Gluto Street Food

IMG_1314

 

HUOM! Ravintola on suljettu

Gluteenitonta katuruokaa tarjoava ravintola avattiin viikko sitten Kamppiin ja on pitänyt käydä siellä, mutta flunssa teki tepposet ja vasta nyt sain itsestäni irti energiat tähän vierailuun. Paikka on ravintola Orchidin vieressä, osana Kampin Narinkkatorin tason ravintolahässäkkää. Paikka on kahvilamainen tunnelmaltaan sekä tarjonnaltaan, tosin myös lämpimiä pasta-annoksia löytyy. Muuten menussa oli sämpylöitä, salaatteja sekä tapaksia jotka olivat siis salaattibaarin komponenteista koottuja kolmen koplia (lisää saa toki rahalla). Annokset pyörivät kympin molemmilla puolilla, pastat olivat 11e ja salaatit sekä sämpylät taisivat olla hieman alle. Tapakset olivat jotain 9,50e ja 4e lisäainekset. Paikasta löytyi myös päivän pasta (9,80e) joka tänään oli rigatonia tomaattikastikkeella (johon erikseen mainittiin että sisältää selleriä, onko selleriallergia jotenkin isokin ongelma?) ja parmesanilla. Päädyin päivän pastaan, kun en jaksanut nyt salaattia, vaikkakin salaattibaarin (joka oli siis tiskin takana) valikoima oli ihan kohtuullisen näköinen. Maksu ja tilaus hoidettiin tiskille, jonka jälkeen ekoystävälliset puuaseet ja vesi tiskin vierestä mukaan ja sohvalle istumaan.

Ruoka saapui kohtuullisen nopeasti ja oli kivannäköisellä (taas ekohenkisellä) astialla mutta noin muuten annos oli aika karu. Ehkä hieman jotain tuoretta yrttiä olisi voinut ripotella päälle tai muuten tehdä annoksesta houkuttelevamman näköisen. Itse ruoka oli keskinkertaista kouluruokatasoa, pasta oli osittain jäänyt reilusti ali. En tiedä kuinka erilaista gluteeniton pasta oikein on verrattuna normaaliin, mutta ainakin näistä jotkut olivat ihan selvästi jääneet hieman raaoiksi. Itse tomaattikastike ei myöskään paljoa pelastanut, melko vetistä ja suolatonta. Olisi nyt edes jotain chiliä tms laittanut siihen, nyt olisi kaupan ketsuppikin sopinut paremmin annokseen. Mainitsemisen arvoinen seikka on myöskin ruokailuvälineet, veitsi sentään pystyi katkaisemaan pastat, mutta haarukka ei niitä kyennyt lävistämään, eli meni haarukalla lusikoimiseen tämän annoksen syönti. Sinänsä ihan hyvä snägärisimulaattori, heikolla maulla ja epäergonomisella syöntikokemuksellaan, mutta en kyllä viitsisi toistamiseen tulla.

Sisustus on kohtuullisen freesi ja tietysti siisti sekä uusi. Matalat pöydät eivät valitettavasti isojen sohvien kanssa oikein soveltuneet ruokailuun, ehkä tässä voisi jonkun kahvin juoda ja yleensäkin koko ote oli mielestäni hipsterikahvilamainen, vaikka kovasti yritti ruokaa tarjota. Kampin ostoskeskuksen vilinä tuo oman soundinsa ruokailukokemukseen, läpikulkukäytävällähän tässä istutaan ja syödään. Kasvisruokaa täältä löytyy kaikenlaista, mutta kun seuraava ravintola on Orchid ja niin edelleen, en kyllä pysty suosittelemaan. Lasten kanssa tänne teoriassa voisi tulla pienen sämpylän syömään ja vieressäni istuikin äiti kahden lapsen kanssa syömässä. Mutta kyllä silti tulisi tästä siirryttyä läheiseen Picniciin.

URL www.glutzero.com
Puhelin 041-7234472
Osoite Urho Kekkosen katu 1, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.