Taivaallinen Rauha

image

Pääsiäisenä tulee usein lähdettyä mökille perheen kesken ja se tarkoittaa lounaita ABC ketjun lämpimänkarvaisessa syleilyssä, mutta myös maakuntaravintoloissa. Ylivieskassa tulee käytyä siksi, koska se on mökkiä lähin paikka jossa on isompia kauppoja sekä joitain ravintoloitakin. Ylivieskan (mahdollisesti) paras ravintola on Taivaallinen Rauha, joka tarjoaa kiinalaista buffaa (10e arkisin, 15e viikonloppuisin ja 8v asti 1e/vuosi) sushilla höystettynä. Buffaan kuuluu myös juomat sekä loppuun kahvia/teetä sekä keksiä. Eli aika sama konsepti kuin esim. Kin Sushissa. Tilaus ja maksu suoritetaan tiskille ja sitten vaan buffan kimppuun. Tänään oli tarjolla: Sushia (lohi-, “rapustick”-, jättirapu-, avokado- sekä tofunigireitä ja muutama makirulla joissa oli muistaakseni kaliforniarullan kaltaisia aineksia), salaattibaari (kurkku, jäävuorisalaatti, kaaliraaste, maissi, japanilainen merileväsalaatti sekä pikkelöityä inkivääriä), maissikeitto, riisi sekä lämpimällä puolella kevätkääryleitä, fritattua kanaa, hapanimeläkastiketta, possua, yakinikua, yakitoria, uunilohta “japanilaisittain” ja paistettuja kasviksia.

image

Alkuun vedetty salaatti oli hyvin perusmeininkiä, tosin merileväsalaatti oli oikein hyvä ja teemaan sopiva. Sushia ei tullut tällä kertaa otettua, koska ne eivät näyttäneet erityisen houkuttelevilta ja viime kerralla (täällä on käyty pari kertaa vuodessa, pääsiäisenä ja kesällä useamman vuoden ajan) ne eivät olleet kovin hyviä. Pääruoat ovat yllättävän heikossa hapessa heti buffan alkaessa/ravintolan avautuessa mikä aina jaksaa ihmetyttää. Tehdäänkö nämä niin aikaisin, että ehtivät “väsähtää” ennen kuin ensimmäinenkään asiakas on niihin ehtinyt koskea? Tällä kertaa onneksi lämpimät ruoat olivat sentään lämpimiä, mikä ei aina ole ollut totta. Yakitori-vartaat olivat semiok, tosin ei näitä yhtä enempää oikein viitsi nakertaa. Possukastike piti sisällään yllättävän kuivuneita lihanpaloja, mutta itse kastikkeen maku oli ok. Yakiniku oli ehkä paras porukasta, mutta vain hieman. Riisikin on täällä aina heti kättelystä jotenkin hieman kovettunutta, eikä suinkaan sellaista ilmavan kosteaa, mitä sen kuuluisi olla. Ei tämä mitenkään pärjää stadin keskinkertaisillekaan kiinalaisille buffille, mutta on tämä silti yksi tämän alueen parhaimmista (kiinalaisista) ravintoloista. Olisi vaan kiva jos hieman enemmän nähtäisiin vaivaa näiden juttujen eteen, vaikka kaippa tämä menestyy tälläkin tavalla sopivan hyvin.

image

Sisustus on selkeä “kiinalainen ravintola” kategoriassa ja sellaisena toimii oikein hyvin. Tuolit ovat kuitenkin liian isot näihin pöytiin ja niiden kanssa on aina hirveä venkslaaminen. Tosin tätä esiintyy myös muissa kiinalaisissa ravintoloissa, joten saattaa olla vain tyylikysymys. Kasvissyöjälle buffa ei mitään kovin ihmeellistä tarjoa, mutta listalta toki löytyy jotain. Lasten kanssa täällä tulee käytyä joka kerta, joten tiedän että toimii, syöttötuolit löytyvät ja muksut tykkää käydä itse hakemassa sushit ja juomat.

URL http://www.taivaallinenrauha.fi/
Puhelin 08-425678
Osoite Asemakatu 4, Ylivieska

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.