Dong Bei Hu (2. kerta)

Jaksaa jaksaa, nyt oli vuorossa lounastapaaminen herra T:n kanssa ja maantieteellisistä syistä johtuen piti kehittää joku mesta lähellä steissiä.

Dong Bei Hu on kummitellut mielessäni jo jonkun aikaa, kun en ole päässyt käymään kertaakaan siinä uudessa Korkeavuorenkadulle väännetyssä laitoksessa. Ja jotenkin edelleen oli sellainen olo, että kaipasin kiinalaista ruokaa, varmaan joku puutostauti. Eli tunneleita pitkin kohti Kaisaniemen nurkkia.

An average Chinese restaurant that has lost the shine of the glory days of past.

Some of the other restaurants in area are Pajazzo Trattoria, Siipiweikot and Vapiano.

Tänään lautasannoksia (10e) oli tarjolla lounaslistalla seuraavanlaiset vaihtoehdot: Gong Bao Tofu eli paistettua tofua chilillä ja pähkinöillä, paistettua kanaa chilillä ja Sichuan pippurilla, paistettua lehmää kiinankaalilla, paistettua possua kananmunalla ja sienillä sekä paistettuja nuudeleita ja vihanneksia.

Itselle valikoitui lihasmuistista kana chilillä ja pippureilla, kaveri otti nauta-annoksen. Tilaus hoidettiin pöydässä, maksu tiskillä.

Alkuun tuli keittoa, joka oli yllättävän tulinen setti heti alkuun. Noin muuten tämä ei ollut mitenkään erityisen maukas, joku tällainen vegesoppa. Mutta lämmitti kivasti jne.

Pääruoat saapuivat kohtuullisen nopeasti ja olivat todella reippaan kokoiset setit omilla lautasillaan. Riisiä tuli myös iso kipollinen. Mutta koosta huolimatta annokset pettivät pahan kerran. Riisi oli vähän kokkareista ja jo paikoitellen kovettunutta vaikka oltiin melko aikaisin liikenteessä.

Oma chilikana oli kuin heikko varjo siitä chilikanasta mitä olen Korkeavuorenkadulla joskus syönyt. Ainoa hyvä asia tässä annoksessa oli ne hedelmäisen turruttavan maun tuoneet pippurit, muuten tämä meni suorituksena jo snadisti alle sen keskivertokiinalaisen ravintolan.

Buffissakin on usein maukkaampia kastikkeita kuin mitä tässä oli. Herra T:n lehmä ei sekään vakuuttanut, enemmänkin tällaista perusmättöä, mutta tehty ilman iloa ja rakkautta.

Sisustus oli kivan freesi ja jännällä tavalla teollinen, betonikatto oli jätetty kiintoisan rouheaksi ja muutenkin tässä oli hyvä turista kuulumisia kaverin kanssa. Aulatilassa oli mielenkiintoisen oloinen kiinalainen(?) lehti.

Tila itsessään muistutti siitä ajasta kun olen tästä samaisesta aulasta kulkenut monet kerrat yläkerroksiin yhden sisäministeriön man-trapin kautta. Silloin tuli käytyä muiden kanssa usein Fennia-korttelin rasvamontussa monien muiden raflojen lisäksi.

Asiakaspalvelu oli asiallista. Kasvissyöjälle oli se tofu-annos, mutta oikeasti kannattaa mennä vaikka läheiseen Mount Everestiin, tämä ei nyt oikein toiminut, harmi sinänsä. Lastenkaan kanssa en viitsisi tulla.

Ps. Huomenna sitten joku uusi mesta, sen pitäisi omien laskujen mukaan olla #720. Ja jostain hämmentävästä aivosopukasta kaivautui esiin muisto dogma00:sta, kaikenlaisia juttuja sitä pongahtaakin selkärangasta.

URL www.dongbeihu.fi
Puhelin 09-495098
Osoite Vuorikatu 20, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.