Red Apple

image

HUOM! Ravintola on suljettu.

Tänään tuli jostain käsittämättömästä syystä tarve kiinalaiselle ruoalle, joten skannasin nopeasti lähiseudun tarjooman ja suuntasin sisätiloja pitkin (oli kylmä jne) Sanomatalon Red Apple -ravintolaan. Mesta tarjoaa buffaa (10,90e) jossa salaattibaari, lämpimät ruoat lisukkeineen sekä jälkkäriä(!) teen/kahvin kera. Tänään oli tarjolla: Tofu-kasvis-currya, hapanimelä possua, kanaa bambuilla ja sienillä, nautaa mustapapukastikkeella, friteissä oli kevätkääryleitä sekä ilahduttavasti (kalaa kun näissä ei yleensä näe) tilapiaa, satay-kanapihvejä, bbq-possupihvejä, lisukkeina riisi, paistettu riisi, nuudelit ja friteerattu kiinalainen leipä (näytti kolmioksi halkaistuilta paahtoleiviltä). Salaattibaarissa oli (muistaakseni): Kanasalaatti, salaattisekoitus, tomaattia, kurkkua, porkkana-kaali-pikkelsiä, riisikeksejä ja jotain kastiketta. Sivussa oli myös chili- ja soijakastiketta joita roiskin annokseen vapautuneesti. Tilaus ja maksu hoidetaan tiskillä, josta saa lautasen. Tiskin päädyssä on limupiste ja vedet.

image

Salaatti ei ollut niin ihmeellistä, että olisin jaksanut erikseen ottaa alkuun mitään sieltä, tosin porkkana-kaali-salaattia nappasin vähän lautaselle ja se menetteli. Otin paistetun riisin ympärille jonkinlaisen ruotsinlaivasetin eri kastikkeita ja ensimmäisenä maistettu Tofu-curry ei vakuuttanut, liian pliisua. Mutta sitten oli vuorossa hapanimelä-possu ananaksen, sipulin ja paprikan kera. Tämä oli oikein hyvää ja possuun oli saatu hieman rapsakka kuori joka sai suutuntuman kivaksi. Tämä ole sen verran hyvää että sitä piti hakea santsikierros. Satay-kana oli ihan ok, päälle laitettu maapähkinäkastike toimi sen kanssa. Mustapapu-nauta oli sekin ihan kiva, kuten myös kana bambuilla ja sienillä, mutta se mikä näissä toimi itse kastiketta paremmin oli se chilisoossi. Kerrankin oikeasti potkua, kun nämä tuppaavat olemaan melko laimeita. Chilisoossi ja hapanimelä possu saivat palaamaan patojen ääreen ja niistä intoutuneena nappasin mukaan vielä jälkkärinä olleen omenapiiras-palan kahvin kanssa, vaikka yleensä en näitä jaksa. Piiras oli ihan kiva pieni lopetus lounaalle. Tämä oli ihan kohtuullinen buffa, mutta pidän kyllä Mei Lin ja Ju Fun versioita hieman parempina jos ihan kiinalaista ruokaa ajatellaan.

image

Sisustus oli hassun oloinen, tavallaan sanomatalon muuhun meininkiin sopiva, laatikkomaisia looseja parissa rivissä. Joitain pieniä eksoottisia sisustusjuttuja, mutta muuten aika neutraali. Ison atriumin vieressä oli hauska ihmetellä ihmisten touhuja. Asiakaspalvelu oli nopeaa. Kasvissyöjälle täällä oli melko huono valikoima, kannattaa mennä muualle. Lasten kanssa tuskin tulisi tänne lähdettyä, vähän ehkä hankalassa paikassakin jotenkin ja asiakaspaikat vaikuttivat hieman epäsopivia syöttötuoleille yms systeemeille.

URL http://eat.fi/helsinki/red-apple
Puhelin 040-9622000
Osoite Postikuja 2, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.