Tang Dynasty

image

HUOM! Ravintola on suljettu ja tilalle on tullut Itsudemo.

1000/4! Tänään tuli sitten 250 eri lounaspaikkaa pääkaupunkiseudulla täyteen. Listalla on enemmänkin, mutta osa niistä ei tarjoa lounasta (kuten Kannas) ja osa on muualla (esim. Taivaallinen Rauha) joten omien laskujen mukaan ollaan nyt päästy taas yhteen taikanumeroon. Olisi kai tätä pitänyt jotenkin juhlistaa, mutta piti hakea jakoavaimia ja oli muutenkin kiire, joten päädyin Kampin Narinkkatorin kupeessa sijaitsevaan Tang Dynastyyn (teki jostain syystä taas mieli kiinalaista, onkohan minulla joku piilevä MSG puutostila). Täällä on tullut käytyä useampaan otteeseen myös lapsien kanssa kun viikonloppunakin on buffa jossa sushia, mutta ei vähään aikaan. Paikka olikin muuttunut hieman eri rakenteiseksi, mutta ruoka oli jokseenkin samaa settiä eli sushi (>12e) + itämainen buffa (9,70e) salaatilla ja sopalla. Tänään oli tarjolla kaikenlaisia susheja, joita en jaksanut edes käydä katsomassa (nämä ei ole olleet ihan parhaita täällä ainakaan ennen) joten en kommentoi niitä sen enempää. Perusbuffan puolella oli (missään ei ollut kylttejä): Tofu-paprika-sipuli, kookoskana, nauta-paprika-sipuli, possu-chili-sipuli, possua virheällä pavulla, riisiä, paistettua nuudelia, kevätkääryleitä, jotain fritattuja nyyttejä, fritattua kanaa ja hapanimeläkastiketta. Salaattipuolella oli: Salaatti-tomaatti-kurkku, hillosipuleita, jalopenoja, suolakurkkuja ja porkkana-kaali-salaatti. Kolmea eri kastiketta ja nam phrik/pla kulho. Itse otin sen perusbuffan. Tilaus ja maksu hoidetaan baaritiskille joka on nykyään ravintolan “takaseinällä”.

image

Alkuun vetäisty salaatti oli aika väsynyt, purkkijuttuja ja hieman nuhjaantuneita komponentteja. Keittokaan ei ollut mikään kovin ihmeellinen, olisi kaivannut enemmän maustamista. Pääruoka yllätti positiivisesti, tofu oli herkullinen ja melkein tein perinteisen virhe-santsikierroksen ihan vaan tämän takia, mutta maltoin onneksi mieleni. Kastike oli hyvää ja tofu oli hyvää sekä siinä oli hauska tekstuuri. Kasviksetkin oli maltettu jättää hieman napakoiksi. Hyvä aloitus joka jatkui hyvällä fritillä, jossa ei ollut liikaa taikinaa, mutta kuitenkin tarpeeksi että oli se hyvä rapsakka kuori ja liha oli jäänyt meheväksi. Kastike oli aika tavanomaista, mutta sopi kuitenkin hyvin sen palluraisen kanssa. Naudan päälle roiskittu chilikastike toi pienen poltteen mukaan, muuten kastike oli melko neutraali. Kaikki possukastikkeet maistuivat jokseenkin samanoloisilta, mutta olivat kuitenkin ihan maukkaita ja mehukkaita. Pidin siitä kookoskanastakin, pehmeä sekä mehukas kokonaisuus. Yllätyin siitä kuinka hyvä setti tämä oli, maukasta ja joiltain osin jopa erittäin hyvää. Riisikin oli hyvin valmistettu, joka ei ole mikään itsestäänselvyys näissä buffissa. Nuudelit eivät olleet mitään erityisiä, hieman rasvaisia ja vaikeasti syötäviä kun lipsahtelivat pois haarukasta (en yleensä jaksa alkaa lounaalla taiteilemaan puikoilla). Kokonaisuutena yksi stadin paremmista itämaisista buffista.

image

Sisustus on tummanpuhuva, isoja kalusteita ja suurikokoisia koristeita. Onkohan tämä joku kultuurijuttu, kun kiinalaisissa ravintoloissa tuntuu aina olevan normaalia kookkaampia tuoleja ja pöytiä. Ihan siisti paikka tämä jokatapauksessa on ja Narinkkatorille avautuvat ikkunat tuovat valoa muuten tummaan ravintolaan ja näistä on kiva ihmetellä ihmisten toimia Kampin neonvalojen hehkussa. Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista. Kasvissyöjälle oli sitä herkullista tofua, mutta ehkä se ei kuitenkaan ole ihan vielä riittävä syy tulla tänne, tarjooma oli hyvin eläinpainotteinen. Lasten kanssa täällä on käyty useampaan otteeseen ja varmaan seuraavan kerran kun käydään Luonnontieteellisessä museossa tutustumassa erinomaisesti kuratoituihin näyttelyihin, niin pitää käydä jälleen ja ehkä jopa koestaa niitä susheja. Syöttötuolejakin löytyy, lapsille on ollut ainakin aiemmin alennetut siedettävät hinnat ja tilaahan täällä on vaikka minkälaisille vaunupartioille, vaikka remontti onkin joitain kohtia ravintolaa pienentänyt.

URL http://www.tangdynasty.fi/
Puhelin 09-3233200
Osoite Salomonkatu 3, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.