Kartanohotelli Saari

image

Toinen vakkaripaikka mökkireissulla on Kartanohotelli Saari tai tuttavallisemmin Susisaari (vanha nimi ja varsinainen paikan nimi). Tämä on viime vuosina kohdannut uudistuksen, niin sisustuksen kuin ruokalistankin osalta. Aikaisempi “päivän pihvi systeemi” on muuttunut tyypillisemmäksi suomalaista ruokaa ja pizzaa tarjoavaksi menuksi sekä lounasbuffaa (n. 10e) tarjoavaksi paikaksi. Ruokalistalta löytyy tosiaankin alkuruokia, jotka tosin ovat melkoisen isoja alkupaloiksi, kana- (n. 18e), possu- (n. 20e) ja nautapihvejä (n. 25e) sekä joitain jälkkäreitä että niitä pizzoja (7e yksi täyte ja lisätäytteet 1e/täyte). Tänään lounasbuffassa oli salaattibaarin ( lisäksi lihamurekettä, joka tosin näytti hieman yksittäisiltä lihakepakoilta. Lounasbuffa täällä on jo kokeiltu ja se ei sillä kertaa erityisesti vakuuttanut, tosin ei se nyt mitään pahaakaan ollut ja näin ollen päädyttiin lautasannoksiin. Itselle valikoitui kanapihvi vuohenjuustotäytteellä ja punaviinikastikkeella. Vaimolle osui paistetut silakat (vai muikut? nyt en muista) muussilla ja lapsille löytyi listan ohi lehtipihviä sekä yhdelle tuli pizza yhdellä täytteellä (tonnikala).

image

Alkusalaatti oli ihan ok, ei mikään erityisen mieleenpainuva mutta parempi kuin aikaisempi Taivaallisen Rauhan vastaava. Vastasi perus työpaikkaruokalan lounaslinjaston salaattibaaria. Itse pääruoka käsitti massiivisen määrän ranskalaisia ja punaviinikastikkeessa kelluvan, ison kanan rintafileen. Kana oli paistettu jauhossa ja voissa oikein hyvin, pinta oli hieman rapsakka ja makoisa. Täytteenä ollut vuohenjuustokreemi oli kanalle sopiva ja maukas sekin. Kana oli jäänyt sopivan mehukkaaksi ja punaviinikastikkeen kanssa tämä oli oikein kelvollinen ruoka. Ranskikset olivat rapsakoita, mutta toisena lisukkeena toimineet kasvikset eivät olleet kovinkaan hyvin paistettuja tai maustettuja ja jäivät koristamaan lautasen reunaa. Paistetut muikut (taisivat kuitenkin olla muikkuja) olivat rapsakoita mutta aivan tajuttoman suolaisia. Näitä alkoi olla jo hieman hankala syödä, taisi olla kokki rakastunut tai muuten hämmentyneessä mielentilassa. Kuulemma edellisellä kerralla sama annos oli ollut oikein hyvä, joten jonkinlaista varianssia laadussa löytyy. Paikka on myös hintatasoltaan melko suolainen, tosin vaihtoehtojakaan täällä ei juurikaan ole. Pizzat ja lounasbuffa ovat kuitenkin ihan kohtuuhintaisia ja se pizza oli itseasiassa yllättävän hyvä.

image

Sisustus on freesattu aikaisemmista ajoista ja siisti, mutta kaljapaikkahan tämä enemmän on kuin perinteinen ravintola. Maisemat ikkunoista avautuvat järvelle, joka on toki miellyttävää katseltavaa. Kasvisruokaa täällä edustaa ne pizzat sopivilla täytteillä ja ehkä aurajuustosoppa. Lasten kanssa täällä on aina käyty ja hyvin on toiminut, syöttötuolikin löytyy kysyttäessä.

URL http://kartanohotellisaari.fi/
Puhelin 050-5503577
Osoite Susisaarentie 12-14, Reisjärvi

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.