La Famiglia

image

Vaimo ja tyttö saapuivat lounaalle, joten suunnattiin johonkin Stokkan läheisyyteen. Paikaksi valikoitui La Famiglia, joka on tällä paikalla ollut jo yllättävän pitkään (muistaako kukaan enää Central 2000 ja Pizza Huttia jotka ovat näillä tienoilla elelleet joskus taannoin). Kyseessä on siis italialainen ravintola, joka tarjoaa salaatti+soppa (8,20e, edullinen!), lämmintä ruokaa buffassa (10,10e), isompi salaatti (10,10e), lounaspizzaa (10,10e kaksi täytettä), pastaa tai risottoa (11,90e) tai sitten jotain erikoisempaa lautasannosta (19,90e). Pääruokiin kuuluu salaattibaari ja leivät, kaikkiin tulee loppuun kahvi/tee. Soppa oli aurajuustoa ja salaattibaarissa oli: Vihreä salaattisekoitus, tomaatti, kurkku, porkkanaraaste, punajuurisötkötys, herneenversoja ja ranskalaista kastiketta. Leipä oli ciabattaa tuorejuustolevitteellä. Buffassa oli: Sipulipihvi sipulikastikkeella ja yrttiperunoilla. Salaatti oli Maalaissalaatti, risottona oli Katkarapurisotto ja sitten löytyi vielä se kalliimpi Karitsaa punaviinikastikkeella ja juureksilla. Itselle valikoitui buffa, vaimolle risotto ja tytölle pizzaa. Vedet löytyy pöydästä, päivän lehdet sisääntulon yhteydestä ja leikkipaikka (!) ravintolan perältä. Tilaus ja maksu hoidetaan pöydässä, eli ihan perinteisellä ravintolan mallilla mennään.

image

Soppa oli oikein hyvä aloitus, sopivan sinihomejuustomainen menemättä kuitenkaan liiallisuuksiin. Alkusalaatti taasen oli niin perussettiä kuten myös leipäkin. Itse sipulipihvi kastikkeineen oli mainio ja perunatkin olivat onnistuneet hienosti. Oli pakko käydä jopa ottaa pieni santsikierros, kun pizzan ja risoton tulemisessa kesti hetken. Risotto oli sekin hyvä ja kuulemma chiliä oli sopivasti tuomassa pientä potkua annokseen, joka oli niin iso että osa jäi syömättä. Pizza oli sekin taiten paistettu, rapsakka kuori ja maltillisesti hyviä täytteitä.

image

Sisustus on ketjumaisella harkinnalla kasattu faux-italialainen ravintola. Toimii ihan jees ja iso kiitos leikkipaikasta, joka tuo lisärauhaa omaan syöntihetkeen lasten kanssa liikuttaessa. Asiakaspalvelu oli ystävällistä. Kasvissyöjälle oli (ehkä) se Maalaissalaatti, tosin en tiedä mitä se sisältää. Soppa+salaatti nyt ainakin löytyi ja vielä ihan hyvällä hinnalla. Lasten kanssa oli vaivatonta tulla, syöttötuolit ja erityisesti se leikkipaikka tekevät tästä hyvän kohteen lapsellisille.

image

image

URL www.center-inn.fi/lafamiglia
Puhelin 09-85685680
Osoite Keskuskatu 3, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.