Ruohonjuuri

image

Tänään oli hieman kiirus, joten ajattelin napata nopean lounaan taas yhdestä paikasta jonka ohi on tullut mentyä lukuisia kertoja. Tällä kertaa valinta osui läheiseen Ruohonjuuri-kaupan delipisteeseen. Paikka tarjoaa salaatteja ja webskan mukaan muutakin, tosin ne muut näyttivät kaupassa joltain smoothieilta tms välipaloilta. Tänään oli tarjolla salaatteja (9,90e): Quinoasalaatti, vihreä nuudelisalaatti sekä villi puutarha -salaatti. Kaupassa harhailin hetken ja sitten kysyin että missä niitä lounasjuttuja on, niin minut ohjattiin kylmähyllylle jossa oli valmiiksi pakattuja pahvitötsiä. Vierestä löytyi hetken ihmettelyn jälkeen puiset aseet. Juotavaa ei ole tarjolla, muuta kuin ostettavia törppiä, tosin kassa sanoi että periaatteessa voivat tuoda vettä. Päädyin sitten yltiöpäiseen liikkeeseen ja nappasin kookosvettä (3,35e) jollain marjoilla tms maustettuna. Maksu hoidetaan kassalla.

Täytyy sanoa, että tämä oli kyllä ihan ehdoton viimeinen kerta kun maistan kookosvettä. Blech. Offensiivisen ja teollisen makuista tavaraa, jota ei pystynyt koko tönikkää vetäisemään loppuun. Mikä on ihan ihme, koska se salaatti oli käsittämättömän suolainen ja janohan tässä tuli. Quinoa ja muut ainekset olivat vettyneet (milloinkohan nämä oikein tehdään? pahvikin oli jo hieman antamassa periksi) epämääräiseksi puuromaiseksi massaksi. Aavistuksen limaisen tuntuiset porkkanasuikaleet annoksen seassa eivät mitenkään parantaneet makua tai suutuntumaa. Tämä oli yksi ikävimmistä lounaista mitä on tullut syötyä ja jos en olisi jo luovuttanut stadin huonoimman salaatin titteliä Beanielle, niin tämä saisi kyllä sen palkinnon. Miksi ihmeessä pitää raaka-aineita kohdella tällä tavalla. Ja se suolataso oli ihan omissa sfääreissään, joten ei tämä kyllä mitään terveysruokaakaan ole. Hyvin heikko esitys.

image

Sisustus on ruokakauppa, tosin tavarat täällä on mielenkiintoisempia kuin normimarketissa ja yleisesti ottaen kauppa on (“delipistettä” lukuunottamatta, joka oli nuhjaantuneen oloinen nurkka) ihan kiintoisan oloinen. Ruokailuun asiakaspaikat ovat luonnollisesti kortilla, käytännössä yksi pieni baaripöytä jakkaroineen, vähän samaa settiä kuin esim. erinomaisessa Kampin Tortilla Housessa. Asiakaspalvelu oli nopeaa, kaupan kassallahan tässä tosin ollaan, eikä missään ravintolassa. Kasvissyöjälle täällä on kaikki sopivaa, mutta tämän kokemuksen perusteella sanoisin että näitä ruokia ei missään nimessä pidä erehtyä ostamaan. Kamala lounas.

URL http://www.ruohonjuuri.fi/myymalat/ruohonjuuri-deli/
Puhelin 020-7669755
Osoite Keskuskatu 6, 00100 Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.