Dennis

image

Tänään ei ollut enää niin järkyttävä keli, joten uskaltauduin ulos pienestä tihkusta huolimatta. Päätin käydä Pizzeria Denniksessä, kun se taisi olla viimeinen ravintola kyseisessä korttelissa. Paikka tarjoaa pizzaa (10e kahdella täytteellä) ja kotiruokaa (10e) sekä Keitto+jälkkäri komboa (9,70e, mutta ehkä vain torstaisin?), Grillileikettä (10,30e) tai sitten risottoa (15,50e). Kotiruokalistalla oli tänään: Ylikypsällä porsaalla ja chilillä täytetyt Talon krepit, Pasta Genovese, Tomaattinen salamipasta sekä Sambucassa paistettua halloumijuustoa ja pekaanipähkinää salaatilla. Viikon risotto oli Portobello-timjamivoirisotto. Näihin kuuluu myös salaattibaari sekä kahvi/tee loppuun. Salaattipöydänkin (7,50e) voi ottaa lounaaksi. Tilaus ja maksu(?) suoritetaan pöydässä, tosin itse maksoin “tiskille” kun oli hieman kiirus. Itse valkkasin krepit, kun aiemmin näiden pizzaa syöneenä ole henk.koht. sitä mieltä että pizzaan käytetty juusto (emmental?) ei toimi kauhean hyvin. Salaatibaarissa oli: salaattisekoitus, tomaattia+punasipulia, joku sieni-majoneesisalaatti (*blech*), kukkuviipaleita jogurttikastikkeella, riisisalaatti (*blech*), kurkku-kaali-raastesalaatti sekä vesimelonia. Kastikkeena oli sinappikastike, mahdollisesti näiden oma, kun kerran erikseen myös myyvät salaattikastikkeita. Leipänä oli patonginkaltainen systeemi ja tuorejuustolevite.

image

Alkusalaatti oli ihan jees, komponentteja oli jonkun verran maustettu/marinoitu ja pidän yleensä tuollaisesta “slaw” henkisestä virityksestä. Aika tällainen pizzapaikan alkusalaattipöytä-henkinen viritys, joka tietysti sopii paikan henkeen erinomaisesti. Pääruoka olikin sitten aika pläjäys siinä lautasella, vähän oli laitettu salaattia sivuun tuomaan vähän väriä lettujen viereen. Salaatissa oli ihan hyvä balsamicco-pohjainen kastike, mutta pleittaus oli hieman liian suurpiirteinen, kuvasta ei varmaan erota kirsikkatomaatteja ja kurkkuviipaleet olivat turhan krouveja. Letuissa olisi saanut olla enemmän tekstuuria (pidän pitsireunoista) ja jotenkin tämä oli hieman hengetön makumaailmaltaan. Lettujen päälle heitettu hapankerma toi mieleen hieman burriton, mutta ei mielestäni sopinut kokonaisuuteen. Itse lettujen täyte oli ihan ok, mutta jotenkin tämä jäi nyt seilaamaan johonkin euroopan ja etelä-amerikan välimaastoon. Joko tulisuutta, yrttisyyttä tai hapokkuutta enemmän, nyt koko juttu jäi aika pliisuksi.

image

Sisustus on siisti pizzapaikka, ehkä hieman tummanpuhuva omaan makuun, mutta ihan kiva kun on tuollaiset valko-puna-ruudulliset pöytäliinat. Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista, tosin hieman enemmän ohjausta olisin kaivannut, nyt ei oikein tiennyt että pitääkö mennä pöytään istuskelemaan vai tiskille tilaamaan jne. Kasvissyöjälle on se pizza, pasta (riippunee päivästä), salaatti (sama juttu) tai mahdollisesti risotto (ditto). Jotenkin tämä tuntui olevan aika kallellaan siihen pizzaan, mikä nyt ei pitäisi tulla mitenkään yllätyksenä. Ja niille jotka ovat kiinnostuneita, pizzan ilmeisesti saa myös gluteenittomana. Lasten kanssa en varmaan viitsisi tulla, syötiin kerran Dennisin pizzat porukalla ja jotenkin se ei iskenyt.

URL http://www.dennis.fi/
Puhelin 020-7768482
Osoite Kansakoulukatu 1, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.