulemma ihan ok, mutta aika hennosti maustettua.

image

Loppuun vetäisty pannari hillolla ja kahvi toimivat hyvin. Keksejäkin sekä kaikenlaisia teelaatuja oli hyvin tarjolla ja kaiken kaikkiaan tämä vaikutti oivalta kahvilalta, mutta ruoan suhteen oltiin aika kunnianhimottomalla otteella liikkeellä. Mikä oli harmi sinänsä, koska täällä oli kiva istuskella.

image

Sisustus oli boheemin oloisen kahvilan tyylinen, mahtavan isolla lasiseinällä Hämeentien ja Mäkelänkadun kulmassa. Tässä oli hauska istuskella rupattelemassa vanhan kaverin kanssa jatsahtavan musiikin siivittämänä. Mesta täyttyi myös hyvin nopeasti ihmisistä ja oli 11:30 jo melkoisen ruuhkainen. Asiakaspalvelu oli asiallista ja nopeaa. Kasvissyöjälle löytyi moniakin erilaisia vaihtoehtoja, mutta tosiaan jotain jäi omasta mielestä uupumaan tuon ruoan suhteen. Lasten kanssa tänne oli useampikin porukka tullut ja syöttötuoleja sekä tilaa löytyi oikein hyvin.

URL www.allotria.fi
Puhelin 050-5791400
Osoite Hämeentie 68, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.