Dragon Spring

IMG_1572.JPG

Urho Kekkosen kadun toiseksi viimeinen ravintola oli vuorossa (täällä on vielä Kampin Huippu jäljellä). Kyseessä on aika perinteinen kiinalainen ravintola, jolla on pitkä lista lautasannoksia tarjolla ja käytännössä kyseessä on riisiä + kastiketta (7e – 7,50e), paistettua riisiä/nuudeleita (8e) tai sitten useamman kastikkeen annoksia joissa on myös friteerattuja juttuja (7,50e – 9e). Alkuun voi ottaa myös keiton (1,50e) tai kevätkääryleen (1,50e) ja kaikkien annosten mukana tulee riisi (lisäriisiannos on 2e). Itse tilasin chili-kanan kastikkeeksi ja päivän keiton alkuun joka oli tomaatti-kana, eli yhteensä 9e. Kastikkeissa löytyi myös possu, kala, vihannes ja tofuvaihtoehdot. Tilaus suoritetaan pöydässä ja maksetaan tiskille.

IMG_1562.JPG

Alkuruoka tuli seminopeasti, ilmeisesti vauhtia hieman hidasti juuri minua ennen tullut isohko seurue. Soppa menetteli, kasvikset olivat pysyneet hieman al dente ja keitto lämmitti mukavasti viileänä syyspäivänä. Maun puolesta soppa oli melko neutraali ja olisin hieman jotain ehkä hapokkuutta tai jotain muuta terää tähän. Pääruoka saapui hieman sopan loppumisen jälkeen ja vaikutti kovasti siltä, että annokset valmistetaan “à la minute”. Annos oli muutakin kuin vain pakaste-wok-vihanneksia kanalla höystettynä ja tässäkin kasvikset olivat säilyttäneet rapsakkuuttansa. Chiliä annoksessa oli niin vähän, ettei sitä oikeastaan edes huomannut, mutta pöydästä löytyi hieman tulinen chiliöljysötkötys sekä kikkomanin purkissa jotain ihan muuta soijaa (paljon paksumman oloista kuin aito kikkoman). Ilmeisesti kustannussyistä käyttävät jotain muuta soijaa ja melko edullinenhan tämä ravintola onkin. Kaikenkaikkiaan ruoka oli tukevasti kiinalaisten ravintoloiden keskikastissa, hieman tasokkaampaa settiä löytyy läheltä Nankingista (tämä on parempi) ja Long Wallista sekä kauempaa tietty Dong Bei Husta.

Sisutus on peruskiinalainen tumman ja raskaan oloisten huonekalujen sekä aiheeseen sopivien taulujen kera. Paikasta löytyy kyllä muutama ikkunapaikka, josta pääsee kurkkimaan kadun vilinää. Palvelu oli verkkaista ja asiallista, annosten saapuminen kesti hieman pidempään kuin mitä olisi toivonut. Kasvisruokaa täältä saa kasvis- ja tofukastikkeiden muodossa, mutta sen takia en välttämättä tänne suosittelisi matkaamaan. Lasten kanssa sama homma, eli jos riisi+kastike maistuu, niin voisi tullakin (vaunuilla ei mahdu), mutta parempiakin vaihtoehtoja löytyy läheltä.

URL www.dragonspring.fi
Puhelin 09-6942738
Osoite Urho kekkosen katu 4-6, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.