Rafla

image

HUOM! Ravintola on suljettu, tilalle on tullut Piece n Love -pizzeria.

Sainpas vihdoin ja viimein mentyä tänne, käveltyäni ohi monen monta kertaa. Paikka on oman webskan mukaan ranskalais-skandinaavinen ravintola ja siltähän tämä listan ja ulkoasun perusteella vaikuttaisi. Tänään oli tarjolla: Tyrnishotti (listaan merkattu että 1e tai 2e, en tajua), Viher-yrttisalaatti (alkuun 6e) Tomaattikeittoa (7e/10e), Bratwurstia hapankaalilla ja lohkoperunoilla (10,50e), Paahtopaistisalaattia (12,50e), Tillipestopastaa ja lohta (12,50e). Tarjolla oli myös A la carte-listalta: (alkuun) Häränfileecarpaccio,wasabikastiketta ja rukolaa  (14,50e); Lampaanlihapullia, juureksia salvia-voissa ja madeirakastiketta (18,80e); sekä loppuun Jäätelöannos (5,50e). Näiden lisäksi oli myös salaatteja, tosin en ole ihan varma hinnoista: Friteerattua kanaa & Bulguria, Lohi & Avokado, Vuohenjuusto-kevätkääryle, Tiikerirapu & Chili. Itselle valikoitui bratwurst hapankaalilla. Tilaus ja maksu hoidetaan pöydässä, johon tarjoilija tuo menut aidon ravintolan henkeen sopivasti.

image

Alkuun napsahti pöytään muutama viipale leipää ja voinappi. Leipä oli normisettiä kaupan hyllystä, mutta ihan kiva näitä oli nakerrella pääruokaa odotellessa. Pääruoka olikin sitten hienosti aseteltu lautaselle, yllättävän kauniin näköiseksi tällaisenkin voi saada. Bratwurst oli oikein hyvää, tosin hieman olivat ehtineet jäähtyä matkalla pöytään. Perunat olivat lämpimiä ja aivan erinomaisia lohkoperunoita, tähän mennessä ehdottomasti parhaimpia mitä olen lounaalla saanut. Hapankaali oli myös makoisaa ja se hieman sinappinen kastike toimi mainiosti kaikkien kanssa. Oikein hyvä suoritus, eikä edes mitenkään raskas annos vaikka nimestä olisi muuta voinut kuvitella.

image

Sisustus on yksinkertaisen tyylikäs bistromainen ravintola baaripöytineen ja hillittyjen kalusteiden kera. Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista. Kasvissyöjälle on vähän hintsusti valinnanvaraa, mutta ehkä jotain salaatteja tms löytyy sopan lisäksi. Lasten kanssa voisi harkita tulevansakin, vaikka ehkä tämä on “aikusempaan makuun” kohdennettu rafla.

URL http://ravintolarafla.fi/
Puhelin 09-61242244
Osoite Uudenmaankatu 9, 00150 Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.