Vapiano (2. kerta)

image

Meni lounaalle lähtö vähän myöhäiseksi (klo 12 jälkeen) ja kun kollegan kanssa ramppasimme Friends & Brgrs ravintolaan, niin siellähän oli 20 min jono. Ehdotin lähellä sijaitsevaa Vapianoa, kun ei ollut nyt aikaa tai kiinnostusta mennä valtavan pitkälle ja kollega ei ollut käynyt siellä aikaisemmin. Marssimme sisään, kortit kouraan ja tilailemaan. Nyt oli Syö Helsinki viikot käynnissä ja kympillä oli tarjolla rucola-ricottaravioli voikastikkeella. Tilattiin molemmat kyseinen annos ja jäimme ihmettelemään annosten valmistumista. Muita kympin annoksia oli: Härkä-carpaccio tuoreiden sienien, parmesaanin, rucolan ja itsetehdyn cipriani-kastikkeen kera sekä Kiviuunissa paistettu pizza parmankinkun sekä parmesaanin kera. Muutenkin lista näytti päivittyneen viime kerran jälkeen.

image

Tällä kertaa (varmaan tarjoukseen ei kuulunut) ei tullu alkusalaattia, mutta juustotäytteiset raviolit voikastikkeessa täyttivät kyllä vatsan oikein hyvin. Annos oli oikein hyvän makuinen, pasta oli erittäin hyvin kypsennetty ja täyte oli herkullista, erityisesti kastikkeen kanssa. Ainoa mikä annoksessa hieman häiritsi oli alkuvaiheessa sitä kastiketta oli huomattavan paljon. Tähän tosin auttoi se, että viereen tuli pari siivua hyvää ciabattaa jolla sitten liiat kastikkeet tuli noukittua parempiin suihin. Hyvä ja kohtuullisen kevyt annos, Vapiano ei pettänyt tälläkään kertaa ja täytyy sanoa että edelleenkin kiehtoi seurata annoksen tekemistä. Pitää joskus käydä testaamassa pizza.

image

Sisustus on käyty läpi jo aiemminkin, mutta todetaan nyt vielä kerran että tämä on omaan makuun sopiva, siisti ja kivan modernin oloinen mesta. Ja “pakotin” lounasseuran mukaan istumaan puun alle. Se on vaan jotenkin hauska pöytä. Asiakaspalvelu oli nopeaa ja ystävällistä, kokki keskusteli ruoanlaiton lomassa sujuvasti meidän kanssa. Kasvissyöjälle oli mm. uusi parsapasta ja muutakin kiinnostavaa. Lapsille on omat listat pastoissa ja pizzoissa ja syöttötuolejakin löytyy, eli natiaistenkin kanssa voisi kuvitella käyvänsä. Ei tämä kaupungin parasta italialaista ole, mutta hyvää ja mielenkiintoinen konsepti sekä hauska ympäristö saa varmasti käymään uudelleen.

URL http://www.vapiano.fi/
Puhelin 09-6981225
Osoite Mikonkatu 15, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.