Aya

image

HUOM! Ravintola on suljettu ja tilalle on tullut Citycenterin “ravintolamaailma“, jossa mm. Döner Harju City.

Tänään ei mennyt ihan putkeen kun lähdin ensin koleasta kelistä välittämättä hihhuloimaan Töölön suuntaan, mutta unohdin puhelimen (ja kuka nyt pystyy syömään ruokaa ilman puhelinta!?) joten palasin konttorille ja päätin käydä pikaisella lounaalla lähistöllä. Paikaksi valikoitui Citycenterin japanilainen/itämainen Aya. Paikka tarjoaa tietysti sushia, mutta onneksi myös muutakin. Valitettavasti webska on mitä on ja kaikki julkiruokalistat ovat vanhentuneita ja väärillä tiedoilla, mutta laitetaan nyt edes ylimalkainen lista tähän: Sushisettejä (11e ja ylöspäin), Ramen nuudeliannos possulla (12,50e), Oyakadon (muna+kana)/Katsudon (fritattu possu)/Gyūdon (nauta)/Butadon (possu) riisipedillä (>11e), Kasvis tempura (>11e), Phở-keittoa (>11e) ja varmaan jotain muutakin, mutta en muista. Tilaus ja maksu suoritetaan tiskille (johon oli kivasti opaste laitettuna sisäänkäynnin yhteydessä) ja sitten numerolapun kanssa vettä hakemaan ja pöytään odottelemaan. Itse valitsin Ramen annoksen, kun halusin vertailla eilistä Phở-kokemusta vastaavankaltaiseen japanilaiseen versioon.

image

Keitto saapui kohtuullisessa ajassa, tosin näytti siltä, että susheja saa nopeampaankin tahtiin (näillä oli oma kasaaja) kun myöhemmin tulleille napsahti aikaisemmin lautaset pöytään. Annos oli kivan näköinen, isokokoinen ja käsitti nuudeleita liemessä, puolikkaan keitetyn kananmunan, ohuehkon possupihvin, joku jännä spiraalisysteemi (taisi olla surimia?), merilevää mausteeksi sekä kevätsipulia. Liemi oli ihan ok, lämmin ja täyteläinen, mutta kovin tämä jäi mielestäni siitä eilisestä liemestä jälkeen. Nuudelit tuntuivat olevan stanu “opiskelijanuudeleita” ja vaikkakin possupihvi, muna sekä kevätsipuli olivat ihan kiva lisä, niin kovasti tuli mieleen ne ajat kun olin juuri muuttanut pois kotoa ja kaappi oli täynnä Mama-nuudeleita. Tämä oli jonkin verran sofistikoituneempi otos noista annoksista, mutta myös dekadin verran kalliimpi. Eli kyllä tällä nälkä lähti, mutta ei ollut mielestäni hintansa väärti. Kiva kuitenkin, että tarjoavat muutakin kuin sitä sushia.

image

Sisustus on saatu yllättävän hyvin teemaan sopivaksi, ottaen ympäristön huomioon. Taaempana ravintolassa on hauskat japanilaishenkiset puurakenteet ja muutenkin sisustukseen oli panostettu. Myös takaosan avokeittiössä häärännyt japanilaiskokki toi autenttista vaikutelmaa meininkiin. Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista. Kasvissyöjälle täällä vaikutti olevan ainakin niitä kasvistempuroita ja varmaan ehkä joku nuudelisoppakin löytyy, vaikka aika useinhan näiden liemi on joko kala- tai eläinperäinen. Ei tämä kuitenkaan niin paljon vakuuttanut, että lähtisin erikseen täältä haeskelemaan kasvisruokanautintoja. Lasten kanssa voisi tulla siinä mielessä, että sushi kelpaa heille, mutta jälleen kerran Kin Sushin saman hintaluokan sushi+kastikebuffa voittaisi mennen tullen.

URL http://www.ravintola-aya.fi/
Puhelin 09-672346
Osoite Kaivokatu 8, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.